rafa92

Discuri frana volvo

2 posts in this topic

Salut. Am un volvo s80, d5, 2002 și doresc sa inlocuiesc discurile de frana și plăcuțele. Doar ca am întâmpinat o problema la achiziționarea acestora. Pe site-urile de specialitate vad ca sunt 2 tipuri de discuri, de 286mm diametru și de 305 mm diametru. Ok, am înțeles ca este în funcție de dimensiunea jentii, eu am jante de 16 inchi și din ce am inteles ar trebui sa folosesc de 305 însă aici am cateva dileme. Dacă iau de 286 nu se încadrează pe aceasta structura de etrier? Cum pot verifica cât au dimensiunea discurile actuale ca să iau exact ca acestestea. Plăcuțele, au aceeași dimensiunea toate sau trebuie sa iau separat pentru discurile de 15 un model și pt cele de 16 altul. Va multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dai jos roata si masori discul. Nu e asa de greu. Daca ai de 286 poti face upgrade la cele de 305 schimband doar port-etrierii. Iti recomand sa verifici cu multa atentie etrierii. La o masina de 17 ani s-ar putea sa se intepeneasca/blocheze si iti stirci discurile si placutele noi. Exista kit-uri de reparatie pt. etrieri. Pt. cele din fata ai nevoie de pistonase de 60 mm. Se inlocuiesc pistonasele, garniturile, aparatorile de praf, tijele si plasticurile culisante. Plasticurile in care culiseaza tijele se dau DOAR cu vazelina siliconica. Este recomandat sa schimbi si lichidul de frana odata la 2 ani. Dupa cate am citit pe forumuri volvo discurile si placutele recomandate sunt Ate.

Verifica si furtunele de frana. La mine cele din spate au niste crapaturi.

Eu am facut asa: comandat kituri de reparatie etrieri cu tot cu pistonase, discuri fata 305 mm Ate, placute Ate, furtuni fata Ate, spate idem (tot tacamul) si lichid frana Ate Typ200 DOT4. Maine trebuie sa primesc marfa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now