Cosmin1989

Consum motorina

5 posts in this topic

     Salut.Sunt posesorul unui Volvo V50 motor 1.6 d2 114 cp an fabricatie 2012.Am masina de 3 luni de zile iar de când am luat-o am schimbat toate filtrele si am recondiționat turbina.Vreau sa va intreb daca e normal consumul de 6.0 l/100km mergând 50%pe autostrada 50 %oras si fara a/c pornit.Mentionez ca merg normal nu bag piciorul in pedala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normalul asta e relativ. Consumul difera de la sofer la sofer, chiar pe aceeasi motorizare. Stilul de condus face diferenta, felul de a frana si de a accelera, greutatea pasagerilor si a incarcaturii, starea drumului, traficul, etc. Eu as spune ca ai un consum bun. Bucura-te mai degraba de calatoriile in sine, de peisaj, de persoana din dreapta, etc. si nu te mai gandi atata la consum. Ai un Volvo si asta e mai important decat cateva sute de grame de motorina in plus sau in minus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mă întreb de ce ai reconditionat turbina, nu am intalnit pana acum turbina defectă la D2.

Consumul la D2 este de cca 8% in Bucuresti si 5% afara . 6% mediu este perfect.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bun, inseamna ca 50% aia in afara orasului sunt mai egali fata de cei din oras, mie (nevestei) imi iese mai mare putin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

      Masina am cumparat-o in august din Olanda și momentan sunt tot aici neconducand masina in țară.Dupa o saptamana am schimbat uleiul si filtrele.Filtrul de aer cred ca nu a fost schimbat niciodată pentru ca arata jalnic fiind crăpat,îndoit si cu foarte multe mizerii.Fiind filtrul de aer crăpat au ajuns mizerii la turbina ciobindu-i palele iar in mers avea un fluierat foarte puternic și de aceea a trebuit să o reconditionez.Am intrebat de consum pentru ca inainte de a schimba filtrele adica când am cumparato avea consumul mediu de 5.1 l iar dupa schimb nu scade sub 6 l.Oricum la gabarit mașinii un consum de 6 l e mulțumitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now