Iulian74

Necesitate calibrare si update soft cutie dupa schimb ulei?

6 posts in this topic

Buna ziua! 

Este absolut necesara calibrarea, resetarea si eventual update soft dupa schimb ulei in cutie?

Nu pot fi facute decat la reprezentante sau in orice caz putini detin softul necesar.

Multumesc anticipat! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, la masina din semnatura am schimbat de doua ori uleiul in cutie, fara sa fie necesara calibrare sau update soft cutie, merge perfect,

 Am descris procedura folosita aici:

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc! Despre procedura m am tot documentat. Ce nu stiam era partea de soft..calibrare, reset si update soft. Ma gandeam ca e vorba totusi de inlocuit ulei nu schimbat ECU la cutie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

Vin și eu la acest topic cu o întrebare de începător în ceea ce privește cutiile automate si legata softul/reglajul cutiei:

Exista mai multe versiuni de soft pentru același tip de cutie? Spre exemplu am condus doua XC60, ambele din 2016, cu aceeași motorizare D5-220cai și aceeasi cutie.

Primul avea un "lag" in accelerație, schimba în treaptă superioară mai devreme si ținea masina subturată (1100-1200rot/min) la viteza constanta de 60km/h. Al doilea XC60 răspundea mai prompt și statea mai turată la aceeași viteza.

Și de aici întrebarea si curiozitatea mea: e posibil sa fie doua versiuni de software sau reglaje diferite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut

Poti sa iti raspund  eu, generic vorbind. Anume ,cind este facut update la un soft  cu care vine auto din fabrica(cutie de ex.)  ,sigur trebuie sa ai eliminate "bug-urile" mecanice tehnice la care s-au straduit ing. de proiectare si anduranta  subansamble auto.(vezi si cutia  aici) sa le elimine .

Trebuie doar sa stii ce versiuni de soft au update-urile de cutie ale celor 2 auto ori daca nu cumva un auto are update si altul  fix soft de fabrica (fara update) si astfel stii sigur ce si cum.Vorbesc si in ideea ca ai mers ceva  kilometrii cu cele 2 auto ca sa observi foarte atent diferenta.

Edited by Vvolvo
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulțumesc pentru răspuns. Am mers cu fiecare mașină cam 500km extraurban preponderent. Am sesizat diferenta destul de repede pentru ca cea de-a doua cu care am mers era cea cu "lag-ul și am avut tot drumul senzația ca nu schimba vitezele ca prima masina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now