MihaiS60

Dimensiune frane S60

27 posts in this topic

Vă salut respectuos...dețin și eu un Volvo S60 D3 2011, 163cp 2.0l, și am o întrebare de necunoscător: la actualul sistem de frânare cu discuri de 300mm față, pot face upgrade la discuri de 316mm, fără alte modificări(etriere,furtune,etc), și pe spate același lucru de la 300mm la 302mm discuri ventilate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut .

Tehnic discurile sint foarte apropiate de port-etrieri cu 8 mm per raza, la 316mm insa la drept vorbind trebuie sa ai discuri de minim 320mm(de la P1 platform)  sa frinezi si mai bine  o masa ceva mai mare decit un S40/V50 D5 de ex. Ar trebui sa ai frine-discuri chiar 336mm . dublu piston per etrier ,similar ca la XC-90

 Intrebuinteaza-te ,informeaza-te  ce comporta sistemul de frinare  ;ai corespondent cumva si de la Mondeo  dupa 2009   cu similitudini tehnice cu S60.

Parerea mea este ca ,la un diesel  cu putere subtirica  mai mult pierzi timpul si arunci banii pe schimb  sistem frinare sau adaptari .Sint bine calculate sistemele de frinare din fabrica Probabil ca esti tinar si vrei senzatie ,insa  nu frineaza chiar rau S60 -ul ,diesel . Cu parere de rau ca nu ti-am dat raspunsul  dorit de tine:)

Offtopic

La "cazanul" meu cu putere peste ce ai,  imi frineaza binisor-bine  fiind conceptie de acum 25 de ani ..

Edited by Vvolvo
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now