Sign in to follow this  
Followers 0
Dinoco

Alarma

2 posts in this topic

Salut, vreau sa-mi montez o alarma auto, nu vreau cu pornire motor...m-am uitat la Viper si la Ungo. Acum vreau sa va intreb:

- si-a montat cineva alarma pe S40 II?

- ce riscuri exista la montajul unei alarme ca sa se strice partea electrica/electronica a masinii?

Astept sfaturi si recomandari!, Multumesc

PS: as merge pe Viper modelul asta Link sau Link2

Share this post


Link to post
Share on other sites

MetaSystem Italia fabrica alarme dedicate pentru cele mai multe tipuri de masini. Mi-am montat asa cevape S40/2006, merge perfect, se arrmeaza/dezarmeaza din cheia masinii, mi-a atasat si un senzor de miscare, senzor de perimetru nu permite.

Montarea e foarte simpla, alarma era dedicata pentru Volvo S40, erau instructiuni precise de instalare, practic nu se taie/inteapa/trag fire ci se intercaleaza pe un conector al masinii, este o alarma TOPCAN2 care comunica cu calculatorul masinii, de acolo ia toate informatiile (usa deschisa, pornire etc).

Problema e ca nu pot sa te indrum spre un loc de unde sa o cumperi sau unde sa o instaleze, eu am fost la un centru de instalat alarme si instalatii audio, initial am zis sa-mi instaleze o alarma clasica ceva mai buna dar tipul si-a cam prins urechile cand a vazut ca nu sunt manunchiuri de fire pe care sa le intepe asa ca a chemat un colaborator mai pricepul care a venit cu tipul acesta de alarma.

Cost 1000 lei, primul tip a luat grosul si n-a vrut sa-mi dea telefonul celui priceput, ar fi fost bun pentru recomandari ulterioare si pentru intrebari/nelamuriri/probleme cu alarma.

Alarma merge perfect, doar incui masina si o descui din cheia originala, alarma intra in functiune singura la incuierea masinii.

Singura problema e ca prin ceva combinatii de apasari se poate scoate alarma din functiune sau sa functioneze silentios insa nu stiu combinatiile si daca apas aiurea se desactiveaza dar nu mai stiu sa o activez, asa ca o resetez prin deconectarea bateriei 1 minut. Daca te informeaza bine tipul ce iti face instalarea n-o sa ai problema asta.

Daca vrei sa instalezi alt model de alarma ar fi bine sa cauti tot una CAN, care comunica cu calculatorul masinii, asta te scapa de o telecomanda suplimentara (pe langa cheia masinii) si o instalare mai simpla, fara mari modificari la masina.

Apropo, la reprezentanta Volvo am intrebat de alarma originala (1000 eur fara manopera) si de senzori de parcare (7000 lei), exagerat si nejustificat de scump.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0