Guest MyG

Cutie automata

4 posts in this topic

In primul rand, bine v-am gasit.

In al doilea rand am o problema. Vreau sa-mi cumpar un C70 T5 si aici (Anglia) majoritatea sunt automate asa ca o sa fie prima mea masina automata (si prima automata pe care am sa o conduc). Dar am o mare dilema, am citit ca incepand din 1999 Volvo a pus cutii auto in 5 trepte, problema mea este ca nu stiu sa deosebesc o cutie auto in 5 de una in 4 doar vazand o poza a consolei centrale. Initial mi s-a parut logic sa vad la o cutie in 5 consola cu setarile D4321 si la una in 4 D321 dar dupa ce un prieten mi-a spus ca nu e adevarat ca layout-u' la 5 trepte e la fel ca la 4 sunt complet confuz.

In concluzie intrebarea mea este urmatoare:

Este posibil sa iti dai seama daca cutia este in 5 sau in 4 doar vazand o poza a consolei centrale ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, cel mai sigur este sa faci un drive-test cu masina. Acel "3 2 1" se foloseste pentru cand tractezi ceva sau urci pe un drum sinuos si vrei sa scapi de ceea ce se numeste "gear hunting" (masina schimba tot timpul viteza pentru a echilibra puterea motorului cu inclinatia drumului)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa cum ti-a spus Midnight se fol treptele  3 2 1 si pt frana de motor,iarna.optiunea crede-ma e cea mai buna,am avut doua masini pe automat un W 126 si un Cherokke.Oricand am sa iau o masina cu,cutie automata.Daca i -se sch uleiul la timp din cutie se pune cel corespunzator nu are moarte! Poti verifica uleiul in cutie si nivelul de asemenea.Pornesti motorul ,maneta va fi in P dupa care la cald sch tu toate treptele.P R N D 3 2 1 dupa care readuci in P si ai o joja separata pt cutie.Scoti si te uiti....Nu te speria de cutia automata,multi o sa-ti spuna sa nu optezi pt ea.N-o sa regreti.Are si kick-down-ul care n-o sa tefaca sa regreti deloc.Bafta ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pentru raspunsuri. Anw cutie automata o sa fie aproape sigur.

Este diferenta mare intre cutia in 4 si cea in 5?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now