Sign in to follow this  
Followers 0
Safety

Probleme transmisie la cald

2 posts in this topic

Salut, o lună și un pic dețin un al doilea volvo xc90 d5 2005.Cand am cumparat masina aveam in bord eroare(transmission service required),Dar in schimb cand o probasem masina mergea ok având si eroare la ABS plus nu funcționa AWD. Primul pas a fost de am schimbat uleiul in cutie apoi inelul de ABS dupa care am schimbat si Bucsa unghiular, pe lângă toate acestea schimbat si fluierul la grupul față,lichid caseta direcție si lichid frâna. Masina având trapa am avut probleme si cu apa innountrul fiind blocate de mizerie scurgerea din stâlpii din față(In fata pasager plus sofer cam 5L apa). Am rezolvat toate cele de sus apa nu mai este instalația de scurgere e ok AWD  lucreaza erorile in borf nu mai sunt dar am observat o altă problemă la transmisie.

Cand pornesc masina si merg cam 20 minute totul lucreaza foarte bine schimba usor fără zmuncituri sau alte întârzieri sau fluctuatii,dupa vreo 20 minute sau 10 in aglomerație cam dupa ce se încălzește uleiul in cutie credca totul se schimba. Incepe sa schimbe viteza cu foarte puțin șoc și de fiecare data cand ma opresc la dau in N apoi in D se simte ca si cum ar fi infranat apoi cand intra in viteza are un șoc ca si cum a fost blocat si si-a dat drumul in forta. Stând pe loc am schimbat din D R observând că nu am același șoc ci doar din R in D. Cand franez de tot apoi ma pun in miscare la fel am același șoc, in mers la schimbare parca întârzie dar cand accelerez mai in forta se schimba bine dar cu șoc. Cam acestea sunt simptomele problemei mele si sper sa ma fi facut cat de cat inteles.  

As vrea sa mai precizez ca atunci cand am schimbat Bucsa unghiular a intrat foarte foarte usor (împins cu mana) grupul față pe Bucsa....ma gândeam sa nu fie din cauza grupului.... Dacă mai observ ceva si nu am scris aici voi completa mai jos.

Va salut si sa aveti drumuri bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.....a mai întâlnit cineva probleme de genul acesta la transmisia automată la xc90 d5 2005..... in descrierea de mai sus am încercat să explic cad se poate de bine problema dar nu stiu daca am reusit....

Volvo xc90 2.4 d5 2005: am reusit sa fac un drum mai lung si sa vad altfel problema. Cand incep sa o folosesc merge foarte bine dar cand se încălzește dupa 15 20 minute de mers apare șoc atunci când te pui în miscare(plecare la semafor sau de pe loc de la 0) ,dar in mers totul e ca la început fara nici o problema șoc sau zgomot. Am observat ca atunci cand apare șocul dacă o dau pe manual la plecare de pe loc se duce in 2 având o zmuncituri puternică  apoi revine in 1 cu un șoc mai mic si cand se pune in miscare se simte ca atunci cand se dezlipesc sabotii de pe tambur dupa ce a stat masina mai mult timp pe dreapta.   

Sper ca acum  sa fie un pic mai bine explicat problema cutiei....dalutaei si o zi bună sa aveti.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0