Sign in to follow this  
Followers 0
Alxseb

Consum real vs consum computer de bord

5 posts in this topic

Salut, am o întrebare legată de consum. Am observat că există o diferență între consumul afișat de computerul de bord și cel real(de la plin la plin). În afară este de 1 litru/100km iar în oraș crește diferența la 1,2-1,4 litri/100 km. A mai pățit cineva asta și ce se poate face?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Din păcate, da, a mai pățit cineva asta. Aș zice toți.

Diferența dintre computerul de bord și realitate va exista întotdeauna, iar gândindu-mă la faptul că mașina ta, a mea, a lui X are aproape sau mai mult de 10 ani vechime, atunci nu ar trebui să te alarmeze.

Consumul de carburant, în general, este influențat de foarte mulți factori în afară de mers prin oraș/mers de autostradă. Te poți gândi așa: starea motorului, stare anvelope, stil de condus, portbagaj exterior, AC, etc.

Până la urmă computerul ăla are și el o marjă de eroare (plus/minus X%), dar mai ia în calcul și faptul că de la rezervor până la motor ar mai fi cam cel puțin 1 L de combustibil pe conductă.

Sper că te-am lămurit sau liniștit cât de cât.

Numai bine!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

mda chiar si eu am observat aceiasi problema dupa ce am facut un plin pana in buza. Am mers in jur de 220 de km din care vreo 20 urban am scos un consum de cca 8,5-9% calculat pe hartie. Ce-i drept clima a fost tot timpul pornita la low, iar masina am fortat.o in 150-160, cel mai putin fiind 90-100 in localitati, in timp ce in bord imi afisa un 6,5% (mentionez ca am dat reset la consum cand i.am facut plinul). Acum nu zic ca nu ma asteptam la un astfel de consum, dar nu ma asteptam chiar la o astfel de marja de eroare

Edited by Xwinner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Știu că este normal ca ac-ul, anvelopele uzate, portbagajul sau greutatea să-ți afecteze consumul, dar ar trebui să fie corect afișat pe computerul de bord. Va afișa că ai consumul mai mult cu x litri dar nu eronat.Mă gândesc că s-au decalibrat niște senzori și că poate se recalibrează în vreun fel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Xwinner daca nu ai resetat CB-ul odata cu plinul, rezultatul nu are nicio relevanta, media de 6.5% indicata de CB poate era pe ultimii 3000 km, cei 220km reprezinta sub 10% din medie.

@Kronborg nu are relevanta acel litru de pe conducte, era acolo si cand ai facut plinul. Nu ai luat masina noua nouta si nu avea nicio picatura de combustibil, iar la primul plin de combustibil umpli si conductele tur-retur,filtru, pompa etc.

Nu cred ca diferentele sunt atat de mari. Oricum suspectez ca anumiti producatori auto " manaresc" sistemul de masurare al distantei parcurse. Adica la 100km parcursi in bord, in realitate ai parcurs 90km si astfel consumul la % este diminuat. Sigur am intalnit acest fenomen la grupul Renault-Dacia-Nissan. Am condus Logan, Duster, Fluence, Megane si acum X-Trail.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0