Lucian36

Sistem Franare Volvo V50 D2, 2012

1 post in this topic

Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi cu privire la o problema intampinata in urma unor schimbari pe care le am facut recent.

In urma cu doua saptamani am decis sa inlocuiesc discurile si placutele pt ca franarea nu mai era ferma si am dat vina pe uzura componentelor.

Am inlocuit discuri + placute fata/spate, pe spate am gasit pe langa burdufurile de la pistonase urme de lichid de frana, vazand asta, am cumparat kit-uri de garnituri varianta fara piston, le-am inlocuit , am aerisit si am zis sa schimb si lichidul de frana pt ca in revervorul de pe pompa de frana aveam depuneri si tot ce era inauntru era foarte murdar, lichidul era spre culoarea neagra.

M-am gandit ca odata ce inlocuiesc lichidul va trebui sa inlocuiesc si garniturile pompei , din experienta spun asta, ca o paranteza, la vechiul S40 din 98 am inlocuit lichidul si ulterior au cedat garniturile pompei...

Nu am gasit kit garnituri pompa centrala  Volvo V50 si am luat pt Ford dar aceleasi specificatii (am luat cotele de pe pompa pt asta), am curatat, am inlocuit garnituri si lichid de frana, am aerisit tot de la inceput si surpriza mare la final, nu mai franeaza , pedala de frana se duce la podea cu motorul pornit , este moale la apasare si nu mai are deloc eficienta.

Din cauza conformatiei bazinului de lichid de pe pompa nu imi pot da seama daca revine lichid in vas in urma apasarii pedalei de frana (sa treaca lichidul pe langa garnituri, in principiu sa nu faca presiune).

Fata franeaza la a doua apasare a pedalei, daca apas consecutiv, spatele aproape deloc si indiferent de cate ori as apasa frana se duce la podea.

Mentionez ca nu pierde lichid pe nicaieri, spatele este in regula acum, nu are scurgeri dar frana de mana nu mai "tine" ca inainte , inainte aveam cursa scurta, trageam putin, cateva click-uri si nu se misca gram masina , acum trebuie sa trag pana aproape de maxim sa ramana pe loc...

Ce as putea face in aceasta situatie? Pompa noua de frana ? V-ati mai lovit de ceva asemenator?

Masina in cauza este un Volvo V50, 03.2012, motorizare 1,6 D2.

Multumesc,

Lucian

Edited by dj_kko2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now