• Announcements

• Shpeedy

Accesare forum - CAPTCHA   10/20/2025

Buna ziua,  In ultima perioada toti ne-am confruntat cu o noua 'provocare' si anume introducerea unor CAPTCHA (prin BunkerWeb) la accesare forumului. Din pacate nu este o optiune introdusa de noi ci un upgrade realizat de catre colegii de la hosting, fara insa acordul nostru. Ne cerem scuze pentru toate neplacerile create si incercam ca in cel mai scurt timp sa inlaturam acest pas complet nenecesar.   Va multumim pentru intelegere, Echipa Volvo Club Romania
Guest silvianr

consuma mult si este lenesa

2 posts in this topic

am un S40 din 1999, 1.8 benzina si in general sunt multumit;

problema este ca imi consuma foarte mult(14-15 in bucuresti) si este si lenesa - nu are demaraj deloc; am fost cu ea la Volvo si au pus-o pe tester (verificare completa) si mi-au spus ca nu da nici o eroare; si totusi consuma foarte mult si nici nu se "infige"; consuma mult chiar si afara din bucuresti; am schimbat bujiile, am verifivat fisele si sunt OK; ceva timp am trait cu senzatia ca este o problema cu debitmetrul de aer, dar nu are debitmetru; are doar un senzor pe galeria admisie;

are cineva vre o idee ce are masina asta?

Cum sa nu aiba debitmetru ? TOATE masinile pe injectie au debitmetru, este o piesa ca un "tunel" intre filtrul de aer si furtunul de cauciuc care duce in clapeta de acceleratie. Poate fi si din debitmetru, insa ar trebui sa-ti dea cod de eroare.

Lenesa este pana in 3000 de ture, cand incepe sa aiba cuplu. Un motor aspirat "traieste" de la 3000-3500 de turatii in sus, incearca sa o calci si peste sa vezi ce se intampla.

Din cate stiu, masina ta ar trebui sa scoata undeva pe la 10 secunde 0-100. Da-i a 1-a pana la 50, da-i a doua pana la 100 si vezi daca asa e. Doar atunci poti zice ca e "lenesa".

Tine-ne la curent !!!