Sign in to follow this  
Followers 0
wam

Engine System Service Required

4 posts in this topic

Din cand in cand imi apare aceasta eroare in bord "Engine System Service Required" De ieri am observat ca atata timp cat imi apare eroare la accelerare se aude un fasait ( ca si cum ar scapa aer pe undeva). Am descoperit la motor o mica clapeta mobila care tot sare de la locul ei si m-am chinui sa o pun la loc, dar nu prea sta datorita unor "dinti" rupti. Masina accelereaza foarte greu iar in momentul in care opresc si nu mai accelerez si turatia revine la relanti am cateva variatii de turatie si parca da sa moara motorul. Cand am fost la service au zis ceva de "kitt swirl " daca imi aduc bine aminte, dar nu le sosisera sculele necasare. In principiu ma intereseaza sa stiu cat de grav este, daca necesita sa trag masina pe dreapta pina rezolv problema sau daca a mai patit-o cineva sa imi zica cum a rezolvat-o.

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut o asemenea problema acum ceva timp . Este un furtun , sau cum sa-i zic ... prin care se asigura alimentarea cu aer in motor . Pe acest furtun , tub , se gaseste o clapeta comandata electronic de catre computer si care se deschise si se inchide in functie de necesitatiile motorului in ceea ce priveste debitul de aer care-l foloseste . Pe acest tub cu timpul se depune mazga , mizerie, uleiuri si altele si astfel impiedita actionarea clapetei in parametrii normali (nu se inchide suficient sau nu se deschide suficient de aceea se provoaca acea innecare a motorului sau variatia la turatie) . Eu mi-am fost cumparat un spray cu un furtunel lung care dizolva acele depuneri . Dupa ce am dat cu acel spray nu am mai avut probleme .

Share this post


Link to post
Share on other sites

am rezolvat problema cu clapeta rupta. am reusit sa o prind foarte frumos si acum nu imi mai apar acele variatii de turatie. din pacate mesajul "Engine System Service Required" nu a disparut ( altadata disparea dupa 2-3 porniri). in continuare la accelerare se aude ca si cum ar da aer afara pe undeva, iar masina nu are putere. s-ar putea sa fie vre-o conducta crapata, dar nu stiu pe unde sa ma uit. ceva idei de la ce ar mai putea fi si pe unde as putea verifica ???

10x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema rezolvata. Pe undeva pe dedesubt a sarit o conducta de pe undeva de la turbo. Pus la loc si prins cu un colier sa fiu sigur ca nu mai sare si merge de nu se poate.

Topic closed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0