andforgiven

nelamurire sistem after market alpine

3 posts in this topic

Salutare.Vreau sa va cer si eu o opinie legata de o problema pe care o am.Am achizitionat de curand un dvd alpine ivaw505r.Odata cu el am luat si o navigatie(pmd B200P),navigatie care se poate utiliza atat stand alone,cat si andocata la dvd(navigatia este afisata pe displayul dvd-ului).Dupa ce am luat navigatia,am dat-o unui prieten sa imi actualizeze hartile(cele pentru Ro erau de toata jena).Ulterior am instalat si dvd-ul pe masina.In manualul dvd-ului scrie ca navigatia se poate utiliza impreuna cu orice alta sursa(concret,poti asculta muzica in timp ce esti ghidat,iar in momentul in care ghidul navigatiei da vreo indicatie,muzica se intrerupe).Problema este ca,in momentul in care incerc sa combin navigatia cu muzica,tot ceea ce tine de volumul navigatiei,inclusiv comenzile vocale,nu mai functioneaza,parca ar fi data pe mute).Daca,in schimb,folosesc navigatia ca unica sursa,functioneaza corect.Le-am scris celor de la alpine.uk incercand sa obtin un raspuns pertinent de la ei.Initial mi-au spus ca am nevoie de un procesor de sunet.Ulterior au revenit,cu scuzele de rigoare,mentionand ca nu am nevoie de asa ceva.Apoi mi-au sugerat sa fac anumite setari in meniul dvd-ului.Le-am comunicat ca aceste setari au fost efectuate deja,conform manualului.Astazi,dupa indelungi fortari,m-au intrebat ce soft folosesc pentru navi,pentru ca softul pe care-l vad ei(am facut si un filmulet demonstrativ,ca sa le fie mai usor sa identifice problema)nu este softul original al navigatiei..m-au intrebat de unde am luat navigatia,unde am instalat softul,chestii de-astea iar in final raspunsul lor a fost:"

Dear Sir,

Looks like you have a premium version of the software running on the device,

As far as I am aware this does not allow audio output control when docked, but this is a guess as we do not support the software.

Regards

Alpine Electronics of UK Ltd.

Alpine House, Fletchamstead Highway, Coventry, CV4 9TW, United Kingdom"

Buun..deci sa inteleg ca softul pe care-l folosesc,premium de altfel:)e prea bun pentru jucaria lor?:))

Firesc,a venit si replica mea:Daca e problema de soft,atunci ar fi trebuit sa nu functioneze pe partea audio deloc,in momentul in care am navigatia conectata la dvd...

Nu am mai primit niciun raspuns,drept pentru care am hotarat sa va cer si voua parerea..pentru ca eu am ramas fara idei si imi cam pare rau de investitie,in conditiile in care nu pot s-o folosesc concomitent.Practic,ca sa ascult si muzica si sa am si navigatia pornita,trebuie sa stau cu ochii in dvd,ca sa nu ratez vreo iesire sau strada,si nu la sosea(cum ar fi normal).

Va atasez si filmuletul pe care l-am facut,poate are cineva vreo idee cam ce ar fi de facut.

Multumesc anticipat de eventualele raspunsuri.

Mon film.wmv

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Nav mix." ar trebui să fie funcţia care combină sursele audio cu navigaţia, corect? Aceea e, deja, "ON".

"Nav mix. level" e la 15. Încearcă să-l pui la max., deşi nu cred că nu se aude absolut nimic la 15 (presupunând că max. e 100).

[...]Daca e problema de soft,atunci ar fi trebuit sa nu functioneze pe partea audio deloc,in momentul in care am navigatia conectata la dvd...[...]

Nu neapărat... s-ar putea ca softul să recunoască sursa audio de la navi dar să n-o poată mixa cu propriul semnal audio.

Sfatul meu e să încerci să pui softul original la loc şi să vezi dacă funcţionează. Încearcă şi alte softuri (Garmin, Mio- deşi ăsta-i cam tot ca IGO etc)

Dacă funcţionează, atunci înseamnă că sistemul tău nu se înţelege cu IGO8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am instalat inapoi software-ul original.Vestea buna e ca navigatia a pornit(am avut ceva emotii,nu mi-am mai bagat nasul pana acum in soft de navigatie).Vestea proasta este ca am fix aceeasi problema,exact cum am banuit.Am sa le scriu celor de la Alpine.Uk sa-si bage undeva vastele cunostinte legate de ale lor pretioase echipamente.Bineinteles ca guiding-ul navigatiei functioneaza doar atunci cand navigatia este selectata ca unica sursa iar cand vrei s-o combini cu muzica e...mucles :mad: :mad: :mad: Alte idei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now