Safety

ZGOMOT LA SCHIMBARE D-N-R

12 posts in this topic

Salut 

Am observat ca se aude un zgomot destul de acsutit (fier pe fier) cand scimb din P in D si din D in R VOLVO XC 90 185 R DESIGN 2009.

Cand schimb din P D -D P sau N R- RN  nu se aude nimica dor atunci cand trebuie sa schimb sensul de mers.

Atasesz un scurt video pentru a face mai inteles zgomotul si  pentru a primi cateva sfaturi. 

Multumesc o zi buna.

IMG_0650.MOV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut

Am fost azi la mecanic și mi-a zis ca ar fi zgomotul de la planetara fata dreapta. Am sunat la volvo pentru a cumpara piesa și nu am fost foarte bucuros când mi-au zis prețul ,650£  cu cea veche la schimb. Am găsit ceva mai ieftin 300£ SKF pe autodoc dar nu știu dacă e ok și s-ar merita . Am atașat poza unei planetare cu zona încercuita de unde ar veni zgomotul.

o zi buna 

F3007C5E-A30C-40F8-83CD-25F0DB58AA23.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă zgomotul e produs de tripoda nu ai de ales decât planetara noua  .

Pe SKF este foarte ok dacă ai găsit.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara 

Acest zgomot (clank) a inceput sa se auda dupa ce am schimbat discurile si placutele de frana,inainte neavand nicio problema. Adevarul e ca mi-am pus semnul intrebarii cum de inainte nu se auzea absolut nimica si deodata se aude dar un zgomot destul de deranjant si ingrijorator.Am postat aici problema ,am mers la service la care mi s-a zis ca e planetara si am inceput sa rascolesc toate forumurile de volvo.

Am gasit pe 3 forumuri diferite problema surubului din capul planetarei de la roata, ca ar fi problema de cand a fost schimbat de cei de la volvo .  Inainte ar fi fost surubul cu o mansa de cauciuc care era  mai ok. Am mers la volvo sa imi iau un surub la care ei mi-au zis ca aceasta problema este intalnita mai des de aceea ei au suruburile pe stoc. Am luat surubul si am mers acasa sa il schimb dar intr-un final nimic schimbat,zgomotul era tot acolo. Dupa ce am vazut ca nu sa schimbat nimica am mers la garajul ce mi-a zis de planetara si am reluat verificarile.Intr-un final am slabit un pic  surubul ce l-am schimbat si am observat ca se amortizase zgomotul dar nu de tot, slabindul mai tare zgomotul de pe dreapta s-a mutat pe stanga ups ce fac acum. .Am incercat intr-un final sa le echilibrez dar inca foarte putin se aude zgomotul dar nu mai stiu pe care parte.

Pana la urma cred ca voi merge la volvo sa imi schimbe suruburile din ambele parti si sa le stranga ei dupa datele care le au in program.

Mi-am comandat si axle bolt kit anti-ping din USA si le voi schimba dupa ce apare din nou zgomotul.

O seara frumoasa si o saptamana usoara sa aveti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta rezolva problema cu pingul nu cu trosnitul . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut 

Nu pot sa explic acest zgomot, dar mi-a apărut după ce am schimbat brațele suspensie fata, discuri și plăcute frâna. După ce am citit mai multe forumuri am verificat bolțul de la planetară.  Pentru început când am strâns dispăruse zgomotul dar a reapărut și decisă am zis ca ar fi bine sa schimb bolturile cu acea șaibă de cauciuc , dar din câte văd degeaba ca tot se aude la aceeași roata( pe partea dreapta).

Acest zgomot se aude la schimbare din D in R , câteodată nu se aude. De exemplu când sunt in mers cu viteza pana in 40 km/h apropiindu-ma de intersecție încep sa franez pentru a ma asigura, apoi asigurându-ma din mers fără a opri roata apăs accelerația și clank se aude atunci când simți ca ar fi intrat in sarcina.

Am mai observat ca pot face auzit sunetul in mers nu cu prea mare viteza max 50km/h și ii dai șocuri din accelerației sau fapesi frâna un puc și imediat accelerezi mai furios .

imi cer scuze de explicație dar sper sa ma fac un pic înțeles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima data cand am auzit acest zgomot si am observat ca ar fi de la surubul din capul planetarei ,am luat de la volvo 2 noi le-am schimbat folosind cheia dinamometrica(35NM +90GRADE),dar fara rezolvare.  Apoi nerezolvand cu cele de la volvo am cautat mai mult pe forumuri si am gasit cele cu cauciuc pe care le-am comandat din USA si le-am schimbat (50NM+90grade),dar la fel fara ezolvare fiindca zgomotul inca e acolo.

As vrea sa stiu care ar fi cea mai grava defectiune daca nu reusesc sa rezolv aceasta problema. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inseamna ca nu e de acolo problema, fie ai planetarele duse fie un tampon motor . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut grup

Am reusit sa rezolv problema zgomotului (clank) la reprezentanta volvo. Am dus masina la ei le-am povestit tot ce am incercat pentru a rezolva zgomotul dar fara nici o rezolvare.

Cei de la volvo au scos planetarele au curatat  ambele capete si gresat  inclusiv partea in care intra planetara, schimbat bolturile

Salutari si toate cele bune

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca au pus pasta de blocaj pe canelurile care intra in rulment nu vaselina . 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now