Muresan

Membru
  • Content count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

18 Good

1 Follower

About Muresan

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 03/14/1966

Profile Information

  • Locatie Ludus, MS
  • Auto 850 2,0
  • Fabricatie 1995
  1. Îmi pare rău că nu am un autoservice, l-aş angaja pe băiatul ăsta pe loc, cu leafă consistentă: https://argesulonline.ro/dacia-1310-care-face-de-ras-aproape-orice-bemveu-are-motor-de-volvo-turbo-de-150-cp/  
  2. Link-uri cu magazine de piese din afara

    www.skruvat.se Sait suedez, interfaţă şi în engleză.
  3. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    Mulţumesc pentru toate datele astea. M-am decis, în situaţia dată, să nu mai caut filtrul în carul cu fân şi să merg aşa cu maşina, chiar dacă nu răceşte instalaţia chiar cum ar trebui. Asta pentru că, oricum, în vreun an de zile schimb maşina cu una identică (sau V70, primele modele), dar break. Asta pe care o am, probabil, va rămâne pentru piese. 
  4. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    Aş vrea să vă pot răspunde la obiect, dar nu am cum. Maşina am cumpărat-o acum vreo 8-9 ani din Olanda, cu această instalaţie montată pe ea. Pe vremea aia, habar n-aveam ce-i aia aftermarket. Altfel, ştiu din propria experienţă (dobândită în cei doi ani în care am lucrat în Suedia), că există şi versiuni de 850 care nu au instalaţie de AC. Probabil alea de bază, din primii ani (92-93).   
  5. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    Îmi pare rău că nu am cum să pozez filtrul ăla. E pitit bine, undeva dedesubt, în zona stângă a motorului (privit din faţă), cam pe unde e pompa de servodirecţie. Chiar nu am găsit niciun unghi de unde să îl pot poza.  Din câte înţeleg, e o instalaţie aftermarket, de altă marcă decât Deltamil. Sper ca, având doar aceste date, să pot găsi un filtru dezumidificator. Mulţumesc pentru ajutor.
  6. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    Revin cu nişte poze, din care sper că acei colegi care-s cunoscători o să poată să îmi spună ce fel de instalaţie de AC e montată pe maşină, ca să am idee ce fel de filtru dezumidificator să caut.
  7. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    O să fac nişte poze care să fie cât de cât relevante chiar azi. Da, freon am pus la atelierul lui Andras, în cartierul Tudor Vladimirescu. La el îmi încarc mereu instalaţia.
  8. Filtru dezumidificator, aer condiţionat

    Mulţumesc pentru bunăvoinţă şi osteneală celro doi colegi. Nu mă pricep aşa de bine ca să spun de ce fel e instalaţia de AC. O să întreb un meseriaş care are habar. Aş mai vrea să îl întreb pe dl Scutaru: unde aţi găsit filtrul respectiv? Aş vrea, normal, să comand şi eu unul, după ce mă voi fi lămurit ce tip de instalaţie am montată pe maşină.
  9. Aş avea nevoie de ajutor de la acei dintre dv care sunt pricepuţi la modelele 850, în următoarea problemă: am finalizat de curând o reparaţie la instalaţia de aer condiţionat (reglare manuală, dacă are vreo importanţă), ocazie cu care au fost înlocuite ceva ţevăraie/conducte, plus radiatorul de climă. Totuşi, instalaţia nu răceşte ca lumea. Cei care au reparat-o mi-au spus că e nevoie de schimbarea unui aşa-numit filtru dezumidificator. Pe care service-ul respectiv l-a comandat, cu talonul maşinii ca referinţă, numai că piesa sosită nu se potrivea cu ce-mi trebuia. În situaţia asta, întrebarea e cum şi de unde fac rost de filtrul respectiv? Maşina în discuţie e din 1995, motor B5202S.
  10. pentru posesorii de 850

    Bună ziua, Dacă mai aveţi carcasa filtrului de aer, mă interesează. Mi-ar trebui, de asemenea, şi clemele alea metalice care ţin capacul filtrului pe carcasă. Bucşe bară stabilizatoare faţă aveţi, cumva? Ştiu că-s rarităţi, dar întreb, totuşi.
  11. Intrunire internationala in Slovenia

    Dacă vă interesează, vă pot recomanda un service foarte bun în Mako, aproape de Szeged. Am avut două experienţe extrem de plăcute cu acel service şi îl pot recomanda oricui. În plus, mi-a luat bani mai puţini decât dacă aş fi făcut reparaţiile respective undeva pe lângă casă. În cazul în care vă interesează, scrieţi-mi, vă rog, un PM, ca să vă dau coordonatele exacte.
  12. Vreau să îi atenţionez pe toţi cei care citesc acest forum să aibă mare grijă la rovinieta pe care o cumpăraţi când tranzitaţi Austria. Am încasat o amendă de 120 de euro numai pentru faptul că rovinieta - pe care o cumpărasem la intrarea în acea ţară - nu era lipită pe parbriz, ci doar prinsă sub acea clemă de plastic din interiorul parbrizului, în colţul din stânga jos, spre şofer. Era musai să fie lipită. Am aflat de la poliţiştii care m-au ars la buzunare că austriecii organizează frecvent astfel de controale la frontiere. De altfel, simultan cu mine, şi-au mai luat amenzi o mulţime de alţi şoferi, din tot felul de ţări. Un francez (belgian?) a fost amendat pentru că rovinieta era lipită în partea superioară a parbrizului, sub porţiunea colorată a acestuia. Cică nu acolo trebuia lipită. De prisos să mai spun că înjura franţuzul de mama focului, dar degeaba: a cotizat şi el 120 de euro. Mai către casă un pic, şoferul unui Logan cu nr. de Bihor a fost amedat de poliţiştii unguri pentru că mergea cu proiectoarele de ceaţă aprinse, ziua în amiaza mare. Concluzia ar fi aceea că proiectoarele alea trebuie aprinse numai când e ceaţă, altfel există riscul unei amenzi. Probabil că nu numai la unguri, ci şi mai la vest de ei. Drum bun fără amenzi tuturor!
  13. Buna ziua, Trimiteti-mi printr-un PM numele dv si adresa la care vreti sa va trimit manualul. Alegeti daca vreti prin Posta sau printr-o firma de curierat.
  14. Donez un manual de intretinere si reparatii Haynes, pentru Volvo seria 300.
  15. instalatie GPL,pro sau contra

    Sa stiti ca sunt instalatii GPL (nu neaparat ultimul racnet, ci chiar mai vechi, de vreo 10-15 ani) care comuta de pe benzina pe GPL in 2-3 secunde dupa pornire. Instalatia pe care o am montata pe masina e un Vialle, de-o seama cu masina, si asa face: porneste pe benzina si trece aproape instantaneu pe GPL, indiferent de temperatura. Am auzit ca sunt si instalatii Prins care se comporta la fel, si probabil ca si alti producatori fac astfel de instalatii. Daca e vreun specialist printre noi, cred ca ne-ar putea lamuri.