Sabau Raul

ASOCIAŢIA ASISTENŢEI RUTIERE din ROMÂNIA

22 posts in this topic

Dupa cum spune si titlul dragi colegi de pe forum vreau sa va prezint o asociatie a asistentei rutiere care pe drumurile noastre din romania va aparea in cursul anilor urmatori deja in unele orase unde dumneavoastra deja exista aceasta asociatie denumita--A-CAR.Scopul A-CAR România:

• promovarea si vanzarea serviciilor de asistenÅ£ă rutieră conducătorilor auto ÅŸi a automobiliÅŸtilor români;

• dezvoltarea interesului automobiliÅŸtilor, al organelor administrative locale ÅŸi centrale pentru a deveni membrii si pentru a beneficia un pachet de servicii de asistenÅ£a rutiera în condiÅ£ii de calitate ÅŸi siguranÅ£ă ridicata, la nivelul standardelor europene;

Poate deveni membru al A-CAR România orice persoană fizică sau juridică în următoarele condiÅ£ii:

• să fie orice cetăÅ£ean cu domiciliu, reÅŸedinÅ£a în România,

• să fie înregistrată ÅŸi cu sediul social în România, în cazul persoanei juridice,

• să aibă automobilul/automobilele înmatriculat/e în România,

• să aibă InspecÅ£ia Tehnică Periodică valabilă la data înscrierii ca membru ÅŸi pe perioada valabilităÅ£ii calităÅ£ii de membru,

• să aibă asigurarea obligatorie (RCA) valabilă la data înscrierii ca membru în A-CAR ÅŸi pe perioada valabilităÅ£ii calităÅ£ii de membru,

• prezintă documente de identificare pentru persoana juridică sau fizică;

• prezintă documente de identificare a autovehiculului/ale autovehiculelor pe care le are în proprietate sau utilizare;

• declară că doreÅŸte să devină membru al asociaÅ£iei depunând, în mod benevol, cererea de înscriere ca membru al A-CAR;

• acceptă, prin semnarea cererii de înscriere ca membru al A-CAR România, să respecte ÅŸi să aplice prevederile prezentului statutului, hotărârile ÅŸi deciziile organelor de conducere ale asociaÅ£iei;

Oferta A-CAR Romania pentru membri sai este urmatoarea:

1. START- serviciu inclus, repunere în funcÅ£iune a acumulatorului, cu 3 intervenÅ£ii,

2. DEPANARE – serviciu inclus, dar limitat la 2 intervenÅ£ii, pe teritoriu României, încercarea de repunere în stare de funcÅ£ionare a autovehiculului, prin care se înÅ£elege: înlocuire roată de rezervă, alimentare-dacă a rămas fără combustibil (contracost),

3. TRACTARE – serviciu inclus, limitat la 2 intervenÅ£ii, una în ROMÂNIA ÅŸi una în UE. Dacă nu beneficiaÅ£i de un serviciu în UE, atunci veÅ£i putea beneficia de două intervenÅ£ii în România. TRACTARE în ROMÂNIA sau în UNIUNEA EUROPEANÄ‚ înseamnă transportul autovehiculului, la cel mai apropiat service autorizat, pe teritoriul ROMÂNIEI ÅŸi/sau pe teritoriul UNIUNII EUROPENE.

3.1. CAZARE – serviciu inclus, dar limitat la 2 nopÅ£i gratuit, se oferă membrului ÅŸi pasagerilor, în situaÅ£ia în care un membru A-CAR solicită intervenÅ£ie rutieră care se efectuează cu echipaj trimis de A-CAR România la mai mult de 200 km de localitatea sa de reÅŸedinÅ£ă/domiciliu, gratuit maximum 2 nopÅ£i, pe perioada de valabilitate a cotizaÅ£iei dacă: transportul membrului clubului nu se poate organiza la destinaÅ£ia solicitată de acesta sau defecÅ£iunea autovehiculului se poate remedia în 48 de ore în România sau în Europa.

3.2. TRANSPORT PASAGERI din automobilul defect - serviciu inclus, dar limitat ca valoare, se asigură complementar numai în cazul serviciului TRACTARE membrului clubului ÅŸi pasagerilor din autovehicul în situaÅ£ia în care autovehiculul este imobilizat ÅŸi numai dacă solicită intervenÅ£ie rutieră la A-CAR România, pe perioada de valabilitate a cotizaÅ£iei (dacă defecÅ£iunea nu se poate remedia pe loc sau reparaÅ£ia în service nu se poate efectua în 48 de ore), în funcÅ£ie de distanÅ£a faÅ£ă de reÅŸedinÅ£a membrului.

3.3. AUTOTURISM la SCHIMB cu sau fără ÅŸofer – serviciu inclus, dar limitat la maximum 2 de zile, se oferă în urma incidentului rutier, atunci când automobilul nu poate fi reparat la faÅ£a locului, iar reparaÅ£ia durează peste 48 de ore.

4. A-CAR Romania ofera automobilistilor membri ai asociatiei INFORMAÅ¢II AUTO, INFORMAÅ¢II RUTIERE, INFORMAÅ¢II TURISTICE.

Cotizatia anuala este de 400 lei/RON pe an pentru autoturisme si 600 de lei/RON pentru autoutilitate de pana la 3,5 tone.

A-CAR Romania dispune de un Dispecerat National care poate fi apelat 24 de ore din 24 de orice automobilist sau membru al A-CAR.

Din toate acestea ce-ar trebui sa intelegeti dumneavoastra.In caz de accident in caz de ramanere in pana in tara sau inafara ei daca esti membru A-car beneficiezi de multe facilitati dupa cum ati putu citi in cele scrise mai sus.Ca sa devin membru A-car trebuie sa cotizezi si sa te inregistrezi cu masina ta personala.

Metode de inregistrare:Poate deveni membru oricine are masina,daca masina dumneavoastra va circula numai in tara avem un pachet de 260 de lei pe an platind aceasta suma deveniti membri A-car si daca pe teritoriul Romaniei aveti probleme cu masina A-car se va ocupa de dumneavoastra.

Pachetul de 400 de lei se refera la acele masini care frecventeaza sau ies de la noi din tara-in caz de defectiune pe autostrada sau in caz de ramanere in pana de benzina sau alte probleme A-car va asigura cazare 2 nopti va asigura transportul masini,transportul persoanelor care au insotit masina.Este o compania care are bazele la Satu Mare fiind ajutata in mare parte de A.D.C-Germania.In alte tari daca masina ramane pe autostrada sau daca a fost un accident masina trebuie transportata cand mai repede pentru a nu incurca circulatia rutiera.Este un proiect facut in colaborare cu autoritatile nationale.Politia Rutiera Salvarea Pompieri si va fi trecut si la dispeceratul 112.In caz de accident suni la salvare politie pompieri si A-car. Pentru cei care sunt membri A-CAR o sa aiba multe facilitati in caz de defectiune sau in caz de accident.Pentru mai multe detali o sa va rog sa-mi lasa-ti mesaje si o sa va conving sau o sa va dau mai multe sfaturi.

post-1115-12877877361114_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

II interesant ceea ce zici aici,dar preturile lasa de dorit.De exemplu la Adac costa 50 e pe an pentru Germania si 100 e pentru toata Eu,plus de asta nu cred ca are limitari..IN afara de de asta mai exista si reduceri.De ex la cumpararea de benzina/motorina primesti reducere de 1 ecent/l ,la anumite service uri,la inchirierea unei masini cam jumate de pret trebuie sa  platesti.Din cate imi aduc aminte mai era/ a fost o "chestie" de asta in Ro  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A-car ii partener Adac Germania deci daca pentru toata europa ii 100 de euro asa ii si la noi in romania vrei sa ai parte e asistenta in romania si in UE te costa 400 de lei pe un an de zile daca intr-un an de zile nu ai beneficiat de acest serviciu pe urmatorul an ai reducere la aceea suma de 400 de lei iar ce zici u de benzina si cazare si anumite produse bineinteles daca esti membru A-car o sa le ai mai eftin.Nu tin minte sa fi fost inca o firma de acest gen!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca vor fi prea multi interesati,deoarece in Germania astia nici o roata nu stiu sa schimbe plus alte si alte ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAA vrei sa zici ca la noi romani is prea destepti ca sa apeleze la aceste servici ii bine daca suntem mai destepti ca si nemti dar oare de ce nu suntem inaintea lor la tot la logistica la bani la tot~!?!?!!?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceea ce zici tu e putin mai greu la noi.Am vazut la Tv ca nemtoaicele adevarate nu lucreaza pentru 800 e/luna ca ingrijitoare persoane in varsta,pe cand o poloneza lucreaza si pentru 150 e + cazare si mancare.Revenind la subiect : intr un service nu se adapteaza nimic(chiar daca sunt f multi priceputi in asta).Se ia de obicei pe original sa vina la fix / mergi in alta parte deoarece trebuie sa iti ofere garantie ;D. Pe cand la noi ? Se adapteaza ,modifica,si tot asa.Daca ar fi Adac Germania in Romania banuiesc ca ar fi ceva lumea "abonat".Pe cand asa cu fel de fel de firme..neah..eu cred ca romanu nu  mai risca.Plus ca i ideea aia "de ce sa dau eu 50 e pe an" daca nu am nevoie.. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceea ce zic eu ii adevarat este sustinut de toate institutile tari de pompieri de MAI de Smurd.Chiar pentru mai multe lamuriri o sa va rog sa intrati pe WWW.A-CAR.RO SI o sa vedeti cateva demonstrati in poze facute in tzara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar sunt curios cati "membri" va avea aceasta firma in decurs de 1 an :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana la actual in intraga romanie are peste 700 de membri La salaj acuma se deschbide filiala o sa aiba pentru ca este un parteneriat cu politia romana in caz de accident in caz de defectare o sa te oblige sa duci masina in cel putin o ora sa eliberezi partea carosabila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, pai daca o sa ma oblige de ce sa ma mai deranjez eu sa ma "abonez"? De ce nu-si pune politia rutiera platforme dupa mcv-uri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aici -xydexter - are dreptate.De ce nu au luat si 100 000 de platforme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru ca politia isi face treaba lor fiecare isi face treaba lui .Politia constata face masuratori pompieri sting incendiu descarcerarea taie masinile si cine o duce ????Pompieri politia Smurdu???Exact A-car este ceea ce lipseste pana acuma omul isi ducea sau nu masina de la accident. De aceea A-car este o firma care face aceste servici si ofer un pachet exclusiv cazare transport oameni depanare si start .In tot acest pachet de 400 de ron aveti cazare 2 nopti gratuite in caz de ramanere in pana,sau autoturism care se ofera tot 2 zile spre inchiriere pe gratis,sau transport pasageri care au fost in masina.Plus de asta aceste oferte pe care le are sunt si in Europa.Pe WWW.A-CAR.RO veti putea vedea mult mai multe din actiunile desfasurate in cadrul A-Car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raul, nu te supara pe mine. Parca 50 la suta sau mai mult din detinatorii de autoturisme n-au rca valabil. La vigniete tot cam asa. Tu crezi ca romanii au asta cu asistenta rutiera in lista lor de prioritati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu au asta in prioritati is convins dar accidente pe drumuri sunt?? Esti deacord cu mine ce ii mai bine sa lasi masina sa blocheze drumurile sau sa dai drumul mai repede la circulatie ce suntem o tara Europeana sau o tara fara pic de rusine sau mai bine zis fara pic de decentza ceea ce zici cu asigurarile se vor monta pe logan camere care vad daca ai asigurare sau nu si nu o sa mai poti circula fara asigurare.Vreau sa cred ca omul atunci cand are accident se bucura ca are pe cine sa sune sa vina sa ii duca masina sau sa ii transporte familia la domiciliu sau sa ii ofere alte servici la pret redus sau chiar pe gratis doar cotizand acei 400 de lei in fiecare an.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ACR se numeste firma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu nu nu se numeste A C R..aia a fost pe vremea lui ceusescu am zis clar A-Car...Asociatia Asistentei Rutiere din romania A-car pe scurt.Nu are nici-o legatura cu A-C-R.aVEM PARTENERIAT CU ADC Germania si aveti mai multe facilitati devenind membri.A-car

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu cati isi vor face "abonament" ,dar daca se oferea si o reducere de 5 bani la fiecare litru de motorina/benzina sa vezi ce multi erau ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopa unul care vedete ce inseamna A-car exista si aceasta conventie doar ca mai trebuie discutata cu parteneri Omv Sau Petrom sa vedem care o sa fie pana la urma partener cu noi ca la membri nosti alimentarea sa fie mai eftina la pompa.O sa fie si aceste reglementari momentan suntem la inceput avem 2 luni de cand am infintat aceasta asociatie deci o sa fie exact ca si in germania.O sa scriu la acest subiect absolut tot ce oferim de acei 400 de lei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu este rea oferta,in timp o sa fie cautata,eu unul fac drumuri scurte si nu stiu ce sa spun,dar la un momentdat o sa ma abonez.perseverati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este o asociatie la nivel mondial asigura servici atat pe teritoriul romaniei cat si pe teritoriul europei pentru mai multe detali nu ezitati sa vizitati pagina de web ..www a-car.RO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now