• Announcements

    • Adrian N

      Mentenanta   07/19/2018

      In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  
Relucu

Consum exagerat de ulei V50

1 post in this topic

Buna!!Detin un Volvo V50 1.6D 2006 174.000 km; pe  care l-am achizitionat in primavara!! Dupa cateva zile de la cumparare am observat ca la rece dupa ce masina statea 12-24 de ore scoate putin fum la accelerare ( fum de culoare alb, albastru)!!  La fum nu exista o regula exacta ; sunt 2-3 zile cand nu scoate fum deloc chiar daca masina sta 24-48 de ore sunt zile cand stau 6-7 ore si scoate fum destul de vizibil, ramane ca o ceata dupa mine ,dar asta dureaza doar 30 de sec un minut ,  pe urma nu mai scoate ; cu motorul cald scoate fum doar la turatii de 3500-4000;pana la 3000 nimic!!  Fumul apare dupa 20-30 de sec dupa pornirea la rece si la relanti nu se vede doar cand dau sa pornesc de pe loc.  Am fost la mai multe service-uri insa nu am primit un raspuns concret dela nimeni fiecare are alta parere !! La unul dintre service-uri mi-au verificat turbo-ul si au spus ca baga mana in foc ca , consumul de ulei este de la turbo. Ok, au luat turbo jos , l-au trimis la o firma in Ungaria si surpriza cei de acolo au spus ca , consumul de ulei nu are legatura cu turbosuflanta deoarece nu pierde ulei pe la turbosuflanta!! Au montat turbo la loc au schimbat uleiul filtrele si dupa operatiunea asta mi-a crescut consumul de ulei de la 1 l la 1000 Km la peste 2 L la 1000km. Intre timp am fost la un alt mecanic care a verificat de fata cu mine jocul axului la turbo si axul se misca foarte tare!! Mecanicul zice ca, cu siguranta din cauza asta imi consuma ulei si imi recomanda sa trimit turbosuflanta la o firma serioasa pentru reconditionare si sa curat epuratorul  !!

Va rog sa-mi dati sfaturi ca nu stiu ce sa fac , cum sa rezolv problema asta , mecanici buni si de incredere nu gasesc aici in Carei, !! Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now