Sign in to follow this  
Followers 0
raduzalau

V50 - nu se mai deschide portbagajul - AJUTOR

3 posts in this topic

Apelez la ajutorul forumistilor pentru o solutie la problema mea.

Dupa ce nu am pornit masina (V50 2.0 diesel an 2005) pentru o luna am pornit-o din nou ieri fara probleme, desi peste iarna a cam zacut nefolosita.

Ce am constatat totusi este ca nu mai pot deschide usa portbagajului. Practic cand apas pe clapeta de deschidere nu deblocheaza usa (nu sesizez nici un zgomot care sa sugereze efectuarea unei comenzi). Mai mult nici actionarea butonului de pe telecomanda care deschidea portbagajul nu are nici un efect (desi telecomanda functioneaza in rest deschide usile si le inchide la prima actionare).

ce am mai constatat este ca cele 2 beculete care ar trebui sa lumineze placuta de identificare spate nu se mai aprind, presupun ca nu s-au ars simultan si ca ar fi legate impreuna cu actionarea deschiderii portbagajului.

Sa fie vorba de o siguranta doar? nu reusesc sa identific care e aceea am doar manualul in limba germana.

restul luminilor spate functioneaza inclusiv incalzirea lunetei.

daca aveti vreo sugestie sunt aici asteptand.

Multumesc.

Radu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca sa tii apasata mai lung clapita. Cel putin asa se rezolva la mine cand ramane blocata. Cred ca de la caldura se intampla, doar vara mi s-a intamplat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca zici ca nici becurile nu functioneaza posibil sa fie un contact imperfect de masa la usa hayonului. Poti lua un fir lung de minus de la baterie si sa ii dai o masa undeva pe usa. APoi incearca cu masa pusa sa faci comanda (lumini, deschidere). Daca function, cauta firul nazdravan, curata-l, unge-l cu ceva bun si pune-l la loc. Daca nu e masa, poate una sau mai multe sigurante. Le verifici si vezi daca ai vreuna arsa. Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0