Sign in to follow this  
Followers 0
rushenescu

cateva noi repere pentru cumpararea de masini noi sau vechi

1 post in this topic

Textul este preluat de pe automarket, dar m-am gandit ca este bine de stiut

O zi buna

bafta si minuni

1. Zilele cu vreme urata, un avantaj pentru cumparator

In zilele cand vremea este ploioasa iar parcurile auto sunt goale, cei care doresc sa isi vanda masinile sunt mult mai dispusi sa ofere o reducere decat atunci cand vremea este buna. In schimb, daca veti merge sa cumparati o masina atunci cand vremea e frumoasa, vanzatorul va avea mai multi clienti si o dispozitie mai ridicata inspre negociere.

2. Iarna aduce reduceri

In zilele de iarna este indicat sa va achizitionati o masina la mana a doua deoarece multi proprietari sunt tentati sa ramana in case, iar cei care se afla in parcurile auto cu siguranta vor dori sa va propuna o afacere mult mai buna decat primavara. Prin traditie, vanzarile de masini scad simtitor in perioada sarbatorilor de iarna, astfel ca un cumparator hotarat va fi acceptat fara prea multe pretentii legate de pret.

3. In vacantele de sarbatori, cererea scazuta determina caderea preturilor

Vacantele de sarbatori reprezinta o perioada interesanta pentru cumparaturi auto, deoarece cheltuielile in plus ii determina pe multi potentiali clienti sa renunte la ideea achizitionarii unei masini. Tot acum este cel mai bine sa faceti o vizita dealerilor de masini noi, deoarece ei vor dori sa va faca reduceri. Clientii lipsesc in aceste perioade ale anului, iar afacerea pe care o faceti are sanse sa fie una foarte buna.

4. Masina noua se cumpara la sfarsitul lunii

Daca va ganditi sa va cumparati o masina noua, cel mai bine este sa vizitati showroom-urile la sfarsitul lunii, deoarece vanzatorii vor fi foarte deschisi unor reduceri. Motivul: la finalul lunii, fiecare vanzator trebuie sa isi atinga norma, astfel ca este foarte probabil sa faceti rost de o reducere substantiala sau de bonusuri de care altfel nu v-ati putea atinge.

5. Vreti un anumit model? Asteptati inceputul anului viitor.

Producatorii si importatorii impart preturile unui model in functie de anul de fabricatie al acestuia. Altfel spus, daca v-au cazut ochii pe un anumit model si aveti bugetul necesar, este bine sa asteptati finalul anului sau inceputul anului urmator. Evident, cea mai buna afacere vizeaza cumpararea unui model produs in anul anterior, pentru care importatorul sau dealerul va poate face o reducere mai substantiala deoarece acestia trebuie sa goleasca stocul vechi.

6. Daca vreti o masina ieftina, alegeti generatia recent inlocuita

De obicei, cand constructorii auto decid sa scoata de pe piata un anumit model si sa lanseze o noua generatie sau un facelift pentru acesta, dealerii vor oferi pentru masinile vechi reduceri substantiale sau oferte de creditare avantajoase. In cazul in care dealerul nu scapa rapid de stocurile vechi, masinile se depreciaza iar vanzatorul se va afla in pierdere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0