Sign in to follow this  
Followers 0
parola

taxa pe carbon

7 posts in this topic

Inca o saptamana viitoare............si uita asa nepoteii mei vor stii ce si cum????..............iubesc politica si mai ales pe cei ce o practica :violent5:........http://www.gardianul.ro/2008/03/28/eveniment-c2/comisia_europeana_a_dat_unda_verde_pentru_noua_formula_de_calcul_a_taxei_auto-s111537.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce sa zic ... nu tot ce misca se mananca ...

nu tot cei pe net e ok ...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peste 20.000 de bucuresteni mor anual din cauza poluarii, fiecare bucurestean traieste mai putin cu patru ani decat romanii din restul tarii si un copil din opt sufera de astm din cauza inhalarii zilnice, involuntare, a cantitatilor uriase de noxe provenite de la cele aproximativ 1,5 milioane de automobile care invadeaza strazile Capitalei, scrie Evenimentul zilei in editia de luni.

Potrivit asociatiei Eco-Europa, bucurestenii se expun la pericole doar iesind in oras. "Bucurestiul a devenit capitala nervilor, a fumului, a zgomotelor si a vibratiilor, orasul supraaglomerarii si a lipsei de spatiu", a declarat presedintele Eco-Europa Dragos Stan.

Studiile Eco-Europa arata ca in ciuda faptului ca infrastructura Romaniei este proiectata acum 20 de ani pentru maximum 200.000 de masini, numarul automobilelor creste anual cu aproximativ 130.000. Mai mult, aproape 30% dintre acestea consuma benzina cu plumb, interzisa de 10 ani in Uniunea Europeana.

Inhalarea particulelor de plumb poate produce afectiuni ale aparatului respirator si cardiovascular, iar frecventa copiilor nascuti intoxicati cu aceasta substanta a crescut ingrijorator, spun specialistii.

Potrivit aceluiasi ONG, numarul cazurilor de boli respiratorii a crescut de la 3,9 la 48,8 pentru o mie de locuitori, in ultimii 15 ani. Mai mult, medicii atrag atentia asupra inmultirii cazurilor de tineri sub 18 ani care sufera de astm bronsic si alte afectiuni cauzate de expunerea la poluanti.

In conditiile unui aer aproape irespirabil, unui bucurestean ii revine mai putin de un sfert din spatiul verde impus de normele europene, adica de 12 metri patrati (mp) pentru fiecare locuitor. Zona rezidentiala a Capitalei este singura care se apropie de aceasta norma - cu 11 mp, insa unele cartiere precum Drumul Taberei abia ating o valoare de 0,6 mp.

Singurele solutii gasite de autoritati sunt reducerea poluarii cauzate de autovehicule, cresterea suprafetelor verzi si controlul santierelor de construct ii. Momentan doar un plan teoretic, proiectul va fi supus dezbaterii publice in cadrul unor sedinte de consultare cu bucurestenii, la sfarsitul lunii aprilie.

Societatea civila, autoritatile locale si Garda de Mediu se vor intalni pentru a stabili impactul masurilor asupra populatiei Capitalei. Acesta este primul demers de acest fel facut de autoritatile publice din Bucuresti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din punctul meu de vedere, aceasta taxa serveste interesele cuiva, dar in mod cert nu noua a muritorului de rand. Poluare va fi si cu taxa si fara taxa si in mod cert la fel de nociva, doar ca cineva trebuie sa acopere niste gauri, pe care le-a facut odata cu promisiunile indeplinite in campania electorala, cineva trebuie sa isi mareasca putin conturile pt ca nu va mai fi la putere...etc  (pot continua) Credeti ca intereseaza pe cineva de viata altuia?? Totul se rezuma la bani. Nimeni nu face ceva in interesul omului de rand daca nu are de castigat, se vede clar ca fiecare trage jar pe turta sa. DACA SE VROIA SE FACEAU MULTE IN ACEASTA TARA Exemplu: unii au vrut sa se boiereasca si au reusit. Daca se vroia sa se faca ceva pt tara asta....SIGUR SE REUSEA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca s-ar mai construi niste sosele sopraetajate prin orase s-ar reduce poluarea prin marirea fluentei traficului. o masina care merge polueaza mai putin decat una care sta la semafor in aglomeratie! cine sa le faca!? jegosii astia? ati vazut voi ca vine cineva cu o idee? no way! din pacate noi cei care gandim constructiv cred ca suntem cam un milion in toata romania. restul de 20 mil sunt doar o masa de manevra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt. cine are timp sa vada si alternative la ceea ce exista.....merita vazut tot documentarul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0