claudiu2525

cine a fost in austria

15 posts in this topic

vreau sa plec pt. 4-5 zile in austria,intr-o statiune nu foarte scumpa,cu automobilul din dotare ,si in care sa gasesc in afara de schi,  si alte posibilitati de a te relaxa,spre ex. snowmobil de inchiriat, si altele . :,cine poate sa-mi recomande ceva frumos? :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

ar fi foarte bine ca tot aici sa se regaseasca niste sfaturi, itinerarii, rute ocolitoare de "stau", etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cozi: destul de rare, si cele care sunt inseamna in principal ca mergi in ritm cu ei, nu e o tragedie ca mergi maxim 1h cu o medie de 30-40km minim. Mai organizezi dezastrul din masina, mai cauti una alta pe gps, etc

Snowmobile: nu am vazut foarte multe, insa ai ca varianta multe plimbari cu sania prin paduri, cu lumanari, etc - foarte simpatic

shopping: parere personala: stati departe de Parndorf si SCS (ambele sunt prea mari si consuma o zi intreaga, fara rezultate spectaculoase). prefer sa cumpar din viena sau daca merg la schi, din munchen.

landzeit (parca asa se numeau)/rosenberger si autogrill-urile sunt, in opinia mea, de evitat, alegand mai degraba un restaurant (chiar si unul mai micut). mi se pare ca la primele doua doar ai impresia ca faci o afacere, insa ca sa mananci ceva consistent, dai aceiasi bani ca intr-un restaurant

cazare intermediara (pt cei ce nu vor sa ajunga dintr-un foc): budapesta, best western - EUR 50/noapte

tips:

*vigneta cumparata de oriunde mai putin prima benzinarie de dupa fosta vama dintre ungaria si austria

*4 anvelope iarna si lanturi (lege pt anotimpul rece)

*must-see: aqua dome, kristallwelten (daca tin bine minte e in Wattens)

*nu merita revelionul in austria/germania, e trist, plictisitor, iar mancarea pe noi romanii cu greu ne poate impresiona

*daca tot ajungi in austria (regiunea de schi), poti usor sa ajungi in munchen, milano, zurich (pt fiecare dintre ele, plecat foarte de dimineata, intors pe noapte)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Stau" - cam greu de ocolit. Ce recomand este ca la plecarea din statiune sa fie pe la 7 dimineata. Ai sanse sa iesi din zona aglomerata. De obicei nemtii pleaca pe la 8-9 si atunci apar blocarile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am fost in ianuarie la pertisau la hotel strandhotel etner de 5 stele, a fost super. in pretul cazarii aveai inclus spa, piscina, sauna, club la demisol unde in fiecare seara se petreceau lucruri diferite-ex- seara tiroleza cu muzica si dansuri traditionale cu primul rand de bere sau vin fiert din partea casei, seara elvis preslei, seara romantica presarata cu muzica lenta, etc.... apoi intre 17.30 si 19.00 erau organizate plimbari pe munte cu facle in mana, a fost ceva de nedescris. contra cost puteai avea o msa de biliard si cateva jocuri pe calculator toate acestea seaflau la parterul hotelului.

cazarea includea micul dejun tip bufet suedez, si cina pe care o comandai dimineata la micul dejun, trebuia sa alegi un meniu din 3 oferte, singurul lucru pe care il plateai la masa doar seara la cina erau bauturile. pe langa meniul de seara aveai posibilitatea sa iti faci o salata din nu stiu cate nebunii erau pe acolo tot in sistem bufet suedez. nu vreau sa le fac reclama dar la masa am mancat caprioara, urs somon si multe alte chestii si asta la un pret de 918 euro 9 zile 2 persoane. nu a lipsit supa in nici o seara, aceasta fiind de fiecare data altfel, alt tip. aveai posibilitatea de a avea internet wireless daca il plateai de ex eu am luat 24 de ore pe care puteai sa il consumi in 3 luni de zile la un pret de 9 euro. la cazare ti se oferea un abonament pt autobuzul care circula prin statiune iar statia era la 10 metri de intrarea in hotel. camera era super curata in fiecare zi ti se schimbau prosoapele, iar lenjeria e pat nu a fost o zi ca sa fie aranjata in acelasi fel, ma refer la perne si pilote, parca aveau un catalog pt aranjamente. peste drum era un lac care datorita adancimii mari si al curentilor nu ingheta cu toate ca afara dimineata erau -21 grade ceea ce spunea computerul masinii cand o porneam dimineata si o curatam de zapada. am inteles ca vara pe lac se organizeaza competitii nautice, hotelul era plin de foto cu veliere si cupe. in acelasi timp am inteles ca vara ai posibilitatea sa joci golf pe imensele partii pt incepatori. sky-urile le inchiriam cu 31 euro pe zi echipament complet. la baza muntelui erau partiile pt incepatori unde pt a folosi teleskyul trebuia sa platesti 15 euro pe zi de persoana. dupa ce ne-am incalzit in prima zi la poalele muntelui, a doua zi am urcat pe munte cu telecabina 25 euro de persoana urcari coborari nelimitate intre orele 9.00--17.00 cand era ultima cursa. aici pe munte aveai posibilitatea sa practici sky-ul sub razele soarelui, tin sa mentionez ca teleschiul aici era inclus in pretul telecabinei. aici sus puteai sa folosesti 2 piste medii si 2 dificile care coborau pana la baza muntelui. la pranz aveai posibilitate sa iei o gustare calda a o terasa amenajata sus pe munte. preturi acceptabile.

daca ai fi dorit alceva in loc de sport puteai sa mergi la ingsbruk la 21 km de statiune, km pe care nu ii simteai pt ca intrai repede pe autostrada.

in ceea ce priveste cumparaturile ar fi mai bine sa uiti de ele pt au magazine super mari si pierzi o groaza de tip prin ele lucru care dupa mine nu se merita cand mergi in concediu. by the way cand am terminat de facut cumparaturile am pierdut cel putin 15 minute sa il gasesc pe rechi al meu pt ca parcarea era subterana pe 5 nivele si am uitat la ce nivel l-am parcat iar odata intrat in lift era o furnicaraie de lume unde unul vrea sa urce altul sa coboare si tot asa.

drumurile au fost ok lucru pe care l-am simtit cand m-am intors si a trebuit sa parcurg intr-o zi drumul de la arad la constanta. a fost un cosmar pana am iesit din sibiu. sosele cu 2 benzi una dus alta intors, trafic greu, dificil de depasit, o groaza de tiruri, pe autostrada inconstienata unora si ambitia altora de a conduce pe banda din centru chiar daca cealalta era libera.

afara parca toti facusera aceiasi scoala toti mergeau in colana depaseau si se intorceau pe banda pe care erau inainte. tot timpul aveai o banda libera. nu am vazut nici un smecher care sa faca pe nebunul asa ca la noi. tirurile aveau banda lor si pe ea circulau, benzinariile  erau la tot pasul iar parcarile erau pline cumsunt la noi la mall.

avem mult de invatat si  foarte mult pana o sa ii ajungem.

recomand tuturor sa iasa din tara dar nu inainte de a studia locul pe care vor sa il vada,iar  in acest sens sunt atatea forumuri pe net.

nu vreau sa spun ca in romania nu poti avea parte de o vacanta de neuitat, insa partea proasta e infrastructura lasa de dorit si apoi o groaza de locuri superbe au fost lasate in paragina.

anexez cateva foto din vacanta mea petrecuta in ianuarie in austria

post-1403-12877864235353_thumb.jpg

post-1403-1287786423853_thumb.jpg

post-1403-12877864241775_thumb.jpg

post-1403-12877864244678_thumb.jpg

post-1403-12877864247214_thumb.jpg

post-1403-12877864249361_thumb.jpg

post-1403-12877864252037_thumb.jpg

post-1403-12877864254522_thumb.jpg

post-1403-12877864256825_thumb.jpg

post-1403-1287786425924_thumb.jpg

post-1403-12877864261566_thumb.jpg

post-1403-12877864263723_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa nu deschid alt subiect,as vrea si eu sa stiu,de la cei care au fost in austria,din bucuresti pana la viena,fara sa faci opriri mari,cam in cat timp se ajunge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai depinde cat de repede ajungi la granita, dupa ce iesi din Romania, ai in jur de 450 km pana la Viena, aproape toti parcurgandui pe autostrazi ! De preferat sa pleci pe la 20:00, 20:30 din Bucuresti ca sa ajungi de dis de dimineata la granita si in cel mult 4,5 ore ajungi la destinatie ! Sa nu uiti de asigurare medicala si sa nu posezi cutite gen briceag, fluturas, cutit vanatoare ( cele de bucatarie mi se pare ca sant permise ) ;D !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pleci din Bucuresti la 8:00, ajungi la Arad (cu pauza de 1-2 ore in Sibiu) pe la 19:00, ca sa nu te fortezi, iei o cazare intr-un hotel de trei stele (prin centru, nu mai stiu cum se numesste, dar sunt cateva, a doua zi pleci pe la 9:00 si la 14:30 esti in Viena; de cutite nu te intreaba nimeni, poate numai daca porti barba, plete luuungi lungi, tricou cu sabii si ochelari negri +manusi cu gaurele si bumbisori pe limba grin.gif ; la granita cu ungaria iti cumperi vignieta; din arad pana in viena sunt cam 600 km, asa ca iti zic

drum bun !

daca esti fortos, si ai vreme buna, poti sa ajungi in aceeasi zi la Viena, pleci la 5:00 din bucale, mergi tare printre radare si cam pe la 12 - 1 noaptea, fara alte pauze decat cele strict necesare, da merita?

Edited by alexpopeystar68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am plecat la ora 02 :30 din Oradea si am ajuns la Autohof Oed 3312,oldtimerweg 1 la 09:10 mers lejer 120 -130 :). 620 km parca au fost.

Am mers pe nationala din Ungaria,apoi pe autostrada.

Pauza doar daca a fost necesar,dar pe Ungaria faceti un bine si nu opriti!

Evitati sa intrati in Budapesta dimineata ,incepand de la ora 6 sau mai tarziu,se face coloana si nu te mai vezi cald..Ultima data am intrat din "greseala" pe la 8 si am pierdut vreo 2 3 ore.

Atentie la radare daca mergeti pe nationale in Ungaria.

Pe autostrada din Ungaria si Austria sunt montate camere foto,atentie din nou sau un gps bun cu update la zi poate fi salvarea.

La intrare in Austria mai stau Ungurii(la control).Tot pe acolo pe undeva mai stau cu radaru,parca au pistol de ala din cate imi aduc aminte.

Pret diesel in Austria la Oed : 1,396 e/l.

Edited by lik2008

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varianta experimentata de zeci de ori:

Pleci duminica dimineata, 6-7 daca poti, daca nu la 8-9 cum plecam noi.

Este liber drumul indiferent de perioada sau sarbatoare. Pana la Valcea sau Sibiu ajungi inainte ca gibonii sa se dea jos din pat, deci liber.

Cel mai repede am ajuns la Viena la ora 19 si cel mai prost la ora 23 (ora lor)

PS:

De notat ca eu merg "aproape" regulamentar nu ca altii care raman fara carnet (frecvent) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vreau sa plec intr-o duminica dim. pe la 4 am,si teoretic ar trebui sa fie liber,si sper sa ajung la viena pe la 2-3-4 pm.

Cred ca se poate,nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desi nu am mers la Viena niciodata, plecatul la ore matinale ( asa cum vrei tu sa faci ) e cel mai potrivit. Se aplica perfect proverbul : " Cine se scoala de dimineata, departe ajunge" !

Drum bun, Claudiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!Eu sunt putin navetist pe ruta asta si iti spun ca media de viteza ar fi de 100 Kmh daca vrei sa ajungi in 10 ore(avand in vedere ca sunt cam 1000 Km).O poti scoate cu riscuri cam mari si nu cred ca merita.Dar 12 ore ar fi un timp rezonabil.Cateva chestii ajutatoare ar fi sa folosesti:A1 Buc.-Pitesti(dar vezi ca Duminica noapte Valea Oltului va fi inchisa),centura de ocolire a Sibiu-lui data recent in folosinta.La vama trebuie un Pasaport valabil sau carte de identitate(NU buletin tip vechi chiar daca e valabil)sa nu ai mai mult de 4 cartuse de tigari cu timbru de Romania sau 2 PACHETE de tigari din Rep.Moldova,Ucraina sau fosta Rep. Iugoslava.Alcool 1 litru tarie sau 2 litri de vin obligatoriu cu timbru romanesc.De preferat sa cumperi vignieta din vama de unde o poti lua si pe cea de Austria sa nu mai pierzi timp,sa ai o vesta reflectorizanta si un triunghi pentru a nu le da ocazia ungurienilor sa-ti ia o "atentie" de 10 euro pe care trebuie sa ii ai oricum la indemana in cazul in care ai gresit cu ceva si te opresc ;D .La intrarea in orasul Mako tot recent s-a dat in folosinta un drum care te scoate direct in M 43-M 5 >Budapesta (pe la Km 66 poti servi masa la restaurantul din spatele benzinariei,au mancare buna si nu e chiar scump ;) )iar la Km 19 iesi catre M 0(centura Budapestei)Pe acolo ai 2-3 camere radar fixe dar care sunt semnalizate! cu indicatoare pe stanga si pe dreapta sensului de mers,apoi M 1 >Gyor unde la fel ai camere radar semnalizate vreo 4 si mai sunt cam 250 Km in care nu mai faci nicio schimbare pana la Viena.Drum bun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!Eu sunt putin navetist pe ruta asta si iti spun ca media de viteza ar fi de 100 Kmh daca vrei sa ajungi in 10 ore(avand in vedere ca sunt cam 1000 Km).O poti scoate cu riscuri cam mari si nu cred ca merita.Dar 12 ore ar fi un timp rezonabil.Cateva chestii ajutatoare ar fi sa folosesti:A1 Buc.-Pitesti(dar vezi ca Duminica noapte Valea Oltului va fi inchisa),centura de ocolire a Sibiu-lui data recent in folosinta.La vama trebuie un Pasaport valabil sau carte de identitate(NU buletin tip vechi chiar daca e valabil)sa nu ai mai mult de 4 cartuse de tigari cu timbru de Romania sau 2 PACHETE de tigari din Rep.Moldova,Ucraina sau fosta Rep. Iugoslava.Alcool 1 litru tarie sau 2 litri de vin obligatoriu cu timbru romanesc.De preferat sa cumperi vignieta din vama de unde o poti lua si pe cea de Austria sa nu mai pierzi timp,sa ai o vesta reflectorizanta si un triunghi pentru a nu le da ocazia ungurienilor sa-ti ia o "atentie" de 10 euro pe care trebuie sa ii ai oricum la indemana in cazul in care ai gresit cu ceva si te opresc ;D .La intrarea in orasul Mako tot recent s-a dat in folosinta un drum care te scoate direct in M 43-M 5 >Budapesta (pe la Km 66 poti servi masa la restaurantul din spatele benzinariei,au mancare buna si nu e chiar scump ;) )iar la Km 19 iesi catre M 0(centura Budapestei)Pe acolo ai 2-3 camere radar fixe dar care sunt semnalizate! cu indicatoare pe stanga si pe dreapta sensului de mers,apoi M 1 >Gyor unde la fel ai camere radar semnalizate vreo 4 si mai sunt cam 250 Km in care nu mai faci nicio schimbare pana la Viena.Drum bun!

Multumesc pt info,foarte utile ,

Nu cred ca pot sa scot medie de 100KM/h,cel putin nu in romania,dar vreo 12-13 ore este ok.

Vreau sa plec la sf. lui august,nu duminica asta,asa ca nu cred ca vor mai fi inchise drumurile atunci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now