Sign in to follow this  
Followers 0
FloAXF

Problema lichid racire

2 posts in this topic

Va salut!
Am achizitionat de aproximativ 6 luni un Volvo S60,D3,2013, R-Design.
I-am schimbat distributie si consumabile ( inclusiv lichid racire ) si tot la cateva sute de km imi pierde antigelul; am fost la un mecanic cu ea sa constate cauza si a gasit faptul ca nu porneste termocupla decat in momentul in care pornesc AC-ul si atunci porneste direct pe treapta a doua. Lichidul se pierde pe la vasul de expansiune, presiunea fiind prea mare in momentul in care termocupla nu functioneaza. Daca m-ati putea ajuta cu o cauza probabila a problemei mele, as fi foarte recunoscator. Mentionez ca nu sunt multe persoane la mine in zona (Vatra Dornei) care sa se ocupe de Volvo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din ce stiu valoarea  senzorului de temperatura dupa carcasa termostatului este citita  ,dupa care  i se da comanda GMV-ului (ventilatorul ) de catre CEM prin L line ca sa pornesca.

GMV-ul poate porni la viteza mica ,  ceva mai mare sau in viteza maxima functie de cum i se comanda si functie de necesitatea racirii motorului,A/C...

Ca pleaca la maximum la tine,asta este pentru ca  ai  A/C pornit si probabil(sigur) si temperatura lichidului de racire peste ~102grade ,insa de fel daca pornesti A/C-ul GMV-ul porneste la max.

GMV-ul comporta 3 fire avind  o componenta electronica  destul de stufoasa (o cutiuta de vreo 8 X4 cm) atasata pe ventilator. Asa in linii mari despre racire.

Trebuie neaparat sa pui un tester si sa vezi ce si cum fiindca nu exista  termocupla pusa pe radiator sau alta bazaconie  precum la modele foarte vechi de auto si care mai apoi prin intermediul unui releu sa iti pornesca ventilatorul la max.(GMV).

Nu as crede totusi ca ai cumva termostatul de vina..:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0