danutttz

Problema sau e normal?

4 posts in this topic

Buna ziua tuturor!

Saptamana trecuta Duminica am incercat sa fac putin pe nebunu si am mers mai tare cu masina.....Motor 1855cc T4 147 kw........

Am zis ca de mult nu mai mersesem si eu mai sport cu ea....si Duminica trecuta mi sa pus pe ea am alergato vreo 10 km numai cu schimbari de viteza la 5000-6000 de ture asta dupa ce lasasem masina sa se incalzeasca pana a ajuns la temperatura normala.....Eu nu prea fac prostii de genu si din cauza aglomeratiei si a consumului de 12 % in Bucuresti rar depasesc 3000 de ture ....dar Duminica am zis ca sa mai pun in functiune si turbina....zis si facut numai ca dupa ce am oprit mirosea a ars asa....am deschis capota si surpriza motoru era plin de ulei parca as fi aruncat o cana cu ulei peste el.....mentionez ca joja de ulei era ridicata ....uitasem sa o las in jos de tot mie de acolo mi sa parut ca a venit uleiul a doua zi am verificat nivelu si era ok nu consumase ....acum intrebare daca am mers forja asa cu ea si a iesit ulei pe la joja e normal??? adica in asa hal sa arunce pe la joja?

Ma gandeam sa nu se fi fisurat garnitura de chiuloasa.....dar motoru merge in parametri am sters uleiul si de atunci nu mai arunca pe nicaieri......deci ulei nu scapa pe nicaieri....dar o fi normal sa arunce asa tare uleiu incat sa ajunga pe motor multumesc anticipat de raspunsuri!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, se face ceva presiune in carter, si eu am patit aproape la fel ; oringul de la joja era franjuri, am pus unul de calorifer si vad ca de un an si ceva tine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, confirm si eu ca dupa ce am alergat-o putin prin octomrie 2011, si mie mi s-a intamplat ceva asemanator. Pe scurt se vedea ca a curs putin ulei pe la joja, presupun ca se acumuleaza o pesiune mare la ulei in ture cauza nu o stiu nici eu :) Poate ne v-a spune careva desi eu nu consider ca ar fi ceva grav mai ales ca la mine uleiul era aproape de limita superioara pe joja in acel moment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

si la mine era uleiul pe la limita superioara....acum nu stiu ce inseamna la tine alergat....eu nu alerg masina niciodata ca la cat consuma ea la mers normal nu prea imi arde sa imi bat joc de banii dar....in acea duminica tin minte ca am pornito am lasato 15 minute sa mearga si apoi vreo 20 de km am alergato la maximum ....gen bagat prima viteza schimb a doua la 6 500 a doua la fel pana la a 4 apoi iar plecare de la semafor la fel de vreo 10 11 ori.......daca merg cu ea normal nu sare ulei pe nicaieri ...mentionez ca trage ca nebuna masina ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now