Sign in to follow this  
Followers 0
alexandrubog

de ce a renuntat volvo la tractiunea pe spate ?

30 posts in this topic

Eu am zis de zapada pe sosea. Z A P A D A. Nu de vreme friguroasa. Sa inteleg ca din 19 octombrie pana acum a fost zapada pe sosea???

Sa inteleg ca exista cineva pe aici care crede ca un RWD nu poate merge pe sosea uscata dar vreme rece??? Discutam aici de aderenta. De suprafete. Nu de temperaturi. Si, in Brasov, ca si in Sinaia, oricat de dobitoci ar fi edilii, daca azi a nins puternic, pana maine soseaua este curata. De la curatare, de la trafic... Acum e zapada pe bulevardele BV-ului? Ca ninge de cateva zile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai tocmai asta e ideea care ma indeparteaza de la gandul de a avea un 4x4, nu-i vad utilitatea pe sosea fara zapada, este adevarat ca zapada pe sosea este foarte putina, in Bucuresti este aproape inexistenta.

@M mai conteaza si soferul degeaba ai 4x4 daca esti idiot .

O masina cu tractiune spate moderna se conduce la fel ca una cu tractiune fata, sistemele moderne de stabilitate si tractiune nu iti permit sa faci piruete sau sa nu poti pleca de pe loc.

Ca fapt divers iarna asta la Busteni nu am reusit sa urc o panta cu zapada de 30 cm, pur si simplu patinam si o luam la vale, in schimb un Logan a trecut pe langa mine fluerand, tin sa precizez ca am gume Nokian WR noi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cu 940-ul pot urca o bordura de 10 cm fara sa mi iau avant dar pana acum n am "beneficiat" decat de o suprafata uscata pt o astfel de manevra

auzind istorisirile destul de descurajante pt RWD pe carosabil dificil ,nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca volvo este firma suedeza,si Suedia este o tara in care zapada este mult mai prezenta decat la noi ,sa fi pus volvo pe unele modele o tractiune neadaptata chiar la clima lor ?Este o intrebare care nu stiu cat fundament are: nu stiu de ex pt ce piata au fost gandite modelele respective etc.

Am deschis acest topic tocmai pentru ca am auzit foarte multe pareri proaste despre manevrabilitatea pe timp de iarna a masinilor cu tractiune spate si pornind de la faptul ca un model cum am eu ,940 kombi, a fost creat pentru drumuri lungi stateam sa ma gandesc daca cei de la Volvo nu au anticipat faptul ca persoanele care si cumpara 940 kombi(de exemplu) si l iau pentru a face drumuri lungi inclusiv iarna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0