Markkus

ABS FAILURE, BRAKE NOT WORKING, URGENT STOP AND SERVICE

8 posts in this topic

Buna,

Astazi am experimentat o eroare a a sistemului. Dupa titlul din topic masina a semnalat eroarea si am pierdut tot tabloul de bord, intuneric total, sa inchis tot ce avea martor luminos, ceasuri de bord, etc, am ramas doar cu motorul functionand, cu radioul care nu putea fi oprit, apasam sa-l inchid sau sa-l dau mai incet, nu mai raspundea la comenzi. Fara posibilitate de a semnaliza, fara ventilator, pur si simplu conduceam si atat, fara sa stiu daca functioneaza stopurile de frana, mergeau doar faza scurta si stopurile, altceva nimic, de parca toata electonica a disparut. Am mers cam 10 km asa pana acasa fara probleme la franare, acceleratie, directie. 

Inainte de a pierde electonica, mesajele de avertizare au aparut dupa 3-5 min au disparut, am mai mers ceva au reaparut si la fel au disparut, totul revenind la normal, in final dupa inca 10 min, totul sa inchis. 

Nu am gasit un topic cu aceasta eroare daca exista va rog postati link-ul.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze, nu stiu de ce apare de mai multe ori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, am uitat sa mentionez ca au aparut la mesajul de eroare, un triunghi rosu, martorul ABS sa aprins, martorul de centura de siguranta sa aprins si el si inca ceva sub martorul de centura care nu am mai apucat sa vad ce este, fiind in trafic, nu am mai apucat sa vad, pana sa se inchida tot bordul, cum am postat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai ai baterie? Nu in sensul fizic, masoara tensiunea de pe acumulator. Ai mai repornit-o dupa aceasta faza? Este posibil sa fie alternatorul, dar daca zici ca functioneaza in parametrii normali nu stiu ce sa zic.

Alternatorul pica destul de des la cele pe motorina 1.6 mai ales, la benzina nu prea am auzit.

Verifica si cablurile de masa de la motor. Undeva langa amortizorul din stanga ai o punte comuna pentru minus. Verifica legaturile de acolo.

La diesel daca era alternatorul nu aveai nici servodirectie, deoarece este electrica, la tine pompa este antrenata de curea.

Bafta!

Edited by Dumi81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc Dumi81,

 

Se pare ca este o problema pe care o au toate s40 cu luminile din tabloul de bord, se incalzeste placa cu circuite si da eroroare in calculator. La modelele mai noi an fabricatie 2008 sau 2009 in sus s-au pus lumini led care nu mai incalzesc , asa au spus baietii de la service. Am sa duc masina saptamana viitoare la ei pentru ca mai am de schimbat, electomotor, pompa servo,brat dreapta fata, rulmenti spate, galerie evacuare, distributie, pompa apa, cablu portbagaj si o sa faca o verificare in amanunt a cablurilor.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

S40 nu are probleme cu ceasurile de bord. Te sfatuiesc sa schimbi service-ul, ca o sa te coste reparatia mai mult ca la reprezentanta. Ca fapt divers la s40 ceasurile au leduri din 2004 pana 2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bună tuturor,

Astăzi, din pacate am intalnit si eu cam aceeași problemă, doar ca eu deja am schimbat tot ce tine de distribuție, dar și cureaua de accesorii.

La mine, aveam fructuatii în bord, se aprinsese cele 3 indicatoare: ABS, centura nepusa, Service. Pe lângă astea rămăsesem si fara servo-directie, iar ventilatorul de aer nu mai functioneaza, dar și becurile H7 pentru faza de drum s-au ars. Mentionez ca pana la schimbarea celor enumerate de mai sus, nu am avut nici o problemă!

Poate stie cineva de la ce ar putea fi, și daca as putea sa conduc vreo 150km, ca să ajung acasă-service.

Va mulțumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil alternatorul defect, problema standard la modelul tau

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now