• Announcements

    • Adrian N

      Mentenanta   07/19/2018

      In perioada 20-05 ora 20:00 - 22-05 ora 20:00 site-ul va fi oprit pentru mentenanta. Probleme ce se vor a fi rezolvate: Problema legata de conturi(inregistrare, autentificare, schimbare parola) Problema cu spam-ul. https://www.facebook.com/groups/volvoclubrom/  
volvoviolet

Fum negru/ lipsă putere

3 posts in this topic

Bună ziua colegi

Apelez la dvs. în speranța unei soluții la problema mea. Așadar:

Mașina: S40, 1,9 diesel, t3, 115HP, 2001, turbina recondiționata în 2017, schimbat debitmetru aer (sh)2017. După recondiționare, mecanicul a recomandat shimbarea debitmetrului de aer. Am circulat 300 km cu mufa scoasă și fugea mai ceva ca o ”benzinară”. După înlocuirea debitmetru am fost mulțumit de prestația mașinii.

Problema: intermitent apărea o fluctuație de putere în timpul mersului. M-am pregătit sufletește pentru o altă turbină. La un drum, după 200 km, turația nu mai urca peste 2400, fum negru, lipsă putere. cumpăr turbină (sh), găsesc mecanic. Descoperire: furtun turbină- debitmetru aer crăpat - s-a înlocuit, furtun intercooler- evacuare crăpat- înlocuit, turbina (după spusele mecanicului) era bună. Plecat la drum. După 100 km începe să scoată fum ca basculanta, turatia maximă la care ajungea se micșorează km după km, ajung în parcare la șufă. Motorul stă la ralanti, dar în sarcină, nu pot urca o bordură. Fum negru intens. Testerul a dat defect  debitmeru aer permanent, valvă egr intermitent.

Mulțumesc pentru opinii. (sunt negru de supărare. Ca fumul)

Edited by volvoviolet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Îmi pare rău, dar turbina nu e , nici EGR-ul, nici catalizatorul, nici debitmetrul de aer,  iar cureaua de distribuție este pusă bine.

Aștept soluții.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now