ptutunaru

Mesaj: Eroare de cheie mai incercati

30 posts in this topic

@Saphir, cred ca ai dreptate dar nu din cauza softului ci din cauza varstei, mai tine si tu masina inca 2 ani si vorbim.

De asemenea probleme sunt si la SCL, iar acesta este acelasi din 2004 pana in 2012 .

Oricum nu strica un update, chiar recomand total can update, costa ~600 lei dar include toate calculatoarele .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am considerat ca un update de soft nu strica dar fiecare proprietar de masina face cum ii dicteaza buzunarul si nevoile.Legat de virsta masinilor ,de asta am vorbit si eu(la Petrica in special) doar trebuia sa citesti mai atent.

offtopic ... Legat de module ,fac o paranteza si spun ca am invatat sa repar cu sonda si osciloscopul acum muuulti ani ca asta mi-a fost meseria ,electronica si printre altele am desfacut ,reparat (ce s-a putut)in timp destule chestii auto(borduri,calculatoare de motor,module airbag etc)si stiu despre ce este vorba ca principiu.(inclusiv componente electronice ,calitatea cablajelor ,trasee,caliatatea lipiturilor din procesul de lipire automata etc etc,etc, etc).In segmentul de electronica ,automotive sint diferente majore pozitive fata de ce era acum 20 ani. Electronica nu e gindita sa tina doar un nr. limitat de km similar componentelor mecanice.Eset fiabila si foarte scumpa.Deci peste 2 ani nici vorba sa am probleme cum spui tu din acest motiv.Eventuale probleme ,daca peste 2 ani mi (ni)se dubleaza impozitul la masina.Asta da.De zvonuri si chestii aflate de prin service-uri sint satul .

Ce probleme are SCL-ul !! Daca nu "pleaca" SCU nici vorba sa fie validat SCL-ul!!!!Nu imi dau seama ce ai vrut sa spui cu ,probleme la SCL.

In fine eu vad lucrurile mai in profunzime iar tu mai de suprafata ,ca de service :smile: .E o parere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL

Pai SCLul poate fi validat dar nu se deblocheaza coloana, buba standard dar evident e auzita de prin serviceuri asa ca nu se poate lua in considerare .

Eu ma opresc aici se pare ca dvs le cunoasteti pe toate, vorba aia si masina a pornit pana la urma, totul este rezolvat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

SCL-ul validat in sens ca a primit cda de deblocare .Este valid adica functional.Eu la asta ma refeream. Nu stiu eu de toate si nu am DICE sa urmaresc pas cu pas ce se intimpla.Am vazut doar pe schema bloc.Daca am gresit nu ma deranjeaza sa ma corectez in viitor.

Hai sa ai o zi buna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Si eu am patit asa nu a mers contactul o data si am intrat pe forum undeva scria sa incerci de mai multe ori si am incercat cam 15 min pana a pornit si dupa nu s-a mai intamplat timp de vreo 2 -3 luni parca a inceput sa faca asa mai fregvent de 2 ori pe zi ,apoi nu a mai mers deloc am chemat rampa cu greu am urcat-o ca erau rotile fata un pic virate am fost laservice si din nou cem soft computer de bord si altele.Am plecat ,a 2a zi de dimineata am fost la service am stat iar vreo ora dand la cheie pana a pornit si la Brasov direct m-am dus acolo baietii au dat contactul jos au lipit un fir care se desprinsese de la drumurile bune ale patriei si gata.Mi se pare ca eroarea era aceeasi la diacnostic.Au spus baietii ca daca se mai intampla contact nou 700 ron dar are un an si nu a mai facut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now