Sign in to follow this  
Followers 0
yitzack

Nelamurire optiuni (oglinzi electrice si webasto)

7 posts in this topic

De curand am intrat in posesia unui XC70 2004.

Ciudatenia este ca printre altele, masina are butoane pentru oglinzi cu rabatare electrica si deadlock. Nici unul din butoane vad ca nu functioneaza.

Am incercat de altfel si un VIN decoder dar nu am gasit unul care sa imi detalieze optiunile cu care masina a venit.

O alta chestie: sub bara fata pe partea soferului, se vede o mica teava de esapament, asemanatoare cu cea a modulelor de incalzire auxiliara, webasto. In bord, nu am gasit comanda pentru setat asa ceva.

VIN: yv1sz796751176675

Ma poate lumina cineva?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai simplu scoti un manual de utilizare ... si te lamuresti cu toate . 

Webastro poti avea si fara programare , dar cand stai cu motorul oprit ar trebui sa il poti folosi ca "park heater" . Nu sunt sigur daca este si webastro care sa ajute numai incalzirea motorului in mers (versiunile germane , toate au webastro , nu neaparat programabil)

Apoi e foarte posibil ca webastro-u sa fie nefunctional

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai cu manualul in fata am constatat ca alea sunt butoanele pentru rabatare oglinzi si deadlock. Din pictogramele de pe butoane nu mi'am dat seama.

Legat de webasto, conform manualului am vazut ca se poate activa din meniul calculatorului de bord. Se foloseste scroll-ul pana la meniul cu timer al incalzirii auxiliare (in caz ca masina este dotata cu asa ceva). Eu am vazut sub masina ceva ce seamana cu un modul de incalzire auxiliara, inca nu am avut timp sa studiez mai atent. Dar in meniu nu am nici o functie pentru asa ceva.

Vorba ta, e probabil doar sa ajute motorul sa se incalzeasca mai repede cand temperatura afara este mica, fara optiune de programare.

 

Mai am o nelamurire. Dupa un drum mai lung cu masina prin traficul de cosmar de Bucuresti, dupa ce o parchez, electroventilatorul continua sa functioneze pentru cateva minute iar de sub masina se simte puternic caldura mtorului. Este normal managementul asta la D5?

 

Pun intrebarile astea pentru ca este primul meu contact cu Volvo. Mai am un Bmw si un Mitsubishi si cu timpul am invatat ca fiecare producator a adoptat filosofia proprie in constructie si proiectare, diferentele fiind enorme. Incerc sa o inteleg pe asta scandinava acum prin prisma masinii...cu Ikea m-am lamurit :)

Edited by yitzack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oglinzile (nam dotarea respectiva pe v70) presupun ca se rabateaza odata cu apasarea butonului de pe consola . 

Deadlock (butonul acela cu un pct si 3 linii deasupra ) dezactiveaza senzorul de alarma , si Deadlock-u (care se activeaza la vre-un minut dupa inchidere) ca sa poti lasa o persoana in masina (cu ea inchisa) si in caz de ceva sa poata parasi masina (nu pe geam)

 

Cu webastro-u daca nici parcat nu ai nici o optiune (cum tiam scris mai sus ) atunci ar trebui sa porneasca un mers (daca nu are erori ... putin probabail sa fie functional) 

Eu personal n-am auzit ventilatorul(la v70 , care are clima nefunctionala) decat atunci cand nu facea contact o mufa de pe uscatorul ac. 

La v50 l-am auzit pe treapta 2 , vara in 35-38 gr cu ac-u pornit. 

Sper ca tiam fost de ajutor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu webasto m'am cam lamurit. O sa il dau jos cand va fi timp pentru verificat/curatat.

Butonul de la oglinzi nu face nimic si gata. Exista varianta sa fie buton in consola fara ca oglinzile sa fie rabatabile elctric? Ciudat este ca oglinda dreapta merge rabatata cu mana foarte usor..clar nu pare sa fi avut motoras. Cea din stanga este de neclintit.. Acu ma gandesc ca exista varianta ca in trecut oglinda dreapta sa fi fost lovita si ulterior inlocuita cu una simpla. 

 

Legat de ventilator, am observat ca daca conduc decent si opresc motorul, ventilatorul tace, dar dupa un condus sportiv, ventilatrul mai merge aprox 1 min dupa ce opresc motorul. (indiferent de stilul de condus, las motorul la relanti vreo 2 minute inainte sa il opresc).

Edited by yitzack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta cu oglinzile , eu as verifica sigurantele . E posibil sa fii schimbat unitatea de clima , si atunci apar butoane in plus sau in minus ...

Totusi daca spui ca o oglinda merge usor (fara nici un fel de click ) si cealalta are click , e posibil sa fie electrice si una sa nu fii mers la un moment dat, a ramas inchisa si a deschiso manual (asta am patit eu , oglinda dr , se inchide , dar de deschis nu se dsschide cand e cald afara :))  ) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0