adrianb

S60 D5 stationare indelungata

2 posts in this topic

Buna ziua,

Sunt posesorul unui S60, 2009, D5, 78K km. Masina este nepornita de aproximativ 12 luni. Are inca ITP valabil (banuiesc ca este irelevant). Va rog sa aveti amabilitatea de a ma sfatui care ar fi pasii de urmat pentru a o repune in circulatie, Ce ar trebui sa urmaresc/verific inainte de a incerca sa o repornesc....as vrea sa fiu prudent si sa nu trec cu vederea ceva care ar putea sa duca la defecte majore. Ce masuri considerati ca trebuie sa iau avand in vedere durata mare de neutilizare. Ce defecte ar fi de asteptat?. Multumesc anticipat pentru sfaturi. Voi fi receptiv la sugestiile dumneavoastra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut..

In primul rind trebuie sa ai bateria (acumulatorul) incarcat.

Acum ca sa pornesti masina dupa 1 an de stationare  ,trebuie sa  schimbi   fluidele + filtrele .Pui aditiv si eventual  citiva litri de motorina "fresh ." Daca este automata ,schimb de ulei cutie

Verifici presiunea in anvelope conform cu indicatiile fabricantului.

Dupa aceea amorsezi pompa de combustibil din cheie contact (pozitia II si retur de 2,3ori).

Faci 1-2 porniri scurte din cheie -contact asa fel incit sa se invirta motorul foarte putin fara sa iti pornesca efectiv  (fara aprindere de motorina) pentru ca pompa de ulei sa aiba timp sa "arunce" uleiul pe traseele de ungere ,inaintea detonatiei si aprinderii de motorina.

In  acest fel se creeaza pelicula de ulei pe toate componentele solicitate la frecare si rotire din ansamblul motorului..

Apoi o pornesti efectiv ,lasind motorul sa isi vada de treaba lui. Daca totul este bine cam asta este .:)

Daca masina a functionat in parametrii optimi pina la data cind a fost imobilizata  ,nu vad ce probleme majore ar comporta acum  la pornire,odata ce schimbi toate fluidele.La 78k ,totusi  este "verde".

Altfel daca simti ceva anomalii fata de cum functiona masina ,mergi la un service dedicat marcii pentru verificari amanuntite.

Am considerat in comentariul meu niste sfaturi minimale ,insa  sigur primesti si altele mai ample ..

Succes.

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now