Salt la continut


Probleme electrice,becuri bord.


  • Please log in to reply
Acest subiect are 11 răspunsuri

#1 dhatkoo

    Nou venit

  • Membru
  • Pip
  • LocatieBrasov

Postat 24 August 2010 - 11:52 PM

Salut.
Am si eu o problema cu Volvo-ul meu. Am un V40 din 1997,
acum cateva zile cand am vrut sa plec cu ea,am constatat ca dupa ce am pus contactul nu mi se mai aprinde nici un bec in bord,dar masina porneste!
Nu mai merge nimic in bord,acele nu se mai ridica nici unul,totul e mort! Semnalizarea nu functioneaza,doar daca pun avaria...atunci se aprind si becurile in bord pentru avarie dar atat! In rest nimic.
Restul becurilor functioneaza...adica de la A/C,dezaburire,avarie,etc! dar si la ledurile butoanelor de la geamuri exista o problema pentru ca stau aprinse permanent,ele trebuind sa se stinga atunci cand opresc pozitia.
O alta problema....daca pun pozitia se aprinde lumina in bord(cea verde),iar daca trec pe faza scurta,mi se aprind farurile dar se stinge lumina in bord!
Am verificat toate sigurantele,sunt ok. Nu prea stiu ce sa mai cred.
Apreciez eventualele raspunsuri.
Mersi.

#2 Matrixxx

    Membru de Onoare

  • Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo 850-T5
  • Fabricatie:1996

Postat 25 August 2010 - 12:05 AM

bine ai venit printre noi - din nefericire, debutind cu o problema.

Ciudat e ca toate sigurantele spui ca sint bune, eu m-am uitat de exemplu pe manualul tau si-mi da siguranta 5:

Fuse No. 5
Alarm, Remote control keyless entry, radio, instruments, courtesy lights, rear reading
lights, ignition lock/trunk/glove compartment lights, vanity mirror light, power antenna,
key reminder

Iar sigurantei 5 ii vine alimentarea prin siguranta 1:
Fuse No 1:  Supply to fuses 2,3,4,5,6 and 7

Ai rabdare, o sa-ti raspunda un posesor de V40. Nu dispera, gasim noi o solutie si pentru tine.

#3 Bogdan G

    Papa Smurf

  • Membru
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:New Beetle
  • Fabricatie:2000

Postat 25 August 2010 - 02:02 AM

Cred (nu sunt sigur 100%) ca butoanele se aprind cand pui contactul nu cand aprinzi pozitia.
Daca nu merge semnalizarea poate fii de la maneta de semnalizare, tot de acolo poate fii si problema cu bordul .

#4 lik1999

    Incepator

  • Echipa Volvo-Club
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieNeamt
  • Auto:Volvo v40 ,1.9 D, 102 cp
  • Fabricatie:2001

Postat 25 August 2010 - 04:09 AM

Bordul si led urile de la geamuri se aprind in momentul in care pui contactul.In legatura cu bordul am impresia ca i vreo siguranta ceva,revin diseara cu un rapsuns daca nu te lamureste altcineva.

#5 dhatkoo

    Nou venit

  • Membru
  • Pip
  • LocatieBrasov

Postat 25 August 2010 - 03:13 PM

Pffff.....mersi mult pentru raspunsuri baieti.
O sa ma uit diseara la sigurantele alea Matrixxx(apreciez ca te-ai uitat pt mine in manual)!
Becurile din bord ar trebui sa se aprinda in momentul in care pun contactul,lucru care nu se intampla.
Celelalte becuri....de la geamuri si ce butoane mai sunt pe acolo ar trebui sa se aprinda atunci cand aprind farurile...ceea ce se si intampla (doar cele de la geamuri stau mereu aprinse).Cum am spus lumina in bord se aprinde cand pun pozitia(lumina si atat....nu becurile) dar daca trec pe faza scurta se stinge.


#6 Bogdan G

    Papa Smurf

  • Membru
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:New Beetle
  • Fabricatie:2000

Postat 25 August 2010 - 03:25 PM

Becurile din ceasurile bord, climatronic, geamuri electrice trebuie sa se aprinda cand pui contactul .
Oricum trebuie verificata maneta de semnalizare.
In prealabil trebuie verificate toate sigurantele si releele vezi unde sunt in atasament .

PS> Cumva ai schimbat becurile la faruri si ai pus de putere mai mare ?

Fisiere atasate



#7 ramiro

    Junior

  • Membru
  • PipPip
  • LocatieBUCURESTI
  • Auto:v40 1.8 b4184s2
  • Fabricatie:2000

Postat 26 August 2010 - 10:30 AM

verifica si sigurantele din cutia de sigurante aia de la motor...vezi ca sunt 3-4 cu o protectie galbena pe ele...sunt de 10 amperi parca...in mare parte cred ca de acolo este..lampile din interior se aprind?

#8 dhatkoo

    Nou venit

  • Membru
  • Pip
  • LocatieBrasov

Postat 26 August 2010 - 11:46 AM

Sigurantele si releele din cutia aia de la motor le-am verificat toate cu un aparat si sunt ok! alte sigurante nu stiu sa mai am! iar lampile din interior da mi se aprind!

la faruri nu am pus becuri mai mari....sunt becuri normale. am schimbat doar becurile de pozitie de pe spoilere(fata - spate) si am pus unele mai puternice....dar m-am gandit si eu sa nu fie de acolo si le-am dat jos si tot asa face.....nu cred ca are nicio legatura.

#9 Bogdan G

    Papa Smurf

  • Membru
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:New Beetle
  • Fabricatie:2000

Postat 26 August 2010 - 02:02 PM

Deci ai verificat ambele tablouri de siguranta si nu ai nici una arsa? Ai verificat toate releele ?

Daca astea sunt verificate corect atunci trebuie sa treci la verificat contactul si maneta de semnalizare .

#10 ipo

    Junior

  • Membru
  • PipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:Volvo S40 1998
  • Fabricatie:1998

Postat 26 August 2010 - 02:09 PM

Citare

Sigurantele si releele din cutia aia de la motor le-am verificat toate cu un aparat si sunt ok! alte sigurante nu stiu sa mai am!

Atentie, mai exista un set de sigurante in masina, in partea stanga a bordului, deasupra manetei care deschide capota de la motor. Cauta-l cu lanterna, e destul de greu de identificat, si eu am avut probleme.

#11 dhatkoo

    Nou venit

  • Membru
  • Pip
  • LocatieBrasov

Postat 26 August 2010 - 11:05 PM

...am identificat problema....m-am uitat pe schita electrica a masinii si am mai gasit un panou cu sigurante de care culmea nu stiam....sub bord langa maneta de deschidere a capotei(chiar ma miram cum de are asa putine sigurante!) aveam o siguranta arsa,am inlocuit-o si e ok merge!
problema e ca imi stau aprinse in continuare ledurile de la butoanele pt geamuri care ar trebui sa se stinga atunci cand iau contactul! nu stiu care e problema aici!


#12 Bogdan G

    Papa Smurf

  • Membru
  • PipPipPipPipPip
  • LocatieBucuresti
  • Auto:New Beetle
  • Fabricatie:2000

Postat 27 August 2010 - 01:08 AM

Eu am pus schema electrica mai sus si este cat se poate de simpla ;D
Cand scoti cheia din contact nu se stinge iluminarea de la butoanele geamurilor ? Mai verifica o data .




0 membri citesc acest subiect

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

 

trafic ranking

Statistici web