Salt la continut

Ce fel de ulei ?

• Nu puteţi răspunde
Acest subiect are 297 răspunsuri

#41 dalin1970

Junior

• Membru
  • PipPip
  • LocatieVulcan (jud. Hunedoara)
  • Auto:VOLVO S40

Postat 29 May 2007 - 02:51 PM

Ce parere aveti de despre aditivii de ulei?
Am avut pana in 2002 o dacie 1300 (fabricata in `74 si recarosata in 90`), la care, in `92 cand i-am facut motorul aproape nou (in afara de bloc), i-am pus un aditiv, Metabond (atunci aparuse in Ro), si am mai repetat tratamentul in 2000 cand a intrat in regim de taxi. Ideea este ca, la ultima reparatie inainte de a o vinde in 2002, i-am verificat vibrochenul si acesta era inca la cota 0, deci numai am segmentat-o (specific ca vibrochenul era fabricat in Ro, nu in Fr).
La VOLVO 440, 1,7i TURBO (a.f. 1989), luat in 2002, cand i-am facut schimbul de ulei a 2-a oara, am bagat tot Metabond (pierdea ulei pe la turbina, il baga in radiatorul intercooler). Dupa schimb pierderea si consumul de ulei s-au redus vizibil, iar motorul a devenit mai silentios...
Va cer parerea vis-a-vis de S40, la care vreau sa fac schimbul de ulei, si tinand cont ca motorul este o generatie mult mai noua fata de 440, inca nu stiu daca e bine sau nu sa pun un aditiv de ulei....

#42 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:S70 2.5T
  • Fabricatie:1998
  • Auto2:Smart Fortwo CDI
  • Fabricatie2:2004

Postat 29 May 2007 - 02:56 PM

Nu stiu ce sa zic de Metabond, dar eu am pus DuraLube la schimbul precedent si nu am simtit ABSOLUT nicio diferenta. Masina mea are 180.000km si papa maxim 1L de ulei / 10.000km. Probabil motorul meu e inca tinerel...

#43 rand

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieCluj Napoca
  • Auto:Volvo S40 T4
  • Fabricatie:2001

Postat 26 June 2007 - 09:44 PM

La S40 T4 pe care il are fratele meu de 3 ani a folosit Mobil 1 5W50. Cumparat din Germania, pare a fi un ulei foarte bun pentru un motor turbo de putere mare. Consum neglijabil (nu este nevoie de completare intre schimburile facute la 10k km).
In V40 2.0T pe care il am am pus si eu de ~200km avelasi tip de ulei. va tin la curent cu comportamentul masinii. Din Germania am luat-o cu Mobil 1 10W40, dar totusi merita ceva mai bun  ;)

#44 muadDib

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieSinaia
  • Auto:Volvo S40
  • Fabricatie:1999

Postat 26 June 2007 - 10:30 PM

Te voi urmari cu interes, ca eu am luat masina cu 10x40, si parca as trece pe 5w... ca e totusi turbo si nu o menajez :)

Cum insa uleiul are 2000 km si arata foarte bine, mai astept sa vad cum se comporta la tine asta mai subtire.

#45 pedala

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850 2.5 20V
  • Fabricatie:1996

Postat 26 June 2007 - 11:27 PM

Uleiul nu este mai subtire daca indicativul lui este 0W40 fata de 10W40

#46 muadDib

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieSinaia

Postat 27 June 2007 - 01:45 AM

Ba eu cred ca viscozitatea este direct proportionala cu indicativul "la rece".

Un 5w este mai putin vascos decat un 10w.

Cel putin la stilul meu de utilizare, adica merg 4-5 km, dupa care stau, iar mai fac cativa km, iar stau...

#47 rand

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieCluj Napoca
  • Auto:Volvo S40 T4

Postat 04 July 2007 - 01:01 PM

Am facut deja ~500km cu uleiul Mobil1 5W50 Rally Formula si nu se vede consum pe joja. Nici T4-ul nu consuma, asa ca acesta e uleiul ;). Sincer la ce veri avem mi-e frica de xW30

#48 marcellus

Junior

• Membru
  • PipPip
  • LocatieCluj-Napoca
  • Auto:Volvo V40 2001

Postat 08 July 2007 - 03:33 PM

Salutare tuturor!!!
Sunt si eu un proaspat posesor de Volvo V40 1.9 diesel din luna 11/2000. Am luat-o din Germania cu 147.000 km la bord.Masina merge super, dar as vrea sa-i fac un schimb de ulei.
Din cate am inteles,mototul meu este D4192T3 , de 85 KW. Va rog, daca stie careva ce fel de ulei ar trebui sa-i bag si ce fel de filtre trebuiesc schimbate(eventual seria lor).

Eu mi-am downloadat Vadis-ul, dar inca nu stiu bine lucra cu el, ca sa stiu unde sa caut aceste lucruri.

Sau daca are cineva un manual de utilizare in alta limba decat germana si suedeza, va rog sa mi-l trimiteti pe mail.

Multumesc anticipat!

#49 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti

Postat 09 July 2007 - 11:36 AM

Marcellus, te rog incearca sa folosesti si optiunea "Cauta" si sa rasfoiesti forumul pentru ca sigur exista cineva cu motorul tau si care a spus ce ulei foloseste.
    Nu e vorba de rautate aici, dar incarcam forumul inutil si nu are sens.

#50 muadDib

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieSinaia

Postat 23 August 2007 - 12:20 AM

Vreau si eu un sfat:

Conform cartii service si a etichetei alea de se agata la motor mai am vre-o 4000 km de facut pana la schimb... Insa nu as mai astepta, ca a cam scazut nivelul si pe alea scrie doar Liqui Molly 10w40... si nu stiu cu ce sa completez... Cand am luat masina, fostul proprietar a luat totul din portbagaj, la gramada, si a uitat sa lase bidonul de spare...

Deci: S40 2.0T din 1999, 170.000 km. CE ULEI BAG? Pe cartea masinii ma innebunesc aia cu SAE in sus, AE....., si alte standarde opec & shit, dar nu imi spune unul "pe romaneste": XXwXX full/semi/ne sintetic. Eu cu cine votez?

(Conduc destul de sportiv, deci folosesc turbina, deci am nevoie de un ulei bun pt. turbo; asta ca informatie suplimentara.)

Pana atunci: Daca bag un adititv (asa, ca sa mai cresc nivelul pe joja) si sa mai merg inca 1000-2000 km pana lamuresc problema, este vreo problema? Exista vreun aditiv BUN fara substante care adera/se fixeaza/regenereaza etc. - alte aberatii dastea de marketing - ? Pana acum am fost impotriva aditivilor, dar... intreb si eu :P

Inima ma indruma catre un 5w40 full sintetic de pe la Castrol... Si daca trec pe full sintetic, este vreo problema daca fac un flush inainte sa il schimb (cel mai probabil 10w-ul care e acum in masina este semi sinth sau mineral)?

Intreb toate astea deoarece este prima mea masina turbo pe benzina care o am si nu am pretentia ca inteleg toate aspectele legate de turbina si modul ei de ungere... As vrea sa fac totul bine, ca stiu ca piesa asta nu are viata lunga, si nu as vrea sa bat si eu un cui ... Altul in afara de talpa ;)

LE: Am gasit un raspuns al lui Alex catre userul "s40-ul_meu", care are un motor la fel ca al meu... 0w sau 5w... La kilometrii mei si la uleiul care este acum in el raspunsul ramane acelasi? :)

#51 pedala

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850 2.5 20V
  • Fabricatie:1996

Postat 23 August 2007 - 12:51 AM

1. Baga un motor flush dar citeste si urmareste cu atentie indicatiile trecute acolo
2. Ulei. Conteaza foarte mult norma pe care trebuie sa o respecte uleiul. Asadar cauta un ulei de preferinta Castrol pentru ca asta folosesc cei de la Volvo care sa respecte si norma. Norma este trecuta pe spatele ambalajului. Proferabil un 5W40 sau un 10W40 dar care sa respecte norma respectiva.
3. Eu sunt total impotriva aditivilor de ulei. Orice ar spune cei care produc acesti aditivi se joaca cu compozitia unui ulei, in a carui dezvoltare s-au investit multi bani si care este deja aditivat.

#52 rich1974

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • Locatiejud. olt
  • Auto:chevrolet

Postat 15 October 2007 - 01:46 PM

ce parere aveti de uleiurile agip. ma gandesc sa ii bag la masina mea un 20w50. l-am gasit la un pret bun: 49 ron/4l sau am mai vazut si un 5w50 la 100ron/4l.

#53 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti

Postat 15 October 2007 - 02:02 PM

La banii astia e ca si cum ai baga ulei RO3 romanesc. Daca vrei ulei bun iti recomand 10W40 ceva la peste 300.000 litrul. Altfel mai bine prajesti cartofi in el.

#54 muadDib

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieSinaia

Postat 19 October 2007 - 03:54 PM

Gata, am schimbat si eu uleiul, am bagat Castrol RS 10w60. Pe mai multe siteuri apare ca recomandarea principala pt. motoarele Volvo benzina turbo, deci m-am conformat :). SI nici macar nu este extraordinar de scump, pentru unul dintre cele mai de top uleiuri Castrol... 50 ron/litru.

La motorul B4024T , 2.0T, intra aprox 4,5 litri (in carte scrie 4,3)

Ca impresie, o sa revin. Acum efectul placeboo imi genereaza senzatia ca motorul merge si se aude mult mai bine decat inainte :D

#55 Claudiu

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatiePitesti
  • Auto:Volvo V40
  • Fabricatie:2000

Postat 22 October 2007 - 01:24 PM

am si eu un comentariu de facut ...am citit tot acest subiect si de lamurit ...nu prea m-am lamurit sincer ! In primul rand sa va spun , ca volvo , recomanda clar uleiuri Castrol , am citit la ei pe site si spune clar si raspicat ca motoarele lor au fost si sunt testate cu uleiuri castrol . Pe langa asta , daca aveti un pic de curiozitate pe site-ul www.castrol.co.uk exista un bunton tools unde putem sa introducem modelu masinii , motorizarea si ei specifica exact ce ulei sa folositi , plus intervalele de schimb . Pe langa asta pt cei non-castrol , exista un pic de referinta la domeniul viscozitate si la temperaturi . Cred ca cei de la Castrol dau foarte exact aceste treburi mai ales ca cu uleiurile lor sunt testate motoarele Volvo . Sincer sa fiu aici vorbesc despre benzinare adik nu pun accent pe diesel la care nu am studiat !

#56 Marian78

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieIASI
  • Auto:Volvo S70 2.3T5

Postat 30 October 2007 - 10:43 PM

S70 T5  ,105.000 km  ,Ulei TOTAL Q9000 5w-40  + DuraLube . Dupa 1200 Km nu vad nici o modificare a nivelului pe joja. O imbunatatire clara a randamentului motorului dupa folosirea DuraLube  ,scaderea consumului in oras (aceleasi conditii de exploatare) ,de la 14,4 la 13,1 l/100 Km  ,la relanti se aude doar un fasait de sub capota  ,se tureaza mai usor ,se aude mai bine turbina si demarajul e mai bun. :)

#57 Midnight Caller

Membru de Onoare

• Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti

Postat 31 October 2007 - 10:05 AM

Sfatul meu e sa NU mai folosesti DuraLube. Comercializez si eu asa ceva desi nu recomand ABSOLUT DELOC. Colac peste pupaza, si furnizorul de la care il aduc eu mi-a spus ca e o mare porcarie, alaturi de MetaBond, Slick50 si altele de genul. Si Volvo spune la fel de clar si raspicat, NU ADAUGATI ADITIVI SAU TRATAMENTE DE MOTOR IN ULEI.
    Mai departe fiecare face ce vrea :) Eu de ex. am 185.000km, V40 1.6i, si nu am simtit ABSOLUT nicio schimbare in sunet, consum sau altceva dupa adaugarea de DuraLube. Drept care nu mai bag ;D

#58 kadudu

VOLvist convins

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieTargu Mures
  • Auto:Volvo S60
  • Fabricatie:2002

Postat 31 October 2007 - 01:18 PM

SUBSCRIU!!!. N-am bagat si n-o sa bag niciodata porcarii de alea in motor. Pentru ce, ca sa diluez agentii anti spumare din ulei, sa-i scad proprietatile de lubrefiere si vascozitate doar pentru ca nush ce red neck din texas imi arata ca un motor de combina merge 5 minute fara ulei si apa?
Motoarele sunt facute sa se unga cu ulei si sa se raceasca cu apa, e logic, cand se pierd tragi pe dreapta si chemi service-ul sau ai grija de masina si nu te doare capul.

#59 Marian78

Pasionat

• Membru
  • PipPipPip
  • LocatieIASI
  • Auto:Volvo S70 2.3T5

Postat 31 October 2007 - 04:17 PM

Parerile sunt impartite. DECI:
Am avut un Peugeot 205GTI 1.9 care avea 175.000 km si consuma 1,5l ulei la 5000 km. Dupa ce i-am pus DuraLube i-a scazut consumul la 1l in 5000 km (asa schimbam uleiul Castrol Magnatec 10W40). Dupa P205 am modificat un Citroen BX la care i-am pus un motor turbo de 2000 benzina (170Cp) tratat cu DuraLube si a mers ceas vreo 7000 km fara consum anormal de ulei iar reprizele erau extraordinare pentru o masina de 1050 Kg. Apoi am dat motorul jos si am vandut-o cu cel original. Apoi am achizitionat un Citroen Xm 2.1TD(210.000 km) care nu vroia deloc sa prinda mai mult de 170 km/h. Nu stiam ce ulei avea in motor si l-am schimbat cu TOTAL Quartz 15W40 + DuraLube. Dupa vreo 2000 km era cu totul alta masina ;deja urcam lejer la 185 km/h iar demarajul era clar imbunatatit. Pot spune ca aceste imbunatatiri folosind DuraLube nu sunt coincidente si din acest motiv am bagat si in Volvo avand cam aceleasi rezultate dupa 1000 km parcursi.  Asa ca  8)

#60 muadDib

Senior

• Membru
  • PipPipPipPip
  • LocatieSinaia

Postat 31 October 2007 - 08:21 PM

E o vorba a romanului, "If it ain't broken, don't fix it" :) Daca masina functioneaza in parametri constructivi, compresia e la locul ei, etc. nu vad de ce sa folosesti leacuri minune. Dar e parerea mea, fiecare face cum crede mai bine.

Poate o fi ceva si cu Duralube asta, insa eu am folosit doar o data la un motor - cei drept cam uzat - 1,6i de Vectra si, dupa 2000 de km in care am sesizat parca o imbunatatire a functionarii, a cedat definitiv. L-am schimbat cu totul, mecanicul mi-a zis ca arata de parca cineva a bagat nisip in el. :)

PS - Eu merg acum cu ulei Castrol RS 10w60 si motorasul meu turbo zbarnaie de fericire :)

1 membri citesc acest subiect

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

trafic ranking

Statistici web