Florin Keaga

Membru
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Florin Keaga

  • Rank
    Nou venit

Profile Information

  • Locatie Bucuresti
  • Auto Volvo s40
  • Fabricatie 2001
  • Auto 2 volvo 460
  • Fabricatie 2 1995

Recent Profile Visitors

849 profile views
  1. Salut tuturor! Rog membrii de pe acest forum sa ma sfatuiasca la achizitia unui nou volvo. Mentionez ca am ramas fan benzina dupa un s40 2.0T(2002) AUT si dupa un s60 2005 2.4(170) AUT, iar acum oscilez intre un s80 2008(facelift) 2.4D (185 CP) - 200000km si s60 2007 2.0T.( 170000km) (ambele aut). Este dilema alegerii intre benzina si diesel (lasand la o parte diferenta la impozit - poate se mai schimba ceva intre timp).  Despre 2.0T am tot citit ca sunt fiabile si durabile daca schimbi totul la timp + ulei de calitate, dar se pare ca sunt destul de rare la noi, iar diesel am condus alta marca de 1.9/150CP. 

    Orice raspuns si sfat imi este de folos!

    Multumesc anticipat!

  2. Salut tuturor! Rog posesorii de s40/2000-2003 sa-mi recomande in bucuresti un service bun pt volvo mecanica si electronica. Am o veche problema cu zgomot fata stanga la denivelari marunte. Mentionez ca am schimbat bucse bara stabilizatoare(19 mm)amortizoare, flanse, rulmenti si bielete antiruliu iar mecanicii la care am fost nu gasesc nici o bucsa slabita. Si totusi....zgomotul persista. O alta problema apare dimineata cand imediat dupa pornire se aude un suierat concomitent cu un zgomot(huruit) infundat proportional cu accelerarea. Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta!
  3. Salut tuturor! Rog posesorii de s40/2000-2003 sa-mi recomande in bucuresti un service bun pt volvo mecanica si electronica. Am o veche problema cu zgomot fata stanga la denivelari marunte. Mentionez ca am schimbat bucse bara stabilizatoare(19 mm)amortizoare, flanse, rulmenti si bielete antiruliu iar mecanicii la care am fost nu gasesc nici o bucsa slabita. Si totusi....zgomotul persista. O alta problema apare dimineata cand imediat dupa pornire se aude un suierat concomitent cu un zgomot(huru infundat proportional cu accelerarea. Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta!
  4. Volvo s40/2001 - zgomot partea stanga fata

    Se poate inchide!
  5. Volvo s40/2001 - zgomot partea stanga fata

    Salut! Pentru ca nimeni nu a mai intrat pe acest subiect m-am gandit sa postez tot eu...pt ca nu-i asa...e problema mea. Am descoperit tampoanele de sustinere motor rupte( sigur cel de sub/langa baterie) ...nu stiu daca cel de sub motor e dus fiindca nu se vede bine!(am inteles ca e un fel de amortizor) Cauza zgomotului provine din blocul de valve din cutia automata: in cuplarea P-D, D-R smucea acum 15000km destul de tare, acum nu mai are aceeasi forta. Acea smucitura a facut sa cedeze suportii motor(care probabil erau imbatraniti). Rog pe cei care au schimbat acei suporti sa-mi transmita cati sunt de fapt si daca este vreunul care sustine cutia sau nu!? Oricum voi schimba amortizoare + flanse fata iar apoi si tampoanele motor. Daca intereseaza pe cineva voi posta dupa operatiiuni dar sper ca nimeni sa nu aiba problemele mele!
  6. amortizoare s40

    Salut tuturor! Trebuie sa schimb amortizoarele fata pe un s40/2001/2.0t/121kw/aut., si nu stiu ce componente ar mai trebui schimbate. Ex: se schimba flansa cu totul, se schimba doar rulmentul, mai exista si alte piese? Pe spate am pus bilstein(au fost la oferta) si par rigide. Se poate verifica dupa VIN echiparea masinii? Rog pe cei cu experienta sa-mi recomande ce marca amortizor se incadreaza cel mai bine pe s40 si preturi. Toate bune!
  7. Volvo s40/2001 - zgomot partea stanga fata

    Salut si multumesc de indrumari! Am ridicat masina pe elevator, am invartit roata in sensul de mers inainte si nu apare nici un zgomot. Rulmentii intermediari de la planetare nu stiu unde sunt. Am mai observat un lucru: la mersul inapoi nu se aude nimic, cum cuplez insa pe D, huruie iar apoi cand iau piciorul de pe frana si accelerez, zgomotul persista pana pe la 40km/h dupa care nu se mai distinge. O sa incerc sa gasesc pe cineva sa-mi verifice cutia de viteze.
  8. Volvo s40/2001 - zgomot partea stanga fata

    Salut tuturor! Revin cu aceeasi situatie care nu si-a gasit rezolvarea! Dupa investigatii pe la bucse, pivoti, bascula am aflat doar ca zgomotul (mai degraba huruit) apare doar in miscare si pare a fi proportional cu accelerarea si nu cu miscarea rotii, intrucat la mersul inapoi nu se aude nimic. Mai apare o scurgere ulei la cutia de viteze unde este prinsa planetara pe partea interioara. Rog pe cei cu vechime peforum sa-mi Recomande un service de diagnosticare si reparatie! Toatebune!
  9. merita sa pun gaz pe ea???

    Salut! Am montat pe un s40.2.0T3 cu 121 kw gpl si sunt multumit de consum si performante avand in vedere ca in bucuresti nu prea am unde sa alerg, dar pe A1 cu gpl am reusit sa merg cu 220km/h. Singura diferenta fata de benzina este la turatii mici cand nu prea are cuplu, dar cum trece de 2500-3000 deja nu mai sunt probleme. Este o instalatie BRC cu rezervor de 44(pt. ca celelalte erau prea mari pt locasul dela rezerva). COnsum 10-12 oras, 8-10 afara(depinde de mers).
  10. Volvo s40/2001 - zgomot partea stanga fata

    Multumesc! O sa ma uit si m-as bucura sa fie doar atat si sa nu fie ceva mai grav. Problema este ca dispare zgomotul dupa o perioada de timp(aprox 20 min). Iar acum am observat ca se aude si cand masina sta pe loc. O sa verific astazi tampon motor si cutie + aparatoarea de la disc.
  11. Bucsi bara stabilizatoare

    A fost o recomandare cu un feedback de 3 ani. La urmatoarea schimbare a bucselor o sa-mi cumpar originale. Cu siguranta sunt cele mai bune dar din lipsa de fonduri am ales o varianta mai ieftina.
  12. Ce VOLVO deţineţi?

    S40/2001/2.0T3/121kw 280000km cutie automata, cumparata din Ungaria la 250000, cu GPL de la 255000 - inca prospectez masina.
  13. Salut tuturor! Detin un Volvo s40/2001/2.0T3/121kw si dupa ce am schimbat bucsele bara stabilizatoare fata(19mm) si amortizoare spate+burduf dreapta caseta directie au aparut urmatoarele probleme: in fiecare dimineata porneste f greu-pare ca e rupt un suport motor sau cutie (automata), apoi timp de 20-40 min de functionare pe partea stanga fata se aude un zgomot doar in rulare proportional cu rotatia rotilor, pana pe la 50-60km/h, dupa care zgomotul dispare. Pare ca o atingere intre doua parti metalice(table). Daca cineva de aici ma poate ajuta cu ceva sfaturi sau service de constatare va multumesc anticipat! P.S. Amortizoarele fata si flansele cred ca sunt sub limita de uzura!
  14. Bucsi bara stabilizatoare

    Salut! Experienta mea cu bucsele bara stabilizatoare fata de 19mm s-a incheiat cu putini bani(dupa ce am asteptat 5 zile cu masina pe cric si dupa cautari pe net ca sa nu platesc 350-600 ron pe originale): Comandati bucse speciale de S/V40 cod 00742745(TEDGUM), apoi faceti rost de niste cleme originale(nu toate cele 3 piese ci doar cea in forma de "5") din dezmembrari si le montati pe masina. Difera ca dimensiune cea originala fata decea aftermarket! Toate bune!