• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Sign in to follow this  
Followers 0
puman

modificari xc90

3 posts in this topic

Buna ziua,

Mi-am cumparat un dvd player/gps universal. Renunt la gps -ul original(desi stiu ca exista posibilitatea sa-l inlocuiesc cu un nou display motorizat care include gps- China), la telefon si la Sistemul de amplificare(aici imi pare cel mai rau) .

Modific masca (fibra de sticla) deoarece cel nou este dublu din.

I-am facut loc, dar am o problema : daca conectorii vechi ( de la cd-player,disply,radio,telefon) raman in aer, cand pun cheia in contact se aprinde (singura) faza scurta si nu functioneaza plafonierele (cam atat am observat la prima vedere).

Ce-i de facut ?

Buna ziua,

Mi-am cumparat un dvd player/gps universal. Renunt la gps -ul original(desi stiu ca exista posibilitatea sa-l inlocuiesc cu un nou display motorizat care include gps- China), la telefon si la Sistemul de amplificare(aici imi pare cel mai rau) .

Modific masca (fibra de sticla) deoarece cel nou este dublu din.

I-am facut loc, dar am o problema : daca conectorii vechi ( de la cd-player,disply,radio,telefon) raman in aer, cand pun cheia in contact se aprinde (singura) faza scurta si nu functioneaza plafonierele (cam atat am observat la prima vedere).

Ce-i de facut ?

Am gasit solutia (cu aj de la Nicu I - Bv): se pastreaza display-ul conectat. Se "ascunde" undeva in spatele noului DVD player.

In rest se conecteaza un adaptor VOLVO-ISO la conectorul scos din amplif-ul masinii.

Acum merge bine ! Dar a mai ramas o problema : conectarea comenzilor de la volan. Am inteles ca exista interfete universale (insa Dension 500 e cam piperata la pret, e cat DVD-ul).

Dvd-ul meu (evident China) are un un cablu cu conector jack la un capat (intra in DVD) si la celalalt capat 3 fire pentru conectare la comenzi volan : KY1,KY2 si Ground .

La steerin wheel control-ul original de pe masina ,in schema electrica comenzile pleaca in CEM si la amplif-ul original.

pe un singur fir (varianta veche de CAN BUS)

Are cineva vreo idee de conectare, printr-o interfata care sa fi functionat deja ?

Multumesc.