Florinmarius

problema pornire si acceleratie

4 posts in this topic

Salutare

motor 1.6 109cp

1. Pornirea - o data a ramas cheia in contact, nu mai retin daca era pus contactul sau nu, de seara pana dimineata, evident s-a terminat bateria, i-am dat curent si a pornit un pic mai lung la automat. Cam de atunci am sesizat (sau a fost doar placebo) ca la cald porneste mai greu, la rece tot timpul porneste perfect. Acum de vre-o 2 saptamani la cald uneori dau de 4 - 5 ori si nu porneste iar cateodata o ia perfect din prima. Din ce mi-a spus fostul propietar bujiile sunt bosch( stiu ca nu sunt stralucite, o sa le schimb pentru ca nici la dacie nu merg bine). Cand dau la automat si nu porneste clantane ceva pe sub capota ca si cand cupleaza si decupleaza consecutiv iar dupa ce dau la automat si nu porneste uneori se aprinde intermitent in bord un martor de culoare galbena in forma de masina cu un X peste.

2. Acceleratie, la rece pana (aprox 5 minute) cand accelerez motorul(de la relanti) merge cam infundat, inecat, apoi dupa ~2500 / 3000 rpm isi da drumul si merge foarte bine. La cald marja problemei scade la ~1500 apoi merge normal.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceiasi problema o am si eu 1.6 2001 , am fost la mecanic satul de incercarile de pornit la cald si in ultimul timp inainte sa o duc la mecanic imi murea motorul din senin plus martorul in bord am fost la mecanic mi a sters martorul din bord si cica ar fi una dintre sonde lambda dar nu stiu care din moment ce mi a sters senzorul acum de 1 saptamana merg asa cu senzorul sters nu mi a mai facut probleme astept sa apara iarăși  martorul sa pun testerul pe ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema pornirii la cald am rezolvato. au fost bobinele crepate. mai ramane cea a accelerarii... care imi da batai de cap, chiar nimeni ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now