Diana

Volvo S40 D2 - Probleme diverse erori si tip baterie

3 posts in this topic

Buna ziua,

Asa cum se vede in semnatura am si eu un Volvo S40 D 2 (an fabricatie 2011). Cam de doi ani imi tot dadea eroarea cu Brake Failure Stop Safley. O opream dupa care pornea si mergea iar foarte bine. Pana la urma a cedatd e tot si nu a mai porit deloc.  Anul trecut  am fost cu ea la reprezentanta la volvo si au zis ca au resoftat partial saua sau asa ceva (Doar pt cele doua erori). Scuze daca spun tampenii dar nu ma pricep mai deloc....totusi incerc sa ma fac inteleasa. Dupa ce au rescris ei ce or fi rescris masina a mai mers o perioada (vreo 6 luni) si acum a dat iar eroarea cu Brake Failure ....; am facuta celasi lucru...am oprit-o si am repornit-o .....a mers ce a mers dupa care a inceput sa dea pe langa brake failure o serie de alte erori printre care engine failure, anti skid....etc ....dupa care nu a mai pornit deloc. In momentuld e fata a murit si bateria. 

Am vazut pe forum ca ar putea fi o problema de la baterie ....; credeti ca daca schimb bateria se rezolva problema? Ce caracteeristici tehnice ar trebui sa aiba bateria pe care o iau? Am vazut ca nu este imp doar amperajul....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna ziua :)

Eu cred ca ai probleme cu ECM-ul si cei de la Volvo au facut frectie la picior de lemn cu resoftat-ul. Mergi la baietii de pe forum din Bucuresti care se pricep (MidnightCaller - Alex si Brava - Vadim), poate se rezolva prin simpla curatare a contactelor cu spray de contacte. Daca bateria e moarta, o sa fie nevoie sa o schimbi daca vrei sa reusesti ceva cu masina. Fara curent nu merg instalatiile electrice (adica nu merge nimic). Bateria trebuie sa fie ca in poza atasata, nu cred ca au schimbat ceva fata de a mea. Ai nevoie de bateria de pornire, din coloana stanga a tabelului. Cea de start/stop - Repaus in tabel - (D2 nu stiu sigur daca are, parca doar DrivE are) nu prea moare ca nu e atat de folosita.

Dar in principiu si din experientele multora, problemele cu erorile multiple la brake, anti-skid si chestii de genul sunt de la ECM defect sau neconectat corespunzator, pini oxidati etc. (Asta in cazul in care e totul in regula pe partea de senzori nu transmite vreunul date eronate).

Baterie.JPG

Edited by Claudiu T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc frumos,

Am schimbat bateria dar tot nu fuctioneaza. O sa inceerc sa dau de una din persoanele recomandate poate ma poate ajuta cu o diagnoza.

O zi buna,

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now