Salt la continut

Schimbarea filtrului de polen

Acest subiect are 38 răspunsuri

#1 kadudu

VOLvist convins

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieTargu Mures
  • Auto:Volvo S60
  • Fabricatie:2002

Postat 23 January 2007 - 11:01 PM

Pentru cei interesati.
Treaba e chiar simpla, mie mi-a luat cam 5 minute.

Succes!

Fisiere atasate

#2 Guest_john.lucian_*

• Vizitator

Postat 06 May 2007 - 07:54 PM

te rog spunemi si mie unde este filtru de polen,mersi.

#3 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:S70 2.5T
  • Fabricatie:1998
  • Auto2:Smart Fortwo CDI
  • Fabricatie2:2004

Postat 07 May 2007 - 08:21 AM

Vezi ca este un fisier PDF in josul mesajului lui KADUDU. Studiaza-l si daca tot nu te descurci o sa incercam sa te ajutam mai in "profunzime" ;D

#4 Guest_V70XC_*

• Vizitator

Postat 05 June 2007 - 08:03 PM

Care este defapt rolul filtrului de polen?
Se poate sufla cu aer sau curata cu apa?
Daca este murdar filtrul, AC-ul poate sa aibe un randament mai slab?Am observat ca dupa ce schimbam filtrul, nu mai trebuia sa stau cu AC-ul pe minim, ci pus pe 22C facea afoarte frig in masina.

#5 pedala

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850 2.5 20V
  • Fabricatie:1996

Postat 05 June 2007 - 09:37 PM

Filtrul de polen incearca (cu greu in tara noastra) sa filtreze aerul care intra in habitaclu de praf. Sunt de doua tipuri: normale si cu carbon activ (astea reusesc sa mai reduca si mirosurile).
Ca orice filtru in momentul in care se imbacseste scade fluxul de aer care poate trece prin el. Ideea este ca la noi in tara  este bine sa se schimbe chiar si la 5000km tinand cont de faptul ca este foarte ieftin ~30ron si poate fi schimbat foarte usor de proprietar.
Filtrul de polen filtreaza doar aerul de afara. Cel recirculat nu este filtrat.

#6 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti

Postat 05 June 2007 - 10:25 PM

Poate filtrul de polen de Tico e 30Ron, ala de V40 cel putin este minim 70RON ;D Daca vrei cu carbon si il iei si de la Volvo fara 250Ron nu scapi !

#7 Guest_V70XC_*

• Vizitator

Postat 06 June 2007 - 09:55 AM

Aseara l-am scos si eu afara si era foarte imbacsit.L-am scuturat putin si iesea praf ca dintr-un pres de usa.Am pus furtunul pe el(eu banuiesc ca nu e bine, pentru ca in felul acesta isi pierde din calitati), am asteptat sa se usuce foarte bine(12 ore) dupa care l-am pus la loc.Acum AC-ul merge impecabil la 22C face frig, inainte trebuia sa stau cu el pe minim si cu ventilatia la maxim sa faca fata.Cam atit am constat, oricum caut sa il schimb cu unul nou.

#8 pedala

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850 2.5 20V
  • Fabricatie:1996

Postat 06 June 2007 - 09:57 AM

Depinde de ce marca e si de unde il iei. o sa ma interesez azi si o sa pun niste preturi pentru Volvo.

#9 kadudu

VOLvist convins

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieTargu Mures

Postat 06 June 2007 - 05:03 PM

Hai ca-ti zic eu pretul. E in jur de 150 RON, daca ai climatizare automata cu IAQS (inner air quality system).
Iti mai dau un sfat: du-te la o vulcanizare sau undeva unde au aer comprimat si sufla-l in directia opusa fluxului de aer normal. Rezultatele pot fi spectaculoase. Operatia asta s-o efectuezi cam la 5-8000 km (depinde de drumurile pe care umbli). Dupa 3 astfel de operatii filtrul trebuie schimbat. Avantaj net la buget fara a strica sistemul de climatizare. Sa nu-l mai speli niciodata ca nu e bine, se inmoaie cartonul din care e facut si doamne feri sa-ti intre o frunza la ventilatorul de la clima ca o sa sune ca dracu de urat mai ales la turatii joase.
Daca vrei sa-ti cumperi unul nou iti recomand MANN. Sunt singurele bune care se gasesc in Romania (in afara de Mahle cu care masina vine din fabrica si care costa la Volvo dublu).

#10 Guest_V70XC_*

• Vizitator

Postat 07 June 2007 - 09:51 AM

Acum imi dau seama ca nu m-am gindit cind l-am scos sa il bag la fel.Nu stiu in ce pozitie este acum.Am inteles ca cel de carbon este cel mai performant.

#11 kadudu

VOLvist convins

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieTargu Mures

Postat 08 June 2007 - 09:57 PM

Daca e ca la s60 nu ai cum sa-l bagi gresit, are un colt tesit. Coltul tesit vine orientat in dreapta sus.

#12 Guest_V70XC_*

• Vizitator

Postat 09 June 2007 - 09:17 AM

Da, are un colt tesit, inseamna ca l-am nimerit din prima.

#13 kadudu

VOLvist convins

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieTargu Mures

Postat 09 June 2007 - 11:42 AM

Da, ai avut noroc ;D :P.

#14 misu_servici

Junior

• Membru
  • PipPip
  • LocatieSuceava
  • Auto:S60 D5
  • Fabricatie:2004

Postat 10 June 2007 - 09:48 AM

Dealtfel pe langa forma lui mai are si 2 articulatii pt. a se putea introduce in carcasa. El nu se introduce drept deoarece spatiul este ingust iar acele articulatii ii permit filtrului sa se muleze(indoaie)  pt. a putea fi introdus in carcasa. Prin urmare nici chiar daca ar vrea cineva nu ar avea cum sa-l monteze gresit.  ;D

#15 Guest_deme_*

• Vizitator

Postat 17 June 2007 - 12:58 PM

Mahle se gaseste usor si e 100 si ceva de roni. Eu am cu carbon activ iar echiparea de fabrica a fost cu Behr. Ce pot sa spun e ca cel mai bine a mers ala din fabrica. Nu intrau mirosuri in masina cu nici un chip. Ultima data l-am luat pe cod de origine sa sa vina tot Behr dar tot intra mirosuri. Asta e...

#16 driv3r

Junior

• Membru
  • PipPip
  • LocatieBaia Mare, 0723216256
  • Auto:S60 2.4T
  • Fabricatie:2001

Postat 13 May 2009 - 05:55 PM

Am luat saptamana trecuta filtru MAN cu carbon activ cod CUK2855, pret 172 RON. Rezultatele in urma schimbarii sunt f. bune. Ce am observat la schimbare e ca filtrul asta e mai gros decat cel simplu, iar eu la S60 am doua locasuri acolo sub bord la aeroterma. cel mai din spate e pentru filtrul asta gros iar cel mai din fata pentru filtrul simplu.

#17 alin_ux

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Locatiemotru
  • Auto:XC60 T6
  • Fabricatie:2010
  • Auto2:toyota auris HSD
  • Fabricatie2:2011

Postat 14 May 2009 - 12:53 AM

belea, eu am crezut ca n-are loc - ma refer la cel cu carbon activ - si l-am dat inapoi, am solicitat filtru fara . data viitoare poate-i fac loc ! :) mai am 4000km, max 1 luna

#18 driv3r

Junior

• Membru
  • PipPip
  • LocatieBaia Mare, 0723216256
  • Auto:S60 2.4T
  • Fabricatie:2001

Postat 14 May 2009 - 08:24 AM

are loc sigur, insa vezi ca eu de exemplu am avut acolo o bucata de plastic ramasa probabil de la turnarea piesei care a trebuit sa o rup, dar se rupe foarte usor prin rasucire, si se vede clar ca nu are ce cauta acolo. E o bucata de plastic chiar la mijlocul lacasului unde ar intra filtrul.

#19 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti

Postat 14 May 2009 - 10:04 AM

Citare

belea, eu am crezut ca n-are loc - ma refer la cel cu carbon activ - si l-am dat inapoi, am solicitat filtru fara . data viitoare poate-i fac loc ! :) mai am 4000km, max 1 luna

Cumva cel cu carbon activ mi l-ai dat inapoi mie ?! :)

#20 ValiU

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieBucuresti / Motru
  • Auto:S60 D5
  • Fabricatie:2006

Postat 14 May 2009 - 02:19 PM

Eu cred ca te-a pacalit.
Tinand cont ca Alinux e (suntem) de la mineri .....  a luat putin praf de carbune (din ce stiu eu contine carbon) l-a presarat pe un filtru de aer de dacie si l-a trimis inapoi.
Am fost eu cu el si am luat o galeata de praf de carbune din cariera :))

Glumesc

1 membri citesc acest subiect

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

trafic ranking

Statistici web