cristianamihalcea

Membru
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cristianamihalcea


  1. Buna,

    Am o problema si pana la momentul in care voi duce masina in service, poate obtin cateva pareri din partea voastra. Sunt o incepatoare si posesoarea unui Volvo S40 1.6D, am de fabricatie 2008. Din pacate, din neatentie (va rog sa nu ma mustrati sau sa radeti :(), am alimentat cu benzina in loc de motorina. In acel moment eram pe rezerva cu motorina (deci probabil 6-7 litri), in care am adaugat cam 20 litri benzina. DIn pacate nu am observat pe loc, ci pe drum in timp ce se tot inneca. Am apucat sa merg cam 6-7 km pana am tras pe dreapta. Am reusit sa gasesc pe cineva sa ma ajute sa scot pe loc toata benzina (procedura care a facut-o a fost urmatoarea: a scos cu ajutorul unei pompe pe la filtrul de motorina tot ce mai era, apoi am adaugat cam 15 litri de motorina si a reusit sa o amorseze, astfel incat sa porneasca). Pana acum am mai alimentat (corect de data asta) si masina pare sa mearga, nu s-au aprins martori pe bord.

    A aparut insa o problema, se aude un tacanit destul de tare de la motor, inclusiv din masina, care inainte nu se auzea. Cam ca acesta : Video Youtube

    Am trei intrebari :

    1. De la ce ar putea fi sunetul respectiv, care este asemanator cu cel din videoclip ? Chiar de la injectoare? In acest caz nu ar fi trebuit sa am vreun martor aprins/mesaj pe bord ?

    2. Exista posibilitatea ca neatentia mea sa cauzeze si alte probleme pe viitor ?

    3. Ce ar trebui sa fac acum ? Sa o duc in service sa o puna pe un tester ? Din ce am mai citit in alte postari, prostia mea ar putea dauna injectoarelor si pompei de motorina, dar acelasi sunet poate fi si de la o alta piesa, fulia vibrochen. Ar trebui sa fac si alte verificari la ea (ex: filtre, pompe, distributie etc.) ?

    Ati mai intalnit problema asta ? Orice alte sfaturi sunt binevenite.

    Multumesc anticipat.