Salut, si la mine a treia de la stanga la dreapta cum te uiti la motor.
Mie mi-au oferit Bosch, NGK si Champion, astea le aveau pe stoc. Am luat Bosch, ... O fi bine, o fi rau? Ei mi-au recomandat NGK desi erau cele mai ieftine din cele trei.
Eu am inteles ca ar fi si o posibilitate sa nu o scuipe afara, ci sa intre in motor. Nu ma pricep, asta povesteau pe langa masina. Asa ca am lasat masina acolo pana luni cand vine nenea cu scula si "know-how"-ul...
Daca nu reuseste el, tusti pe platforma si ata-n reprezentanta sa desfaca baietii motorul. Bat in lemn...
Releu Bujii
Autor: Vladone, 19 Oct 2009 10:56 AM
Acest subiect are 23 răspunsuri
Postat 03 February 2012 - 11:43 PM
Postat 03 February 2012 - 11:53 PM
De intrat nu cred ca are cum sa intre (cel putin nu cred) , in mod normal presiunea o impinge afara...si tacane ca si cum masina ar merge ca un scuter in 2t
Doar sa nu o bage ei in interior...si sa desfaca motorul, asta mi-au propus si mie...sa demonteze distributie, injectoare, admisie, chiuloasa si ce-o mai implica pe langa . Tot asa...mai vad daca sare maine bine, daca nu...la demontat ca nu stau cu ea asa sa ma lase cand mi-e "lumea mai draga"
Bat si eu in lemn cu tine
Doar sa nu o bage ei in interior...si sa desfaca motorul, asta mi-au propus si mie...sa demonteze distributie, injectoare, admisie, chiuloasa si ce-o mai implica pe langa . Tot asa...mai vad daca sare maine bine, daca nu...la demontat ca nu stau cu ea asa sa ma lase cand mi-e "lumea mai draga"
Bat si eu in lemn cu tine
Explore Your Life
Postat 04 February 2012 - 12:32 AM
@Behu, fii pe pace, nu are cum sa o traga inauntru pt. ca spre deosebire de motorul pe benzina care merge "gatuit" si in vacuum in general, diesel-ul nu are vacuum pe admisie (de-aia se pune pompa auxiliara de vacuum pt. servofrana). Deci sigur nu "ti-o suge" 
@Dinoco: eu zic sa nu-ti faci rugaciunea sa sara bujia aia, pentru ca o sa ai nevoie de o capota noua. Retine ca pe langa raportul de compresie de 20:1 al diesel-ului, care creste la "forja", mai aduni si cei 2000 de bari la care lucreaza injectoarele si o sa-ti iasa un mic dezastru.
@Dinoco: eu zic sa nu-ti faci rugaciunea sa sara bujia aia, pentru ca o sa ai nevoie de o capota noua. Retine ca pe langa raportul de compresie de 20:1 al diesel-ului, care creste la "forja", mai aduni si cei 2000 de bari la care lucreaza injectoarele si o sa-ti iasa un mic dezastru.
Postat 04 February 2012 - 03:18 AM
Am avut si eu eroarea respectiva si mi au depistat 2 bujii nefunctionale. Le a masurat direct ca sa excluda releul ( nu am fost atent cum). Le am schimbat si totul OK. Am avut noroc ( dupa cum a zis si mecanicul) si nu s a rupt niciuna). La 2.0D originale sunt Bosch. Eu am luat tot asa.
Dinoco cred ca nu e bine ce faci. Vezi ca e o procedura sa le scoti fara sa desfaci chiuloasa. Mi a zis mecanicul dupa ce i am spus ca daca le rupe eu nu desfac motorul.
Dinoco cred ca nu e bine ce faci. Vezi ca e o procedura sa le scoti fara sa desfaci chiuloasa. Mi a zis mecanicul dupa ce i am spus ca daca le rupe eu nu desfac motorul.
1 membri citesc acest subiect
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi