Guest alinsp

S-a oprit motorul.

30 posts in this topic

Pornirea greoaie la motor cald este cauzata de senzorul temperatura lichid de racire. (Coolant temperature sensor). Este una din problemele universale la marea majoritate a producatorilor/motoarelor. Am intalnit-o la BMW, Audi, Opel, Alfa, Mercedes.

Principiul ce sta la baza problemei: Daca calculatorul de injectie primeste informatia cum ca lichidul de racire este rece, adica motorul este rece, incearca pornirea in conditii de iarna, adica cu amestec bogat in combustibil. Ceea ce provoaca simtomul de ... innecare.

Rezolvare: In primul rand localizarea senzorilor si curatarea mufelor. Rezolva 80% din probleme. Zic senzori, ca - in general - sunt 2, unul care arata temperatura apei in bord, altul (cel care ne intereseaza) care raporteaza calculatorului de injectie. In general, senzorii astia sunt localizati prin zona termostatului. Restul de 20% se rezolva prin inlocuirea senzorului defect, care nu este scump.

Ma ajuta cineva cu localizarea senzorilor descrisi mai sus si cu un cod, sa pot sa-i comand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

merci midnight_caller  ;) m-ai ajutat cu buba mea la volvica cred ca asta e, valva de presiune, simt si masina cand o tin accelerata la drum intins- desi nu misc piciorul de pe aceleratie in sensul ca vreau sa o tin constant la aceeasi turatie si aceeasi viteza masina merge oarecum in valuri ...adica o simt cum are unele scaderi de alimentare mai mult ca sigur ca e ceva la valva de presiune...adica nu se alimenteaza constant, liniar. Am vb si cu un mecanic si acesta mi-a raspuns : Da domnu' si eu cred ca e valva aia ori trebuie curatata ori schimbata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am verificat azi injectoarele... Primul este terminat. M-ar interesa preteul, daca stie cineva cat costa atat unu nou cat si unu SH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unul nou se invarte pe la 12-14 milioane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La a mea, cand pun motorina de la petrom, e jale. Mi s a oprit de mai multe ori in mers, apoi am alimentat de la omv, mol si nu s a mai intamplat nimic. Dupa parerea mea, aveti grija la motorina, sau .....puneti niste aditivi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now