ktln

merita sa pun gaz pe ea???

29 posts in this topic

Buna ziua domnilor! Urmaresc multe subiecte, dar este prima postare. Am montat o instalatie Landi R, acum 3 ani pe V40 2.0i, din 1996, am parcurs cam 75.000 km si sunt foarte multumit. In garantie am schimbat un senzor, dar in rest numai filtre. Consumul de gaz vara, cu AC este de 10-11 l/100km la un condus sportiv ( in special la deal) iar iarna, scade sub 10 , deoarece sunt mai linistit la volan. Scaderea de putere cu aproximativ 10 procente, nu se simte la un condus normal, dar daca vrei mai mult, de exemplu la o depasire in forta, poti apasa un buton si trece pe benzina instantaneu, fara socuri, la orice turatie. Pornirea se face pe benzina si trece automat pe gaz cand apa are 40 grade si a citit macar o data o turatie peste 2000. Pe autostrada,la turatia de cuplu maxim, accelereaza imediat de la 140 la 190 km/h, fara nici o diferenta fata de benzina ( si mai avea pedala). Problema este greutatea rezervorului toroidal si prezenta carligului de remorcare, care m-au fortat sa montez inaltatoare pentru arcurile spate. ( si bineinteles, roata de rezerva din portbagaj) La difertenta actuala de pret intre gaz 3-3.2 ron si benzina 6 ron, merita.

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mihai V40

Ai ceva probleme cu pornirea, indeosebi iarna ? Si-a schimbat in vreun fel mersul pe benzina ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pornirea se face numai pe benzina si nu am sesizat nici o diferenta. In zilele de vara calduroase, cand masina sta in soare, trece aproape imediat pe gaz si apar ceva suturi in alimentare, ( sub capota sunt mai mult de 40 de grade , ceea ce forteaza trecerea pe gaz)dar eu trec inapoi pe benzina cam un minut si evit acea pacaleala.

Pe timp de iarna, am un consum de benzina mai mare, datorat timpului necesar motorului de a atinge cele 40 de grade. In rest, nici o diferenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Am montat pe un s40.2.0T3 cu 121 kw gpl si sunt multumit de consum si performante avand in vedere ca in bucuresti nu prea am unde sa alerg, dar pe A1 cu gpl am reusit sa merg cu 220km/h. Singura diferenta fata de benzina este la turatii mici cand nu prea are cuplu, dar cum trece de 2500-3000 deja nu mai sunt probleme. Este o instalatie BRC cu rezervor de 44(pt. ca celelalte erau prea mari pt locasul dela rezerva). COnsum 10-12 oras, 8-10 afara(depinde de mers).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now