Sign in to follow this  
Followers 0
adi_28

eroare bord

9 posts in this topic

Buna

Asta seara cand am vrut sa pornesc masina, mi-a aparut semnul de exclamare(culoarea portocalie, culoarea rosie imi apare cand sunt deschise usile sau portbagajul) si mi-a zis ceva pe germana(in germana e softul), din pacate nu inteleg si nici nu mai stiu ce a scris, era ceva din 2 cuvinte si la sfarsit cuvantul START,  "........START" si masina nu a mai pornit.Dupa ce am dat putin la automat si am vazut ca nu vrea sa porneasca, am luat contactul, am scos cheile din contact, iar cand am incercat iar, masina a pornit din prima si pe bord nu a mai aparut acea eroare.Dupa asta, i-am dat un sprint, am turat-o..etc etc si am oprit-o, am pornit-o, dar  nu a mai fost nici o problema.

Mentionez ca motorul este 2.0T benzina, 5 cilindrii, 180 CP.

Oare sa fie ceva problema mai grava, s-a confruntat cineva cu asa ceva, ajutati-ma pls daca stiti ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai notat mesajul acela pe ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca a fost o eroare, ti-a ramas memorata in calculator. Fa-i o diagnoza si o sa vezi exact despre ce este vorba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"START PREVENTING" sau "START verhindern"... Asta ti-a scris. Imobilizatorul nu ti-a recunoscut cheia. Daca ai mai multe randuri de chei pe acelasi inel cu cea de la masina....se mai intampla sa nu o recunoasca...NIMIC GRAV!

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca "verhinderm" ala mi-a scris pe bord.Deci sa nu imi fac probleme?nu se poate intampla sa nu imi mai recunoasca deloc cheia pe viitor?

Multumesc mult de ajutor.

Apropo, si aceasta eroare, ca nu recunoaste cheia, ramane memorata si pe tester apare?

Orice eroare aparuta pe bord ramane in memorie si poate fi vazuta pe tester?

inca odata multumesc mult de ajutor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai de ce sa-mi multumesti  ;D Eroarea aceasta NU RAMANE MEMORATA! Eu am patit sa-mi faca si doar cu cheia singura (fara inelul cu celelalte chei), dar nu trebuie sa-ti faci probleme ca electronica mai "joaca feste". Oricum, banuiesc ca ai cel putin doua chei si in caz de erori o folosesti pe cealalta. Dar nu este ceva de speriat, e doar o eroare de 1 bit care poate aparea aleatoriu si fara efecte secundare. Nu te mai duce la teste ca platesti de pomana, eroarea nu ramane si NU AFECTEAZA PERFORMANTELE MASINII. (Paranteza: Mie mi-a luat-o razna odata radioul si scria ALARM - adica ATAC ATOMIC....Ieri am patit iarasi si seful meu m-a intrebat ce are masina de se aude asa? I-am zis ca habar nu am de ce drac piuie ca naiba... M-a intrebat din nou: "Esti sigur ca e masina ta si nu e furata?  ;D  ;D")

Share this post


Link to post
Share on other sites

;D:D tare faza cu masina ta  :D.

Mai am inca o intrebare, poate stie careva ceva......eu vreau sa imi fac la masina cheie tip "briceag" ca si la modelele noi.Problema este cipul din cheie, care nu se poate scoate, acesta fiind turnat in plasticul cheii, dupa cate mi-am dat eu seama.Oare exista vreo solutie de a face o astfel de cheie cu care sa pot si porni masina ;D?

Ma gandeam sa merg la tester mai incolo, si sa scot cumva softul ala care recunoaste cheia masinii, sa pot porni masina cu o cheie fara cip.Oare se poate?

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imobilizatorul este in bordul masinii SI NU SE POATE SCOATE! Poti sa-ti faci cheie tip briceag la reprezentanta si te costa pana in 150E/bucata! Nu stiu daca si altii fac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

si oare nici din tester nu se poate face ceva sa recunoasca orice alta cheie?stiu ca un prieten si-a facut la o Bora asa ceva, de aia ma gandesc ca s-ar putea face si la Volvo.Practic sa ramana imobilizatorul acolo unde e, doar sa fie setat din tester sa cunoasca orice cheie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0