Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Mastercyp

instrumente bord S60

10 posts in this topic

Salutari. Am si eu o problema cu masina si as vrea un sfat daca se poate. Am fost la revizie cu S60-ul acum cateva zile si am avut surpriza neplacuta de a afla ca imi sunt defecte instrumentele de bord. Eu nu observasem pana acum...dar intr-un final am vazut ca turometrul sta nemiscat daca accelerez usor ...si sare deodata la 1300-1400 de ture. Are cineva idee daca pot gasi instrumente de bord la mana a 2-a pe undeva ,,,ca cele noi am vazut ca sunt 7500 de lei....si mi se pare cam mare investitia. Oare trebuie schimbat tot bordul ?  Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Poti te rog sa-mi spui in detaliu cum ai gasit ca sunt defecte instrumentele de bord? Turometrul si vitezometrul sunt comandate electromagnetic prin diferenta de potential intre polii magnetici ai bobinei. Teoretic nu are cum sa intre praf  acolo...dar cine stie.... Mai da-mi cateva detalii despre defectiuni si poate reusesc sa te ajut cu reparatia. Un bord NOU costa 700E in Ungaria. Instrumente separate e foarte greu sa gasesti. Eventual la o masina din dezmembrari ca noi nu se vand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Defectiunea mi-au gasit-o cei de la casa auto iasi....eu nu vazusem pana sa-mi spuna ei...si cu atentie mai mare am vazut acea pauza la turometru. Ei mi-au trimis o oferta cu ceva preturi si acolo am vazut "instrumente bord...7500 lei". Alte detalii nu am,doar atat stiu deocamdata. Si mai am o problema de ieri,,,,imi scrie in computerul de bord " SRS-Airbag service urgent" si sta aprins triunghiul portocaliu de avertizare. Mi s-a spus k ar fi o eroare...am fost si am resetat computerul dar tot asa imi apare. Nici cei de la casa auto iasi nu au stiut ce sa-i faca sa-i scoata eroarea asta sau ce o fi ea. Oare sa fie dus un senzor de airbag ceva ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca e triunghiul galben e posibil sa fie eroare la centura "00D0" si asta inseamna ca e o mufa de sub scaune scoasa...(se poate intampla cand aspiri in ea). Ar fi bine sa ne spui si codul de eroare citit de testerul lor. Nu stiu ce e "Casa Auto Iasi" dar aceasta eroare SE POATE RESETA NUMAI IN SERVICE VOLVO CU SCULELE LOR. Altcineva (oricare ar fi ei) nu pot reseta erorile de airbag.

Deci, pasul 1 - verifici sa ai mufele de sub scaun bine infipte (SA NU AI CHEILE IN CONTACT CAND FACI CHESTIA ASTA)

                2 - La service autorizat Volvo poti reseta eroarea in cateva secunde.

Revin la turometru. Daca pauza o ai numai cand stai pe loc, stai linistit ca nu e problema. Mai multe modele fac la fel.... Daca o ai si cand e in viteza atunci e o problema de natura electrica in bord si trebuie demontat si curatate contactele aurite de la turometru. Eventual o inspectie vizuala de praf in bobina....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta cu turometrul e numai cand e scoasa din viteza...cand merg cu ea nu sunt probleme. "Casa auto" e reprezentanta Volvo, deci aveau scule necesare pt a reseta eroarea. Presupun k vroiau ceva bani in plus trasi de pe mine...si nu s-au chinuit prea tare :( Am sa incerc sa ma uit la mufe sub scaune sa vad daca e de acolo eroarea si tin la curent cu ce se intampla. Deocamdata multumesc mult pt ajutor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu placere, oricand  ;D Ar fi bine sa-ti consolidezi legaturile de sub scaune pentru a evita problemele pe viitor. Vezi ca am si postat cum se face  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eroarea enuntata de voi este specifica si comuna pt situatiile cand demontezi bordul fara a respecta procedura (a se pozitiona cheile in contact la II, a se scoate bornele bateriei, si cel mai important a nu pune contactul cand bordul este demontat).

Stiu toate astea pe proprie piele. Cand am dat prima oara bordul jos m-a mancat in palma sa vad daca masina face ceva in momentul in care pun contactul sau chiar vreau sa pornesc. Bineinteles ca nu a pornit, in schimb m-am ales cu minunea de eroare din bord "SRS airbag service urgent", care m-a costat un drum la reprezentanta pt resetare.

Oricum, daca nu ai ti-au umblat cei din service la bord, ramane sa verifici dupa sugestiile anterioare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alecxica are dreptate. Si o astfel de cauza este favorabila aparitiei erorii de Airbag! Totusi daca nu s-a umblat la mufele de sub scaun si numai la bord, ar fi trebuit sa-ti reseteze eroarea imediat cei din service. Pt. mine ramane inca o dilema de ce nu au resetat eroarea....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mufele de sub scaune sunt in regula. Eroarea nu s-a putut sterge niciunde...nici la reprezentanta...nush ce sa-i mai fac. Am sa circul cu ea asa...sper sa nu se opreasca :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inseamna ca cei de la Tester Iasi nu sunt profesionisti, desi sunt reprezentanta volvo.

Si eu am o problema asemanatoare, adica nu se poate reseta eroarea SRS dar la mine lipseste o componenta a sitemului SRS, adica lipseste carabina in care se infige centura pasagerului. Fara aia nu merge sistemul SRS. Dar mi-au zis cei de la Primus ca in momentul in care pun carabina aceia sistemul SRS va functiona.

Am vazut cu ochii mei pe tester cum dadea eroare de centura si nu se putea sterge eroarea, deci si la tine tb sa fie o componenta cu probleme SAU nu au testerul care trebuie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0