• Announcements

    • Adrian N

      Mentenanta   07/19/2018

      In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  
Sign in to follow this  
Followers 0
JAD

Nou fericit posesor de XC90

1 post in this topic

Buna seara si bine v-am gasit !

De cateva luni am maturat locul de parcare pentru o primire cat mai calduroasa a noului nostru membru in familie.

Este vorba de un XC90 sport din 2007, motor D5 / 136kw, cutie automata in 6 rapoarte, AWD.

Inlocuieste un Subaru forester 2.5XT care s-a dovedit a fi un pic prea "agitat" pentru noi, este primul nostru Volvo dar il asteptam cu mare drag de ceva vreme.

Am citit cate ceva despre acest model, am urmarit filmulete si poze din toate unghiurile, am oprit alti posesori pe strada adresandu-le intrebari si cerandu-le sfaturi, lucruri care au cantarit mult in alegerea facuta.

Dupa vizionarea mai multor exemplare scoase spre vanzare nu s-a concretizat nimic, majoritatea cazurilor avand la baza diferite diferente de opinii intre noi si proprietari.

Noi maturam locul de parcare dar Xc-ul nu venea sa-l ocupe, bineinteles pana intr-o zi in care planetele s-au aliniat si a sosit xc-ul de care ne indragostisem cu cativa ani in urma.

Am fost la Primus pentru o verificare tehnica in detaliu, lista lor era lunga si devizul stufos dar fiind vorba de consumabile in general, masina era intr-o stare buna.

De atunci m schimbat/reparat ce era pe lista.

Baterie, 5 suporti motor, kit distributie si curea accesorii, ulei motor + filtre, ulei cutie( multumesc Bogdan G), garnitura capac supape, furtunase frana, anvelope iarna, lichid frana, valva PCV, garnituri/ semeringuri pompa ulei, garnituri port filtru ulei, un senzor de parcare, clapeta rezervor(nu se incuia), reparat alarma, doua becuri si cam asta e.

Senzorul de parcare(aftermarket) nu e ce trebuie, eroarea a disparut dar piuie in continuu, cred ca trebuie unul original :) .

Durerea cea mai mare cu care am ramas este garnitura capacului de supape care desi a fost inlocuita, uleiul isi face loc mai rau decat inainte( prietenul care s-a ocupat  nu a folosit deloc silicon de garnituri)

cei de la Primus spuneau ca antigelul si lichidul servo sunt noi si nu trebuie schimbate asa ca nu le-am schimbat...in schimb trebuie reglata frana de mana, sabotii sunt noi.

Dupa cateva luni si circa 4000 km nu inceteaza sa ne surprinda placut, are amortizoare noi,discuri si placute noi  tinuta de drum e buna, cutia schimba bine, accelereaza bine, retrogradeaza bine, senzorii de lumini si de ploaie merg, Bluetooth ok, update-ul navigatiei este de prin 2015 cred, AWD e ok, DPF ok, spatiu interior suficient. 

Ce sa va mai spun, suntem bucurosi sa o avem si mandri sa ne alaturam acestei comunitati.

Atasez si cateva poze facute pe parcursIMG_2163.thumb.JPG.0d4c97af0c8e3bdf257a9.

 

 

 

IMG_4638.JPG

IMG_4635.JPG

IMG_4633.JPG

IMG_4928.JPG

IMG_4927.JPG

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0