Sign in to follow this  
Followers 0
danutttz

Nu identific sunetu!

11 posts in this topic

Buna seara dragi colegi de forum si La Multi Ani!

De vreo 3 saptamani ma confrunt cu un sunet ciudat gen bataie harait....la roata din fata dreapta......

Sa va explic mai amanuntit ...Sunetu se aude doar la plecarea de pe loc si cand schimb viteza .....dar dispare daca plecarea de pe loc se face usor....adica daca o smucesti putin bate ceva la roata ...prima data era ca un harjonit mic ...acum e si harjonit si bataie....ce poate fii? ce ar trebuii sa verific??mentionez ca masina a cam inceput sa tremure putin mai tare....si ieri am luat o curba de vreo 90 de grade mai in viteza si mi sa parut ca imi fuge masina de sub mine in toate directiile ....se poate doar sa mi se fi parut ....dar oricum sunetu vine fix de la roata adica nu din centru sau spate...adica e evident ca e pe partea dreapta fata!! ce poate fi??? e un hrjonit de fier pe fier si bataie dupa!!! se intampla numai daca o smucesc putin adica la plecarea normala de pe loc.....daca plec batraneste nu se mai aude.....poate fi bascula??? habar nu am ce sa verific .....daca merg cu spatele nu se aude adica daca smucesc in marsarier!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica strangerea suruburilor de la clestele etrierului si flansa de amortizor ;) Dar nu prea inteleg chestia cu tremuratul,ce anume si cand tremura ???

Edited by capi_1977

Share this post


Link to post
Share on other sites

danutttz, mai poti verifica capetele de bara, pivotii si planetarele! Asteptam vesti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

maine o sa merg la cineva sa vad daca ii da de cap...ma refeream la tremurat cu totul in interior se simte un tremurat ....un tampon de la motor habar nu am ce poate fii .....adica tremura cam toata masina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am revenit .....am identificat si problema sunetului.....am dat roata azi jos si surpriza totu era in regula...am deschis capota ...si la roata dreapta fata de unde se auzea sunetu .....ma uitam pe langa motor sa vad daca se vede ceva...nimic... in afara de tamponu de la motor jumate scos afara (rupt) cum se poate comanda si de unde??

Si inca ceva daca ma puteti ajuta....daca am mers ca un nesanatos cu tamponu ala sarit ...mi sa rupt si evacuarea inainte de sonda lambda are un racord acolo parca ar fi flexibil ....adica de la iesirea din motor pana in sonda lambda e un racord spui ca e furtun dinala de aerisire de la o hota ....are striatii dinalea pe el ...e metalic nu stiu daca si flexibil ...daca imi poate spune cineva unde pot sa gasesc asa ceva sau o denumire.....pt asta va multumesc anticipat ....am intrat pe unix auto dar nu am gasit tamponu respectiv nu stiu ce denumire are ma poate ajuta cineva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.skandix.d...t-pipe/1021784/ racord

http://www.skandix.de/en/spare-parts/engine/engine-mountings/engine-mounting/613/ tampoane

Incearca sa nu mai mergi cu ea daca scoate zgomote, tolerantele la defecte sunt mici la masina asta, daca e ceva stricat si-l lasi asa, porneste o reactie in lant.

Edited by mironb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai ma si gandeam deja ca se duc si planetare si mai mult nu am mai miscat-o de o saptamana ....racordu ala e o sa il cumpar ca nu am de ales.....sunete nu scoate deloc doar la plecarea de pe loc cred ca loveste racordul ala unu de altu dar ma gandesc ca trage si aer pe acolo si pacaleste si sonda lambda,dar nu mi sa aprins martoru in bord.....

Oricum o sa dau racordul jos maine poimaine si cred ca il iau sh ca nu ii vad rostu' la unu nou......tamponu ala imi poti spune exact care e ca sa il si comand ??Ca eu nu prea stiu si sa nu aleg altceva....e ala din partea dreapta cum stai la volan....am vazut ca are vreo 4 .....1 in fata in spate altu si in laterale.....celelalte par ok dar ma gandesc ca le distruge si pe celelalte daca mai merg cu ea asa.....inca o intrebare daca dau tamponu asta distrus jos tre sa bag ceva sub motor sau sta motoru si in 3??

Inca un post de acest gen si trecem la un nou nivel de avertizare!

Edited by Vita_Fresh
Scriere inadecvata

Share this post


Link to post
Share on other sites

dane, daca vrei sa-ti faci racordul te duc eu la un baiat bun care ti-l si monteaza(nu pe loc, dar macar iti zice ce si cum)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am inlocuit acest tip de racord cu unul dinacela flexibil cu succes la o Skoda Octavia non-turbo ce-i drept.Tine si in ziua de azi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai da, dar acolo e chiar iesirea din turbina, de-aia ma gandesc ca nu tine ala din sarma la temperatura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0