Erico

Problema baterie

3 posts in this topic

Va salut. Sunt pentru prima oara pe acest forum și pentru prima oara pe orice forum. Dețin de foarte scurt timp un Volvo XC60 din 2011 și problema pe care o am este la baterie. Am cumpărat o baterie noua și la testarea pentru garanție, apare ca incarca 14.8, 15 V. Din acest motiv nu poate sa îmi facă garanția. Am schimbat releul de la alternator la sugestia unui electrician dar se pare ca problema nu este de acolo. Poate sa îmi spună cineva va rog, din experienta sau știința fiecăruia, ce ar putea cauza asta? Mulțumesc și sper sa îmi răspundă cineva. Mulțumesc 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Vina mare o are electricianul ,fiind putin depasit de evenimente.

Trebuie sa pui un tester dedicat  marcii  si  sa vezi  BMS-ul.

De fel cind este frig afara  vei avea o tensiune de incarcare  si peste 15V dar nu pe intervale lungi periculoase pentru acumulator ,totusi tensiunea este monitorizata cu grija iar in relanti va fi cea obisnuita (13.8-14.3V).Asta este Volvo.

 Trebuie sa mergi acolo unde trebuie fiind si din Bucuresti. Te ajutam dar nu mai am DICE.

Am facut-o cu un sfat doar.:)

Edited by Vvolvo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pus un tester dar în niciun caz nu era tester dedicat Volvo, am făcut resetarea BMS, și totuși apare la fel. Cineva mi-a recomandat sa pun o baterie AGM. O sa cumpăr o Caranda AGM dar sa spun sincer nu știu care ar fii diferența cu sau fără AGM în condițiile în care alternatorul incarca în parametrii aceia de 14.8, 15. Țin sa specific ca afara nu a fost frig chiar deloc. Mulțumesc mult pentru răspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now