Guest gyo77

Geely automobile...nu suna bine deloc

11 posts in this topic

Am intrat pe site-ul lor si pot sa spun k am ramas profund dezamagit este o zi kam neagra pt mine se putea mult mai bine ....au niste chinezarii de automobile la care nici nu poti sa te uiti parca ar fi copiate dupa 5 modele coreene la un loc un fel de KIA+HYUNDAI+DAEWOO la un loc.... cel putin mi-a cazut fata cand m-am uitat ce modele au...... masini de taxi in china

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu suna bine dar stiu sa faca profit, pe cand volvo e pe minus cu multe milioane de euro, chinezii de la Geely scot modele noi care se vand si fac profituri de milioane de euro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvo nu stie sa faca profit sau Ford?

Numai de curiozitate sa aruncati un ochi pe vanzarile din '98-'99 si pe cele din ultimii ani.

Ce ironie si ce lipsa de judecata din partea unei corporatii: oamenii nu au mai cumparat Volvo pentru ca a fost cumparat de Ford (care in anii aia era vestit pentru lipsa de fiabilitate) si acum vor cumpara pentru ca a fost cumparat de chinezi.  ???

Cel mai tare m-a distrat comunicatul Ford, cum ca Geely e un cumparator responsabil si de buna credinta... aman, puiule!  :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am mai multa incredere in chinezi decat in americani, chinezii sunt interesati de tehnologie nu sa inchida o firma competitoare, cam asta e diferenta .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa o fii... nu te contrazic. Nu pot totusi sa nu ma gandesc, ce vanzari vor avea chinezii cu Volvo dupa vreo 3-4 ani... oare ajung la 20 000 vandute in Europa?

Daca vor reusi sa creeze impresia ca Volvocars e o companie (cat mai) independenta sau daca gasesc vreun partener european pe care sa il coopteze in conducere paote e vreo sansa...

Vom vedea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Made in China" nu inseamna produse noatre.

Chinezii au produse bune, dar nu ajung la noi :) la noi "aterizeaza" doar cirucurile in mare parte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo ete ca mai sunt unii care gandesc, trebuie sa ne gandim ca made in china inseamna de la ac pana la bomba atomica, problema chinezilor a fost legata de management, acum stiu sa-l faca si pe ala bine, deja vorbim de cateva firme chinezesti care se bat pt primele locuri in anumite domenii, enumar Lenovo, Gree, Haier .

Hai sa vedem cum se descurca niste mari firme chinezesti dupa care sa ne dam cu parerea, Gree are 20 de ani vechime, 64% apartine statului chinez si este nr 1 mondial impreuna cu LG cand vine vorba de aparate aer conditionat rezidentiale(LG are insa o istorie de 52 de ani)

Lenovo este locul 4 in lume in domeniul PCurilor .

Haier un alt mare producator chinez (proprietar statul chinez), nu mai stau sa caut pe ce loc este, oricum este o marca foarte bine cunoscuta in vestul europei si SUA.

Trebuie sa ne gandim la un singur lucru (eu am obosit spunand asta), pe cand in anii 80 japonezii erau la putere cand venea vorba de electronice, dupa care in anii 90 au aparut coreeni care prin 00 au ajuns lideri in anumite domenii ale electronicii, acum in 2010 chinezii sunt pe primele locuri, chiar daca vrem sau nu marile marci chinezesti incep sa fie prin topuri si nu pentru ca vand mult ci pt ca vand produse bune.

Nu am vrut sa amintesc de ASUS sau chiar de ACER care are in portofoliu Packard Bell si Gateway Inc, sigur o sa spuna cineva ca sunt marci Taiwaneze, ei bine Taiwan-ul este al chinei la fel si Hong Kong.

Trebuie odata sa trecem peste ideile preconcepute ca: made in china e prost sau chinezii nu pot sa conduca o firma, ei bine desi au experienta doar de 20 de ani in tot acest timp au dovedit ca pot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lenovo a cumparat divizia de PC-uri de la IBM si au pastrat linia de modele plus (foarte important) calitatea pentru care erau recunoscute fostele modele de laptop-uri de la IBM. sper sa se intample asa si cu Geely-Volvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geely foarte aproape de a lua Volvo

Se pare că Ford a confirmat astăzi negocierile finale cu Geely în privinÅ£a cedării constructorului suedez Volvo.

Chinezii devin tot mai semnificativi pe harta automobilistică globală. Dacă nu o fac încă prin industria proprie, măcar reuÅŸesc să se impună prin achiziÅ£ii strategice. Astfel se adeveresc zvonurile legate de o posibilă achiziÅ£ie a constructorului Volvo de compania chineză Geely. Ford, proprietarul de drept al companiei suedeze, a confirmat că Geely este preferat pentru această tranzacÅ£ie, dar mai rămân detalii de pus la punct până se va bate final palma.

OperaÅ£iunea este una complicată totuÅŸi, pentru că Ford doreÅŸte să nu mai aibă niciun fel de implicare financiară, dar speră totuÅŸi să continue colaborarea în materie de tehnologii. Adică, cu alte cuvinte, Ford ar vrea să dirijeze dezvoltarea viitoare a lui Volvo, dar fără a contriubui ÅŸi cu resurse băneÅŸti. De asemenea, Ford mai are o problemă existenÅ£ială în acest târg, cedarea Volvo către chinezi fiind sinonimă ÅŸi cu ajungerea în mâna chinezilor a multor soluÅ£ii tehnologice comune.

Nu ÅŸtim nimic încă despre preÅ£ul pe care chinezii sunt dispuÅŸi să îl plătească sau despre pretenÅ£iile actualului proprietar, dar se speculează că suma s-ar ridica la 2 miliarde de dolari. Această valoare este de trei ori mai mică decât a plătit Ford în 1999 pentru preluarea constructorului. Dar criza se pare că va fi în avantajul cumpărătorului ÅŸi există foarte multe ÅŸanse ca Volvo să se traducă prin Geely în chineză.

Sursa:

http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-diverse/articol-geely-in-negocieri-finale-pentru-volvo-5061511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu doar atat spun  :

Geely vrea trei noi modele Volvo pana in 2013

Printeaza  Recomanda  Comenteaza     

De Bogdan Mirica

Publicat Joi, 12.11.2009

Geely isi doreste trei noi modele premium in gama Volvo in urmatorii patru ani. Tinta chinezilor este de a creste volumul de vanzari al constructorului sudeze pana la un milion de unitati anual.

zoom

Faptul ca in acest moment chinezii de la Geely sunt principalii candidati pentru preluarea Volvo nu mai este un secret pentru nimeni, insusi Ford confirmand acest lucru. Asiaticii sunt constienti si ei de sansele pe care le au, drept pentru care isi permit sa faca prognoze si sa dea publicitatii un viitor plan de restructurare destul de indraznet.

Geely a declarat ca intentioneaza sa impulsioneze vanzarile suedezilor prin lansarea a trei noi modele premium in urmatorii patru ani. Chinezii tintesc o cifra de vanzari de un milion de unitati la nivel global pana in 2014, in conditiile in care la ora actuala Volvo vinde doar 400.000 de unitati pe an.

Piata chineza este un factor important in atingerea tintelor fixate de Geely, cresterea acestui sector fiind impresionanta in ultima perioada. Astfel, Geely intentioneaza sa construiasca o noua fabrica Volvo in China, capabila sa asambleze anual 300.000 de unitati. In aceste conditii, constructorul suedez ar putea sa vanda pana la 200.000 de exemplare pe piata chineza, o cifra destul de fantezista daca ne gandim ca Volvo a livrat doar 12.600 de unitati anul trecut in Tara Marelui Zid.

Surse neoficiale estimeaza ca Geely va pune pe masa celor de la Ford aproximativ 2 miliarde de euro pentru Volvo, insa va mai dura mult timp pana cand eventualele proceduri de vanzare vor fi finalizate. Motivul ar putea fi chiar Ford, care isi doreste sa foloseasca proprietatea intelectuala a sudezilor si sa beneficieze in continuare de cele mai noi inovatii in materie de siguranta.

via | Autocar

http://www.automarket.ro/stiri/geely-vrea-trei-noi-modele-volvo-pana-in-2013-26378.html

3 modele noi in 4 ani ...pai Ford a scos pentru volvo XC90, XC60 si c30. In rest doar modele noi a celor existente. In 12 ani !!!!

2003 - Lansare XC90, X5, ML

2004-5 lansare touareg

2007-8 ML nou, X5 nou, Facelift xc90 :))

2010 - touareg nou,

2011 X5 nou, ML nou.

2013-14-15 XC90 nou ( nu se stie nimic inca)

PAI CUM SA NU VREAU CA VOLVO SA SCOATA MODELE NOI...

Am fost amenintati de un xc30, si de un break de mici dimensiuni, speram la V30... dar acum cred ca se refereau la V60.

2012 - 2013 - Audi scoate A3 sedan. Volvo se gandeste sa scoata S40 (din productie). :hello2: :hello2:

XC60 lansat odata cu Q5.

2013 spre sfarsit - Audi Q3. La volvo liniste.

Uite asa pierzi teren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geely tocmai a anuntat ca va prelua 51% din actiunile Lotus.

Ar putea aceasta tranzatie sa interfereze cumva pe viitor cu Volvo ? Si daca da, inspre binele Volvo sau invers ?

http://www.automarket.ro/stiri/vremuri-mai-bune-pentru-lotus-marca-britanica-a-fost-preluata-de-chinezii-77457.html

Edited by alin89

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now