• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
VOLVO16

ALEGERE ULEI !!!

3 posts in this topic

cam intr-o saptamina ar trebui sa schimb uleiul la motor . pina acum am avut MOBIL 1 10w40. as vrea sa-l schimb cu 15w40 - MOBIL 1 sau CASTROL . 10W40 mi s-a parut cam subtire, cred ca nu prea isi face treaba . l-am completat in 9000 km cu 2 litri . un sfat va rog.

Consumul e normal in masura in care o mai "talpuiesti" din cand in cand... Volvo specifica un consum acceptat pana la 3L  la 10.000km, deci inca esti bine-mersi in limite ! Personal iti recomand sa mergi in continuare pe 10W-40 pentru ca asigura o ungere mai buna la rece. Poti schimba marca de ulei insa, si poate vei simti o diferenta. Eu la urmatorul schimb trec de la 10W-40 Castrol la 0W-30 Petro-Canada. Am deja doi prieteni care au luat Petro-Canada de la mine (mai precis danyx si tommitza) si mi s-a spus ca dupa 2000km nu s-a schimbat culoarea uleiului. Ceea ce eu zic ca e bine...

Am un prieten cu un Opel Astra care a completat deja 3L si nu are inca 10.000km de la ultimul schimb. Deci nu-ti fa griji.

multumesc pt. raspuns. am sa trec la CASTROL dar cred ca o sa pun 15w40 . mai am o saptamina sa ma decid. apropo motorul are 205.000 km.

off topic - am luat legatura cu xxdanielle20 dar e plecat in GERMANIA