Rocsta

Membru
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rocsta


  1. Multumesc pentru sfat, din fericire am rezolvat problema oglinzilor, ieri m-am intalnit cu colegul "xxx1234" si am cumparat de la el un set de S60 (le-a demontat de pe masina lui si le-a montat pe a mea), se potrivesc perfect!! Am platit si un pret foarte bun, la jumatate de cel solicitat de colegul Midnight Caller, sper sa ma bucur de ele mai mult de 4 luni :smile:

    Adica 600 lei setul de oglinzi la colegul Midnight Caller .

    Oricum campion la "pierdut" oglinzi este colegul Cristian V cu 4 seturi la activ numai la C30 .

    1 person likes this

  2. Ai motor aspirat si nu te gindi la racire turbina sau alte povesti.Consumul dat de fabricant este 9.3 urban.Fa calcul plin la plin la pompa ,CB te minte un pic si tine cu tine. :smile: Cred ca nu mergi cu tr 5 cu 50-60 km /h intrucit atunci te cred de asa consum. :smile:

    Nu, nu merg in treapta a 5a cu 50-60 km/h :smile: insa consumul este sub 10% in oras, undeva intre 9 l si 10 l / 100km ..... Nu am facut calculul plin la plin la pompa pana acum insa alimentez astazi si saptmana viitoare completez, revin in curand cu amanunte mai exacte despre consumul C30-ului meu ;)


  3. @Rocsta,

    "incalzirea a motorului de cateva minute zilnic, inainte de a pleca din parcare...". Este o "metoda" gresita, incalzirea se face in mers (in sarcina) fara a fi fortat, pentru obtinerea temperaturi de lucru cat mai rapid si mai important este ca inainte de oprire motorul sa fie lasat cateva minute sa se raceasca, mai ales pentru cele cu turbo la care uleiul are si rol de racire. Din pacate cam toti facem invers: le incalzim pe loc,le parcam si stop motor, le spalam si pe urma la parcare (corect ar fi sa o speli si la drum cu ea),etc...

    Multumesc pentru sfaturi, problema cu motoarele turbo care sunt oprite imediat si nu sunt lasate sa se raceasca o stiam, cat despre ce mi-ai scris vis-a-vis de incalzirea motorului in mers... parerile sunt impartite, am citit si pareri pro si pareri contra.... oricum, de cateva zile pornesc la drum direct, incalzirea motorului se realizeaza in mers (fara a fi fortat) pentru ca de la mine din fata blocului si pana la birou stau intr-o coloana de masini foarte lunga care se deplaseaza cu maxim 40 km/h.... :smile:


  4. Salutare si La Multi Ani !

    Sunt de aprox. 1 luna de zile proprietarul unui C30 1.6, benzina, cutie manuala.

    Am mers 1000 - 1200 km pana acum, marea majoritate a drumurilor au fost efectuate in Bucuresti si consumul a fost de 9 - 9.5 l / 100 km.

    Sper sa ramana la aceste valori, am citit posturile anterioare si nu as vrea un 12 - 13 l/100 km urban.... :(

    Apropo, consumul masinii mele este obtinut cu anvelope de iarna 17" si cu o incalzire a motorului de cateva minute zilnic, inainte de a pleca din parcare...

    1 person likes this