Marius Groza

Membru
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Marius Groza

  • Rank
    Nou venit
  • Birthday 01/11/1988

Profile Information

  • Locatie Cluj-Napoca
  • Auto V40 1.9 D 85 kW
  • Fabricatie 2002
  1. Releu de tensiune?

    Salut, Astazi am patit o chestie ciudata si ma gandesc daca nu cumva este releul de incarcare. Mergeam linistit si dintr-o data s-au intamplat cateva chestii ciudate: - parca s-a "pus in bot" pentru o fractiune de secuda matorul - s-a aprins becul la ABS, dupa care s-a stins - s-a oprit displayul la CD-player si in boxe s-au auzit niste bubuituri - s-au ars becurile pe faza scurta (doar cele de pe faza scurta, restul sunt ok) Dupa ce am ajuns acasa am pus multimetrul pe bornele bateriei si am masurat tensiunea cu motorul oprit, mers la relanti si turat pana la 3500 rot/min. La un moment dat am avut un varf de tensiune de 18 V si aceleasi simptome (mai putin arsul becurilor pe faza scurta care erau deja arse). Am filmat masuratoarea, voi ce parere aveti, e releul de incarcare? Dupa asta am mai incercat inca de 2 ori sa repet masuratorile, dar nu a mai crescut tensiunea si nici celelalte simptome nu le-am mai avut.   Multumesc,  
  2. Rulment roata spate V40

    Multumesc pentru raspunsuri, am inteles.
  3. Rulment roata spate V40

    Salutare, De ceva vreme tot aud un huruit in masina de la un rulment de pe puntea spate. Am incercat sa caut rulmenti, dar majoritatea rulmentilor sunt cu tot cu butuc, iar pretul lor este in jur de 550 lei Daca cinve a mai schimbat rulemnt la Volvo V40, 2002, 1.9D, 85 kW si poate sa ma ajute cu informatii legate de unde as putea sa iau rulment si daca acel rulment vine numai cu butuc cu tot sau poate fi cumparat si numai rulmentul si in locuit (ca la majoriteatea masinilor cu care am avut eu deaface) Merci,
  4. Cat va consuma masina?

    @George_S40 nu stiu cum iti consuma tie asa putin, eu mixt am 7.0 si este in crestere (V40 din 2002), ce e drept nu am mai iesit cu el din oras in ultimele 3 saptamani
  5. "Licurici" in bord V40 2002

    ok, o sa incerc
  6. "Licurici" in bord V40 2002

    despre sunetele astea vorbeam ... daca are cineva o idee cum sa le elimin este bine venita de exemplu acuma, incercam sa pornesc de pe loc, la fel scoate sunete si cand merg pe drum mai rau Multumesc!
  7. "Licurici" in bord V40 2002

    Stiu ca licuricii nu fac zgomot, ci lumina, dar nu stiam cum sa denumesc "fenomentul". Zgomotele se aud doar la anumite turatii cand vibreaza bordul sau cand trec peste gropi, denivelari, etc. Problema asta am intalnito cel mai mult la Renault-uri (fiind cumva o problema generala la masinile mai vechi de 5 - 6 ani), dar acolo suna tot bordul din toate incheieturile lui, la mine la Volvo doar partea centrala. O sa incerc sa inregistrez cateva secunde si sa pun inregistrarea sus undeva (in speranta ca pe inregistrare se aude ceva)
  8. Distributie V40 D4192T3

    Pai in service autorizat RAR le-am montat, tocmai pentru faza cu garantia, numai ca diferenta este ca ei imi aduceau piesele la 63 lei si eu le-am luat cu 500.
  9. Salutare, Am o problmea cu "licuricii" in bord. Eu ii aud in consola centrala, desupra cd-plyerului si scap de ei doar daca apuc cu mana de deasupra cd-playeruluisi de cd-player nu se mai aude nimic, ceva de genul ca in figura In cazul in care a mai avut cineva asemenea probleme, poate sa imi zica si mie cum a rezolvat-o? Este foarte nervant sunetul ala. Multumesc!
  10. Distributie V40 D4192T3

    Fara sa se considere ca vreau sa fac reclama, dar am gasit pe net un magazin online de unde mi-am cumparat kit distributie (contitech) + curea accesorii (contittech) + pompa apa (valeo) si am iesit cu tot cu transport la 500 lei, ceea ce mi se pare un pret rezonabil fata de ce am mai gasit pe net sau intrebat pe la magazine / service-uri. Poate va foloseste!
  11. Distributie V40 D4192T3

    Din cate vad eu in autodata sunt 2 tipuri de curele, in functie de ce intinzatori ai pe masina: Hidraulic, sau mecanic. O sa ma uit mai tarziu sa vad daca scrie si cati dinti are fiecare curea in parte si te anunt Nu am gasit care varianta cu cati dinti e in autodata, dar am facut print screen la ambele variante si nu imi dau seama de diferente. Vezi la ceva magazin care aduce piese dupa seria de sasiu. Prima poza e cu intinzator manual, iar a doua cu intinzator hidraulic Spor sa ai!
  12. Distributie V40 D4192T3

    Salut baieti! A venit timpul sa imi schimb distributia la masina (nu cred ca a fost schimbata prea recent si nu vreau sa am susprize) si vreau sa va pun cateva intrebari legate de aceasta tema: 1. Ce kit de distribuite recomandati? (ma refer la producatori) 2. Pentru cei care ati mai schimnbat, in kit vin si rolele si cureaua de accesorii? sau ele trebuie cumparate separat 3. Am o rola (cred) care scoate un sunte mai ciudat (se aude numai cand e capota deschisa...cred ca e mai pe la mijloc...o fi vreo rola intanzatiare), oare rola este inclusa in kit sau trebuie sa o cumpar separat. Merci! cred ca rola marcata din poza face zgomot...
  13. Cat va consuma masina?

    merci baieti, m-am linistit atunci...vazusem in carti tehnice ca masina ar avea consum urban de 7.4 l/100 km si cand am vazut ca eu eram la 9,...m-am agitat putin.
  14. Cat va consuma masina?

    @ FBogdan Porbagajul e gol, presiunea in pneuri e 2.2 bari, rotile nu sunt franate (daca masina e suspendata si le invart cu mana se invart normal) O chestie ciudata pe care am observat-o (nu cred ca asta influenteaza consumul de combustibil) e ca pe la flansa pe la turbo am vazul ca este ulei (nu mult, dar este) si ma gandesc ca poate e pe duca simeringul de la turbina. Fum inca nu scoate deloc, de tras motorul trage... Alte idei sau sugestii sunt bine venite! Merci!
  15. Cat va consuma masina?

    Update...Am schimbat filtrele si consumul a mai scazut putin...de la 9.2 la 8.2 (uneori 8.5). Cum vi se pare acum consumul, normal sau tot mare? Multumesc