Cristi Muresan

caseta directie

5 posts in this topic

am o problema . o bataie in volan care se simte ca si cum ar venii din partea dreapta . am schibat bucse , pivoti , capat de bara . poate fii problema din caseta de directie ?

cand accelerez si virez stanga simt bataia . dar sunt momente cand nu trebuie sa accelerez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, poate fi din caseta de direcţie, e o problemă destul de răspândită. Poţi încerca să-i strângi şurubul, dar trebuie să fii sigur că e de la casetă şi nu din altă parte, cum ar fi, de exemplu, bieletele de direcţie, bieletele antiruliu, bucşele barei antiruliu, planetare...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa stii ca problema cu planetara mi sa mai ridicat. ai vreun sfat cum as putea sa o verific? restul pieselor leam verificat bucse \pivoti \ cap de bar\ antiroliu

astazi incerc sa schimb rotile fata spate . si ii fac si un optic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planetara o verifici ca pe o planetară, vezi dacă are joc exagerat. Verifică şi burdufurile, poţi să le şi desfaci, pentru o verificare mai riguroasă. Au fost schimbate burdufurile? Când? Cu ce? Cât timp a mers maşina cu burduful (burdufurile) spart(e)?

Totuşi, eu te-aş sfătui să nu te arunci cu capul înainte. Lămureşte-ne excact în ce circumstanţe se aude acea bătaie: dacă faci joc la volan, în staţionare, ca şi pentru verificarea flanşelor, se aude o bătaie enervantă? Volanul are joc?

În mers, se aude doar la viraje? Doar la stânga? La pornirea de pe loc, cu roţile virate, se aude? Şi la pornirea în faţă, şi la pornirea în marche-arriere?

Poate ai "noroc" şi e doar un tampon (suport) motor, le-ai verificat şi pe alea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

am fost la optic. am uitat sa mentionez ca imi si tragea intr-o parte masina. la opticmia spus ca nu e planetara . nici caseta de directie , mi-a sugerat sa scimb rulmet cap turn telescop . opinii ?

sa iti explic mai exact e ca si cum ar fi duse bucsele senzatia aia ca roata se misca fata spate foarte repede in accelerare partiala, chiar usoara virat in mers (70 km\h) stanga. deci problema sar parea ca e de la roata dreapta. am verificat planetara ... nu are deloc bataie . am desfacuto ieri am schimbat vaselina din ea am curatato ... totul pare in regula cu ea nu e lovita nu nimica . azi am ridicat masina am invartit roata nu pare sa aiba joc\bataie .

domnul de la optic mia spus ca el simte ca un rulment turn ar fi problema si ma sfatuit sa le schimb. deci imi si tragea intro parte imi si batea si din punct de vedere optic masina avea foarte foarte putin nici nu mia luat bani pe reglare.

volanul nu simt sa aiba joc sau vreo bataie enervanta. lipsea si din lichidul de servo . am complectat si parca merge mai bine . oricum aseara dupa schimbarea de bucse se simtea ingrozitor . avea o bataie exagerata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now