severciprian

Bec sonda Landa aprins!

4 posts in this topic

Salut la toata lumea!! ;D Am si eu o mica nelamurire daca ma puteti ajuta cu un sfat!

Deci: Cand vreau sa pornesc motorul la verificarea pe care si-o face (cand se sting beculetele din bord dupa ce verifica ea sistemul  ::) ) cate o data, dar numai cand are ia chef imi pulseaza beculetul de la sonda landa, daca iau contactul astept cateva sec. dupa care incerc sa pornesc se stinge sau face la fel, moment in care repet smecheria pana o ia.

Nu face des dar o face! am inteles ca nu e ok sa o pornesc daca nu se stige beculetul de la sonda asa cum trebuie, pentru ca nu mai stie ia cum sa faca amestecul de aer - benzina si o poti buli !

Am observat ca in momentul cand pulseaza beculetul de la sonda landa nici pompa de benzina nu se initializeaza ( Nu se aude bazaitul de la pompa de benzina ).

In consecinta unde trebuie sa ma uit sa vad poate e ceva deranjat pe acolo ????

Unde vin senzori si ce le pot face ?? Daca pot sa le fac ceva sa ii curat, sa ii cumpar, etc.!

Unul din senzori am inteles ca e dupa filtrul de aer la jumatatea furtunului care cara aerul din filtru la motor si ar mai fi unul!! Unde e ????? ;D

Mersi mult!

Va multumesc!

post-2385-12877879076878_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonda lambda este montata pe teava care iese din galeria de evacuare, inainte de catalizator. Eu te-as sfatui sa verifici bine toate punctele de masa sa nu fie oxidate (in compartimentul motor mai ales). Eu am schimbat sonda lambda degeaba din cauza asta. Mufa de la sonda vine undeva la motor intre stergatoarele de parbriz, la mijloc sub un capac negru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

parerea mea e ca poate ai vreo problema cu pomapa de benzina .....nu sunt sigur dar daca zici ca pompa nu baga cand se aprinde lambda e clar ca ea vrea sa iti zica ca ceva nu e in regula cu aerul sau cu benzina ....aerul sa zicem ca e ok .... dar daca nu baga pompa....inca o data ma repet e doar o parere:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mersi mult baieti ! am sa ma uit si  la pompa de benzina si la firele de la sonda ! Poate am  succes!

Inca o data mersi mult!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now